24 saat açık kütüphanede öğrencilere çorba ikramı

Bartın Üniversitesi’nde güz dönemi final sınavları kapsamında 24 saat açık tutulan merkez kütüphanede, öğrencilere çorba ikramı yapılıyor.
Bu haber 2020-01-09 16:02:07 eklenmiş ve 233 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

‘Öğrenci odaklı’ bir eğitim anlayışla çalışmalarını sürdüren Bartın Üniversitesi’nde, merkez kütüphanesi sınav dönemlerinde 24 saat, Kutlubey Kampüsünde yer alan kütüphane ise saat 22.30'a kadar açık tutuluyor.
Yoğun ilginin olduğu kütüphaneler her gün yüzlerce öğrenci tarafından ziyaret ediliyor. Sınav dönemlerinde hiç kapanmayan merkez kütüphanede öğrencilere gece sıcak çorba ikramı yapılıyor. Çorba dışında sıcak meşrubat ikramının da yapıldığı kütüphanenin bulunduğu yerleşkede, öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamaları için kantinler ise gece 01.00’a kadar açık tutuluyor. 

 

Rektör Uzun öğrencileri yalnız bırakmıyor

 

Sessiz ve nitelikli ders çalışma ortamlarında, binlerce kitaptan yararlanarak ders çalışan öğrencileri Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun da yalnız bırakmıyor. Bireysel ya da gruplar halinde ders çalışan öğrencileri sık sık ziyaret eden Rektör Uzun, ders arasına ‘sıcak bir mola’ veren öğrencilere çorbaları da kendisi ikram ediyor.

 

“En büyük önceliğimiz öğrencilerimiz”

 

Bartın Üniversitesinin akademik bilgi ve deneyimiyle sürdürülebilir bir gelişim hedeflediğini belirten Rektör Uzun, bu doğrultuda en büyük katkıyı özveriyle yetiştirilen öğrencilerin vereceğini ifade etti. Rektör Uzun, “Üniversite olarak bir yandan bölgemizden başlayarak ülkemizin gelişimine katkı sunmak için çalışırken, diğer yandan da ülke olarak belirlediğimiz hedeflere bizleri taşıyacak olan öğrencilerimizi en iyi şekilde hazırlamak için gayret gösteriyoruz. Öğrenci dostu bir üniversite olarak, tüm çalışmalarımızın merkezine gençlerimizi alıyoruz. Öğrencilerimizi en önemli bileşenlerimiz olarak görüyor, onları dinliyor ve geleceğe birlikte yürüyoruz. Sınav dönemlerinde de merkez kütüphanemizi 24 saat açık tutarak, rahat ve nitelikli ortamlarda ders çalışmalarına yardımcı oluyoruz. Kütüphanelerimizi dolduran öğrencilerimize gayretleri için teşekkür ediyor, sınavlarında başarılar diliyorum.” dedi.

 

Öğrenciler de uygulamadan memnun

 

Final sınavlarının başladığı ilk 5 günde 15 bini aşkın öğrencinin giriş yaptığı kütüphanede sıcak çorba ikramı ile karşılaşan öğrencilerimiz de uygulamadan oldukça memnun kaldıklarını söyledi. Kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür eden öğrenciler, aile sıcaklığındaki bir ortamda sınavlara hazırlandıklarını söylediler. 

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi çorba ikramı kütüphane
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›