“KENTİ EVİMİZ GİBİ TEMİZLEDİK”

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2019 yılında üstün performans gösterilerek kent merkezinde detaylı temizlik çalışması yapıldı. Belediye Başkanı Cemal Akın, “15 Araç ve 88 personel ile kentimizi evimizi temizler gibi temizledik. Özverili personelimize teşekkür ederim” dedi.
Bu haber 2020-01-15 15:32:44 eklenmiş ve 288 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2019 yılında üstün performans sergilenerek temizlik çalışması yapıldı. Müdürlük tarafından kent merkezinde evsel atıkların düzenli toplanması, kamuya açık faaliyet alanlarının yıkanması ve temizlenmesi, cadde ve sokaklarda yıkama ve süpürülme çalışması, Piknik alanları ve yürüyüş yolları temizliği, yabani ot temizliği, hafriyat ve küllerin toplanması, çöp konteynerlerinin bakım – onarımı ve dezenfekte edilmesi, cami halılarının temizliği, dere yataklarının temizliği, çevre yollarının temizliği, mücavir alan içerisindeki evsel atıkların toplanması, İnkumu Tatil Beldesinin evsel atıkları, sokakları ve sahil temizliğinin yapılması ile kent, dört mevsim temiz tutuldu. Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından 2019 yılı boyunca yapılan çalışmalarla ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Akın, 2019 yılı faaliyetleri ile ilgili şu bilgileri aktardı:

 

3 vardiyada çöpler toplanıyor

 

“İlimizde oluşan evsel atıkların atılması için mahallelere cadde ve sokaklara ihtiyacı karşılayacak sayıda ortalama 5 bin adet çöp konteynırı yerleştirildi. Konteynırların yetersiz kaldığı yerlere çöplerin etrafa yayılmaması için gerekli görüldüğünde ilave yapıldı. Çöp toplama işlemi 3 vardiya olarak yapılarak, şehir merkezinin çöpü 3 vardiyada da alındı. Mahallelerin çöpleri ise günlük olarak vardiyasında toplanarak çöp döküm sahasına nakli yapıldı.

 

Pazaryerleri yıkanıp dezenfekte ediliyor

 

İlimizde Salı ve Cuma günleri kurulan şehir merkezindeki pazaryerleri ve semt pazarları toplandıktan sonra, bu alanda biriken çöpler çöp araçlarıyla kaldırıldı, alanlar süpürülüp, ardından yıkanıp dezenfekte edildi.

 

Detaylı temizlik yapılıyor

 

Şehir merkezinin temizliği 3 vardiyada sürekli personel çalıştırılarak sağlanmaktadır. Mahallerin temizliği günlük personel verilerek her gün yapılmakta ve büyük mahallerde günlük personele ilave haftalık olarak 4-5 kişilik ekiple detaylı temizlik yapılmaktadır.

 

Cadde ve sokakların yıkandı

 

Şehir Merkezi ve mahalleler düzenli olarak arazözle yıkanmaktadır. Şehir merkezi trafik nedeniyle gece vardiyasında, Dini bayramlar öncesinde komple, milli bayramlar öncesinde tören alanları ve periyodik aralıklarla tüm şehir merkezi sürekli yıkanmaktadır. Mahaller ise gündüz vardiyasında yapılan programla sırasıyla düzenli olarak ve olağandışı kirlilikler (inşaatlardan, hafriyat arabaları lastiklerinden, yağmurla taşınan kumlardan vb. kaynaklanan) meydana geldiğinde yıkanmaktadır.

 

Piknik alanları ve yürüyüş yolları temizlendi

 

Bartın’da bulunan piknik alanları(Karaçay, Çağlayan) haftada 2 defa el mıntıkası yapılarak temizlenmektedir. Bartın Nehri kenarında bulunan yürüyüş yolları haftada 3 defa el mıntıkası yapılarak temizliği sağlanmaktadır.

 

Yabani ot temizliği yapılıyor

 

Belediye hizmet sahasında bulunan tüm mahallelerde kaldırımlarda ve yol kenarlarında büyüyen otların temizliği Nisan ayından, Eylül ayına kadar 2 adet çim biçme makinesi ve 5 personelle her gün sırasıyla yapılmaktadır. Mahallelerdeki otların büyüme durumuna göre yıl içerisinde 2 veya 3 defa çim biçme çalışması tekrarlanmaktadır.

 

Hafriyat ve küller toplanıp çöp sahasına naklediliyor

 

Kış sezonunda konteynırların yanına koyduğumuz kül kovalarına ve konteynır etrafına dökülen küller günlük olarak Siteler ve okullar gibi toplu kül çıkarılan yerlerin külleri haftada 1 veya 2 defa kepçe ile toplanarak döküm sahasına nakli yapılmaktadır. Konteynır etrafına, cadde ve sokak kenarlarına bırakılan hafriyatlar ve bahçe atıkları gibi malzemelerde toplanıp döküm sahasına götürülmektedir.

