“Bartın’ın gözbebeği Yalı’ya çok yakışacak”

Yalı Tersane Caddesi’nde yapımına başlanan tarihi iskele çalışmalarında incelemelerde bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın tarihinde büyük öneme sahip olan Yalı İskelemizi restore ederek tarihimizi ölümsüzleştirmek istiyoruz. Tarihi Yalı İskelesi Projesinin yapmış olduğumuz düzenleme çalışmaları ile Bartın’ın göz bebeği haline gelen Yalı Bölgesi’ne çok yakışacağı düşüncesindeyim.” dedi.
Bu haber 2020-01-15 14:41:08 eklenmiş ve 158 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Yalı Tersane Caddesi’nde yapımına başlanan tarihi iskele çalışmalarında incelemelerde bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Kömeç, Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu, daire müdürleri ve teknik personel katıldığı incelemede Başkan Cemal Akın yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, şunları söyledi:

“Göreve geldiğimiz tarihten itibaren tarihimizi gün yüzüne çıkartmak amacıyla birçok çalışma yaptık. Tarihi çeşmelerimizde yapmış olduğumuz restorasyon çalışmaları, Kent Tarihi Müzemiz, Hamam Restorasyonu, muhtelif alanlarda bulunan trafoların tarihi Bartın evleri gibi ahşap kaplama ile restore edilmesi, ağda tatlısı satan adam, simit satan adam ve demirci heykelleri gibi şehrimizi simgeleyen heykellerin yerleştirilmesi gibi bir çok çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmaların hem şehrimizi güzelleştirdiği hem de turizm açısından büyük önem arz ettiği düşüncesindeyiz. Şimdi ise bu çalışmalarımıza bir yenisini daha ekliyoruz. 

 

“Daha modern, daha güzel bir kent için”

 

Bartın tarihinde büyük öneme sahip olan Yalı İskelemizi restore ederek tarihimizi ölümsüzleştirmek istiyoruz. 2 bin 700 metrekarelik alanda içinde oturma alanları, Yalı Sevgi Parkı ile Gazhane Parkı’nı birleştiren yürüyüş alanı, 400 kişilik amfi, gıda satış stantları ve tur teknesinin yer alacağı iskelemizi Yalı’da bulunan belediyemize ait Taş Ev’in bahçesi ile birleştirilerek tamamlayacağız. Tarihi Yalı İskelesi Projesinin yapmış olduğumuz düzenleme çalışmaları ile Bartın’ın göz bebeği haline gelen Yalı Bölgesi’ne çok yakışacağı düşüncesindeyim. 2020 yılı içerinde bu projemizi tamamlayarak halkımızın hizmetine sunacağız. Bartın Belediyesi olarak halkın ihtiyaçlarına karşılık gelen, daha modern, daha güzel bir kent oluşturmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz.”

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›