2020 yılı açılış ve kapanış saatleri belli oldu!

Bartın’da İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan işletmelerin açılış kapanış saatlerinde düzenleme yapıldı. Yapılan bu düzenlemeye göre; Bartın’da İl Özel İdaresi sorumluluk bölgesinde bulunan işyerlerinin kapanış saatleri Ocak, Şubat, Mart, Ekim, Kasım, Aralık aylarını kapsayan kış döneminde saat 01.00, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos, Eylül dönemlerini kapsayan yaz döneminde ise saat 02.00 olarak belirlendi.
Bu haber 2020-01-16 11:23:25 eklenmiş ve 903 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’da İl Özel İdaresi sorumluluk alanında bulunan işletmelerin açılış kapanış saatlerinde düzenleme yapıldı.

 

5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanununun 26. Maddesinin h fıkrası gereğince ve 2005/9207 Sayılı İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin 33. Maddesine istinaden Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk bölgesinde bulunan işyerlerine ait açılış ve kapanış saatlerini gösterir cetvele göre; 2020 yılında turizm belgeli otel bünyesinde faaliyet gösteren ve düzenli olarak program uygulayıp sanatçı çalıştıran turizm belgeli pavyon, gazino ve gece kulüpleri, otel, motel, pansiyon, kamping ve benzeri konaklama yerleri, LGP ve akaryakıt satış istasyonları, ekmek fırınları, unlu mamuller üretim ve satış yerleri yaz ve kış döneminde 24 saat açık olacak.

 

İşte Bartın’daki işletmelerin açılış kapanış saatleri

 

Bar, pavyon, gece kulübü, taverna, müzikhol, meyhane ve benzeri içkili yerler yaz ve kış döneminde saat 10.00-03.00 saatleri arasında açık olacak.

 

Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf içkili lokantalar, Birinci, ikinci ve üçüncü sınıf içkili müzikli lokantalar kış döneminde 08.00-01.00 saatleri arasında, yaz döneminde ise 08.00-02.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

 

İnternet salonu, playstation oyun salonu, beceri oyun eğlence merkezleri, sinema, tiyatro, kültür merkezleri, fuar, panayır, gösteri merkezi, kulüp ve lokaller kış döneminde 08.00-24.00 saatleri arasında, yaz döneminde ise 08.00-01.00 saatleri arasında açık olacak.

 

Yine İl Özel İdaresi sorumluluk bölgesinde bulunan çay bahçeleri, lunapark, sirk, düğün salonu gibi işletmeler kış döneminde 06.00-01.00, yaz döneminde ise 07.00-02.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

 

Kış döneminde 06.00-01.00 saatleri, yaz döneminde 06.00-02.00 saatleri arasında hizmet verecek olan kahvehaneler de Ramazan ayında sahura kadar açık kalabilecek.

 

Bakkal, market, büfe, kasap, lokanta, kafeterya, erkek ve kadın kuaförleri, beyaz eşya, halı ve mobilya satıcı ve benzeri işyerleri kış ve yaz döneminde 06.00-01.00 saatleri arasında, oto tamir ve bakım servisleri, odun kömür satış depoları, tüp satış, mobilya ve benzeri imalat yerleri, inşaat malzemeleri satışı ve benzeri işyerleri de yaz ve kış döneminde 07.00-23.00 saatleri arasında hizmet verecek.

 

Tepe, teşekkür etti

 

Yapılan düzenlemeye ilişkin bir açıklamada bulunarak İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’ne teşekkür eden Bartın Kahveciler ve Şerbetçiler Odası Başkanı Ayhan Tepe, “Bartın İl Özel İdaresi sorumluluk bölgesi içinde bulunan, lunapark, düğün salonu, kahvehane, kıraathane ve çay bahçesi işletmelerine ait açılış ve kapanış saatleri daha önce birçok üyemizin mağdur olmasına sebep olmaktaydı. Yaşanılan mağduriyetlere kayıtsız kalmayan Bartın İl Özel İdaresi Meclisimiz, yeni düzenleme ile; yaz aylarında 06:00-02:00, kış aylarında 06:00-01:00 olarak değiştirmiş ve yapılan düzenleme ile esnafımızın sorunlarına kayıtsız kalmadığını göstermiştir. Üyelerimiz sorunlarına göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı, İl Özel İdaresi Meclis Başkanımız Sayın Kenan Dursun'a, İl Özel İdaresi Genel Sekreterimiz Sayın İbrahim Kayış'a, Meclis Üyelerimize ve Meclis çalışanlarımıza şahsım ve üyelerim adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Özel İdaresi açılış ve kapanış saatleri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›