 

Yıl içerisinde 8 bin konteyner yıkandı

 

İlimizde mevcut ortalama 5 bin adet yer altı ve yerüstü konteynerlerinden eskiyenler tamir edilebilecek durumdaysa tamir ve boya yapılarak kullanılmaktadır. Kullanılmayacak durumda olanlar ise yenisiyle değiştirilmektedir. Konteynerler düzenli olarak çöp konteyner yıkama ve dezenfeksiyon aracıyla yıkanıp temizlik ve dezenfeksiyonu sağlanmaktadır. Yıl içerisinde yaklaşık 8 bin adet konteyner yıkanmıştır.

 

Cami halılarının temizliği yapıldı

 

Belediye hizmet alanında ve ilimiz köylerinde bulunan camilerden talep gelmesi durumunda cami halıları halı yıkama makinesiyle yıkanmaktadır. Özellikle ramazan ayının başlamasına yakın zamanda ve dini bayramlar öncesinde olmak üzere yıl içerisinde yaklaşık 30 kez halı yıkama hizmeti verilmiştir.

Dere yataklarına ve boş alanlara atılan çöpler ekiplerimizce uygun ekipman ve araçlarla toplanmaktadır. Karayollarının sorumluluk alanı olan çevre yollarının temizliği haftada 1 gün el mıntıkası yapılarak sağlanmaktadır.

 

Mücavir alanların çöpleri toplanıyor

 

Güzelcehisar, Yıldız Köyü, Boğaz Aksakal Mevkii, Dallıca Köyü, Karasu Köyü, Kocareis Köyü, Akgöz Köyü, Topluca Köyü, Molla Osman Köyü, Gürgenpınarı, Kasapoğlu köyü gibi mücavir alanların çöplerinin toplanması da temizlik programımıza dahildir. Bu alanların çöpleri belirlenen günlerde haftada 1 veya 2 kere düzenli olarak alınmaktadır. Bartın Üniversitesi Yeni Yazıcılar kampüsü çöpleri de 1 gün arayla alınmaktadır. Atılım Sanayi sitesi ve Yeni Terminal bölgesinde bulunan ve hizmet sahamızda olmayan bazı kuruluş ve fabrikaların çöplerinin alımı da programımız dahilinde alınmaktadır.

 

İnkum her gece komple süpürülüyor

 

İnkumu tatil beldesinde kirlilik görüntüsünü ve çöplerin etrafa dağılmasını önlemek için 27 adet yer altı çöp konteyneri yerleştirilmiştir. Yaz sezonunda her gün 3 vardiya, kış sezonunda haftada 3 gün bu konteynerlerdeki çöpler boşaltılmaktadır. Çöp Konteynerlerinin etrafına atılan hafriyatlar, bahçe çöpleri toplanmaktadır. İnkumu Beldesi yaz sezonunda her gece 4 personelle komple süpürülerek temizlenmektedir. Yürüyüş yollarındaki çöp kovaları boşaltılmaktadır. Her gün gündüz vardiyasında da 1 personel dolan kovaları boşaltıp etrafa atılan çöpleri toplamaktadır. Kış sezonunda yapılan kontrollerde gerekli görülmesi halinde süpürme ekibi kurularak temizlik sağlanmaktadır. Sezon başlamadan önce genel temizlik kapsamında boğazdan İnkumu’na kadar İnkumu yolu kenarlarındaki dallar ve çalılar kesilerek ve kenarlardaki yabani otlar biçilerek temizlenmektedir.

 

El mıntıkası yapılarak temizleniyor

 

İnkumu yoluna atılan çöpler haftada 2 gün el mıntıkasıyla toplanarak temizliği sağlanmaktadır. Sezon başında çim biçme makinesiyle İnkumu beldesindeki yabanı otların temizliği yapılmaktadır. Beldedeki Yürüyüş yolları sezon başında yıkanmakta daha sonra gerek görülürse tekrar yıkanmaktadır. 2019 yılında yürüyüş yolları 4 defa yıkanmıştır. İnkumu piknik alanı haftada 2 kere el mıntıkası yapılarak temizlenmektedir. İnkumu Sahilinde sezon başlamadan önce ve aşırı yağışlardan sonra ırmaktan gelen malzemelerle kumun kirlenmesi durumunda genel temizlik yapılmaktadır. Sahile gelen kaba malzemeler ve diğer kirleticiler tırmıklarla ve kepçe yardımıyla kumun üzerinden toplanıp damperli kamyonla döküm sahasına götürülmektedir. Daha sonra kumdaki ince malzemeleri temizlemek ve kumu düzeltmek amacıyla kum eleme makinesiyle ince temizlik yapılmaktadır. Kum üzerine atılan çöpler, haftada 2 gün 10 adet personelle poşetlerle toplanarak sahilin temiz kalması sağlanmaktadır.”

 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Temizlik İşleri Müdürlüğü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›