Bozköy Plajı için peyzaj çalışması yaptırıldı

Amasra Kaymakamlığı ile Amasra İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği, “Fatih’in Mirası, Dünyanın Göz Bebeği Amasra, Mavi Bayrak’la Buluşuyor” sloganıyla başlattığı çalışmalar çerçevesinde yaz sezonun en çok tercih edilen plajlarından biri olan Çakrazboz Bozköy Plajı için bir peyzaj çalışması yaptırdı.
Bu haber 2020-01-18 16:01:27 eklenmiş ve 233 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

 

Doğal güzellikleri ile herkesi mest eden ve her geçen yıl daha çok yerli ve yabancı turisti ağırlayan Bartın’ın birbirinden güzel plajları peyzaj çalışmaları ile daha cazip hale getiriliyor.

Bu çerçevede Bartın İl Özel İdaresi tarafından Mugada ve Güzelcehisar plajlarında gerçekleştirilen çalışmalarla bu bölgelere daha fazla turist gelmeye başladı.

 

Amasra Kaymakamlığı da ilçe sınırları içerisinde bulunan plajlardan biri olan ve kumsalının güzelliği ile yaz aylarında bölge insanı başta olmak üzere yerli ve yabancı çok sayıda turistin akın ettiği Çakrazboz Bozköy Plajı’nı daha modern bir görünüme kavuşturabilmek için kolları sıvadı.

 

Amasra İlçesi Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin de desteğini alan Amasra Kaymakamlığı, Amasra’nın tüm sahillerini denizin ve doğanın temizliğinin en önemli göstergesi olarak nitelendirilen “Mavi Bayrak” kriteri ile taçlandırmak adına Bartın EKO Peyzaj firmasına bir çalışma yaptırdı.

 

Projede her şey düşünülmüş

 

Hazırlanan peyzaj projesinde buraya denize girmek amacıyla gelen vatandaşların tüm ihtiyaçları düşünülmüş. Girişinde bir adet tak ile Güvenlik Kulübesi bulunan sahil projesi, 3 farklı bölüm halinde dizayn edilmiş. İlk bölümde 540 adet şezlongun bulunduğu geniş bir alan bulunuyor. Bu alanın etrafından 130 metre uzunluğunda ahşap yürüyüş platformu, 6 metrekare büyüklüğünde bir adet büfe ve çevresindeki alanda masalar- sandalyeler, üzerlerinde ise asma germe gölgelik bulunuyor. Oturma duvarlarının yanı sıra engelli vatandaşların denize ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla rampanın da düşünüldüğü alanda, duş, tuvalet ve giyinme kabinleri engelli vatandaşları da düşünerek tasarlanmış.

 

Modern kabanalarda güneş keyfi

 

Tasarımın dikkat çeken bir diğer bölümü içinde 2’şer adet şezlongun yer aldığı 10 adet kabananın bulunduğu  alan. Bu alanda her bir kabanadan deniz kadar ahşap yürüme zemini de düşünülmüş. Bu alanda da 6 metrekare büyüklüğünde bir büfe aracılığıyla konaklamaya gelenlerin yiyecek içecek ihtiyaçlarının kısmen de olsa karşılanması hedeflenmiş. Kadınlar ve erkekler için ayrı ayrı WC ve soyunma kabinlerinin yanı sıra WC, duş ve kabinler de her vatandaşın kullanımına uygun bir şekilde dizayn edilmiş.

 

Otomobil ve bisikletler için ayrı otopark

 

Sahil boyunca 340 metre uzunluğunda ahşap yürüyüş platformu da buraya gelen vatandaşların plajı rahat bir şekilde dolaşmalarına imkân sağlıyor. Bunun yanı sıra 100 araçlık açık otopark sayesinde önemli bir sorunun aşılması da düşünülmüş. Sahildeki Cankurtaran kulübesi yanı sıra 30 adet bisikletin aynı anda park edilebileceği bir de bisiklet parkı olacak.

 

Kamp alanı da olacak

 

Tasarımın dikkat çeken bir diğer özelliği ise günübirlikçilerin dışında Bozköy’de kendi imkanları ile konaklamak isteyenlerin de düşünülmüş olması. Çadır kamp alanı etrafında da diğer bölümlerde olduğu gibi WC, duş ve ahşap yürüyüş platformu olacak.

 

Peki yapılabilecek mi?

 

Proje tasarım aşamasında olmasına karşın görseller Amasra Valiliği’nin sosyal paylaşım platformu Facebook’taki sayfasında kamuoyunun beğenisine sunuldu. Çok olumlu geri dönüşlerin yanı sıra özellikle bölgeyi ve Karadeniz’in ne denli hırçın bir yapıya sahip olduğunu bilen bölge sakinleri tarafından eleştiriler de alan projeye en mantıklı ve gerçekçi çıkış ise Kış aylarında zaman zaman yola kadar ulaşan dev dalgalar hatırlatılarak yapıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Kaymakamlığı Bozköy Çakraz
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›