Bartın’da 2 bin 800 kişilik yükseköğrenim yurdu inşaatı yükseliyor

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın’da 2 bin 800 kişilik yükseköğrenim yurdu inşaatının hızla yükseldiğini belirtirken bin kişilik yurt için de kaba inşaat çalışmalarının tamamlandığını kaydetti.
Bu haber 2020-01-13 08:59:57 eklenmiş ve 169 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

 

AK Parti Bartın Milletvekili TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Yılmaz Tunç, Bartın’a 2 bin 800 kişilik yükseköğrenim yurdunun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

 

Milletvekili Tunç, arsa, imar ve proje çalışmalarının ardından Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) ile sözleşmesi tamamlanan ve Eylül ayında inşaatına başlanan 2 bin 800 kişilik yükseköğrenim öğrenci yurdunun inşaatı hızla devam ettiğini açıklayarak, “Önümüzdeki eğitim-öğretim yılına hazır olacak yurdun hizmete girmesi ile birlikte Bartın’da üniversite öğrencilerinizin barınma sorunu kalmayacak.” dedi.

 

“Kız öğrenci yurdunun da kaba inşaatı tamamlandı”

 

KYK-özel sektör işbirliği çerçevesinde yapılan yurtlarla birlikte Bartın’da KYK yurt kapasitenin 9 bine yaklaştığını belirten Milletvekili Tunç “Kutlubeyyazıcılar kampüsü içerinde bin kişilik yurt inşaatı devam ediyor, yeni akademik yılda 2 bin 500 kişilik kız öğrenci yurdu hizmete girmişti şimdi de Kredi Yurtlar Kurumu Sözleşmesi tamamlanan 2 bin 800 kişilik erkek öğrenci yurdunun inşaat çalışmalarının hızla devam ettiğini açıkladı.

 

“Bartın’ı eğitim şehri yapmakta kararlıyız”

 

Bartın Üniversitesi’nin her geçen gün büyüdüğünü, yeni kampüs alanındaki fakülte ve diğer sosyal tesis binalarının inşaatlarının yapım sürecinin devam ettiğine dikkati çeken Milletvekili Tunç, Kütüphane binası, Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu binalarının da tamamlandığını, Öğrenci Yaşam Merkezi ve Rektörlük binasının inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

 

Tunç, gelişen ve sürekli öğrenci sayısı artan Bartın Üniversitesi öğrencilerinin barınma ihtiyacına önem verdiklerinin altını çizerek yeni inşa edilecek olan yurtlarla birlikte bu ihtiyacın giderilmiş olacağını söyledi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç yurt inşaatı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›