Doğalgaz için çalışmalar devam ediyor

AK Parti Kozcağız 5. Olağan Kongresi, yoğun katılımla gerçekleştirildi. AK Parti Kozcağız Belde Başkanı Orhan Acıbal’ın güven tazelediği kongrede konuşan AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “Eserlerimizle Kozcağız’ın çehresini değiştirdik. Milletimize hizmet yolunda her türlü engeli aşarak büyük başarılara imza attık. Kozcağız’a doğalgaz getirmek için çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.
Bu haber 2020-01-15 14:46:14 eklenmiş ve 240 kez görüntülenmiştir.

 

“Kozcağız’ın çehresini değiştirdik”

 

Erkan Hızoğlu

 

AK Parti Kozcağız Belde Kongresi, Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun, Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman, Ulus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Uzun, Abdipaşa Belediye Başkanı Yaşar Dönmez, İl Genel Meclisi Üyeleri, Belediye Meclisi üyeleri ve teşkilat mensuplarının katılımı ile gerçekleştirildi.

Kozcağız Belde Başkanı Orhan Acıbal’ın açış konuşması ile başlayan kongrede, Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, İl Genel Meclisi Üyesi Giray Gülsoy, Kozcağız Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın konuşmalarının ardından kürsüye gelen Milletvekili Tunç, güncel siyasi konular, Bartın’a ve Kozcağız’a yapılan yatırımlar hakkında bir konuşma yaptı.

 

“Siyasetimizin merkezinde önce insan var”

 

Milletvekili Tunç, konuşmasında AK Parti’nin 18 yıldan bu yana ülkemize her alanda büyük değişim ve gelişim sağladığını belirterek, Türkiye ekonomisini 250 milyar dolardan 800 milyar dolara çıkararak, ekonomik anlamda bir Türkiye’nin yanına iki Türkiye daha ilave ettiklerini söyledi. “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” anlayışıyla siyasetlerinin merkezine insanı koyduklarını ifade eden Tunç, sağlıkta gerçekleşen icraatlar, refah seviyesinin yükselmesi sayesinde Dünya Sağlık Örgütünün 18 yıl önce Türkiye’de doğumda beklenen yaş sınırının 69 iken bugün 79’a yükseldiğini, Ülkelerin kalkınmasının eğitime ayrılan bütçe ile mümkün olduğu inancıyla eğitim yatırımlarına büyük önem verdiklerini, Üniversite sayısını 200’ün üzerine çıkardıklarını, anasınıfından, ortaöğretime okullaşma oranında, okulların fiziki imkanlarında büyük mesafe katettiklerini kaydetti.

 

“Her alanda büyük yatırımlar yaptık”

 

AK Parti iktidarı ile 81 ilde büyük bir kalkınma hamlesine şahit olduklarını dile getiren Milletvekili Tunç, barajlarından, tünellerine, havaalanlarından, limanlarına, hızlı trenlerinden, otoyollarına, her şehrinden her köyüne hayal dahi edilemeyen eserlere imza attıklarını söyledi. Savunma sanayiinde büyük bir atılım sağladıklarını belirten Milletvekili Tunç, “Yüzde 70 dışı bağımlı olan Türkiye’nin bu gün savunma sanayiinde yüzde 70 yerli üretime ulaştığını belirterek kendi milli silahımızı, helikopterimizi, tankımızı, gemimizi, İHA’mızı, SİHA’mızı üreten bir ülke durumuna geldik.” dedi.

Organize Sanayi Bölgelerini fabrikalarla doldurduklarına vurgu yapan Tunç, AR-GE’ye, sanayiciye, çiftçiye, tarıma ve turizme verdikleri desteklerle, KÖYDES, BELDES, SUKAP projeleri ile her alanda ülkemizi ileriye taşıdıklarının altını çizdi.

 

“2023’te daha güçlü olacağız”

 

“Hiç bıkmadan, usanmadan, yorulmadan, gece gündüz Milletimize her alanda hizmet etmeye devam edeceğiz” diyen Milletvekili Tunç, “Önümüzde seçimsiz geçecek bir 3,5 yıl var. Bu süreyi en güzel bir şekilde değerlendireceğiz, Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi sayesinde ekonomik saldırıları püskürtmeyi başardık, ülkemizi ekonomide büyütmeye, halkımızın refahını artırmaya devam edeceğiz. 2023'e geldiğimizde ülkemiz bu günkünden çok daha güçlü olacak. AK Parti hükümetinin avantajlarının bu güne kadar memleketimizin her köşesine kazandırdığımız eserlerle yaşattık, Bartın'a 7,5 milyar liralık yatırım yaptık. Hepsi büyük yatırım. Üniversitesinden Barajlarına,Tünellerinden limanlarına, Sanayi yatırımlarından turizm yatırımlarına, Doğalgazından, tarıma verdimizin desteklere, yeni okullara, hastanelere, yurtlara varıncaya kadar hepsi devasa yatırımlar. Bartın’da devam eden 7,5 milyar lira tutarında daha yatırımımız var, bunları tamamladığımızda Bartın bölgemizde bir yıldız gibi parlayacak.” şeklinde konuştu.

 

“Kozcağız’a doğalgaz da getireceğiz”

 

Kozcağız beldesine yapılan yatırımlara da değindiği Tunç, doğalgaz için çalışmaların devam ettiğini de belirterek “Kozcağız’a iki büyük baraj yaptık, biri Kozcağız Barajı, diğeri Kışla Barajı, bu barajlar sayesinde Bartın ve Kozcağız’ı taşkın riskinden koruduk, Kozcağız-Perşembe yolunu tamamladık, Kozcağız-Bartın terminal arası bölünmüş yol çalışmalarına başladık 110 milyon liraya ihale ettiğimiz büyük bir yatırım. Aile Sağlığı Merkezi, Toplum Sağlığı Merkezi, Kozcağız Stadı, İmam Hatip Ortaokulu, Ahmetler İlkokulu, İki tane anaokulunu Kozcağızımıza kazandırdık, alt yapı çalışmaları, atık su arıtma tesisleri, cadde düzenlemeleri ile Kozcağız’ın görünümünü değiştirdik, daha yaşanılabilir hale getirdik. Kozcağız Terminal binası, parklar, yaşam merkezi gibi belediyemizle birlikte önemli eserlere imza attık. Kozcağız’a doğalgaz getirmek için çalışmalarımız devam ediyor, eserlerimizle Kozcağız’ın çehresini değiştidik.” ifadelerini kullandı.   

Konuşmaların ardından Orhan Acıbal AK Parti Kozcağız belde başkanlığına yeniden seçildi.

 

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç Kozcağız
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›