55 milyonluk 2020 bütçesi yürürlüğe girdi!

Bartın’da ilklere ve önemli işlere imza atan İl Genel Meclisi, yeni yılın ilk toplantısını geçtiğimiz gün gerçekleştirdi. Ocak ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri, 5 gün sürecek toplantılarda İl Özel İdaresi’nin iş ve işlemleri ile 2019 mali yılı çalışma yatırım programlarına ilave ek çalışma ve yatırım programlarının komisyon raporlarını görüşecek.
Bu haber 2020-01-07 15:29:48 eklenmiş ve 193 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın İl Genel Meclisi, Ocak ayı gündeminde yer alan konuları görüşmek üzere geçtiğimiz gün toplandı. Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirilen yılın ilk toplantının ilk oturumuna İl Genel Meclisi Üyeleri ve İl Özel İdaresi birim müdürleri katıldı.

 

Meclis üyelerinin eksiksiz olarak katıldığı toplantı öncesi konuşma yapan Başkan Dursun; 31 Mart Mahalli İdarelere Seçimleriyle göreve gelen 7. Dönem Meclisi’nin 9 aylık süreci de değerlendirerek şunları söyledi:

 

“2020 yılının ilk toplantısını  gerçekleştirecek olmanın heyecanı içerisindeyiz. Öncelikle yeni yılın ülkemize milletimize tüm İslam alemine  ve dünya mazlumlarına barış, huzur ve kardeşlik getirmesini diliyorum. Bu dönemde yaşadığımız coğrafyadan kaynaklanan nedenlerle ülkemizin ve milletimizin üzerinde yürütülen her türlü hain planların gün yüzüne çıkmış olması millet olarak bir kez daha silkinerek yaşadığımız bu coğrafyaya sahip çıkma zorunluluğumuzu ortaya koymuştur. Asırlar boyu bu coğrafyanın en ağır bedellerini ödeyen Türk milleti, yine aynı bedelleri ödemekten de hiçbir zaman çekinmedi ve bu sahiplenmenin de tüm dünyaya gösterildi. Bu uğurda vatan savunmasında hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz başta olmak üzere  ve sivil vatandaşlarımıza Allahtan rahmet diliyor gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.

 

Mahalli İdareler Seçimleri ile 2019 yılının Nisan ayında göreve gelen 7. Dönem Meclisi 9 aylık süreyi de geride bıraktı. Bu sürenin her bir günü elbette güllük gülistanlık olmadı. Bu konuda bazen siyasi bazen de idari zorluklar yaşanmasının işin doğası gereği olduğunun bilincinde olduk ama bu konuda ortak paydanın her zaman Bartın’ın gelişmesini ön planda tuttuk. O nedenle 7. Dönem Meclisi, büyük bir gayret ve samimiyetle yürütmüş olduğu bütçe çalışmalarında her şeyden önce hizmet bekleyen tüm kesimlerin güvenini sarsmadan Mecliste onaylanan tüm programlara sahip çıkacaktır.”

 

“Çok önemli başarılara imza attık”

 

İl Özel İdaresi’nin gelir ve gider dengesini de sağlamayı başardıklarına dikkati çeken Meclis Başkanı Dursun, “Bu kapsamda 2016-2018 ve 2019 yılı bütçeleri bütçe açığı vermeden gerçekleşme oranları yüzde 100’lere ulaştı. Bunun yanında en önemlisi ise Özel İdare tarihinde de bir ilk olan 2015 ve 2017 bütçelerinin bütçe fazlası vererek çok önemli başarılara imza attık.” dedi.

 

“Toplumun tüm kesimlerine hizmet etmeye devam”

 

Geride kalan bütçe dönemlerinde yatırımlara ayrılan yıllık ortalamanın her bir bütçe yılı için ortalama yüzde 45 gibi büyük bir oranla gerçekleştirildiğine vurgu yapan Dursun, “Geriye dönük hiçbir kurum ya da kuruluşa borcu olmayan bir yapı muhafaza edildi. O nedenle 7. Dönem ve öncesi, yatırım ve  başarılarla dolu bir dönem olarak hafızalarda yerini aldı. Bu dönemi gayretli çalışmalarıyla taçlandırarak unutulmaz kılan tüm Meclis Üyelerine ve İdaremizin tüm çalışanlarına yürekten teşekkür ediyorum. 2019 yılının Kasım ayında 20 gün süren Meclis çalışmalarıyla 55 milyon TL olarak belirlenen 2020 mali yılı bütçesi de önceki dönemlerdeki başarılı çalışmalar ışığında yürütüldü. O nedenle aynı anlayışla hazırlanan bu bütçe de yatırım eksenli oldu. 1 Ocak 2020 tarihi itibarıyla Sayın Valimiz Sinan Güner’in de onayıyla yürürlüğe giren 2020 yılı bütçesi ve buna bağlı çalışma programlarıyla yine toplumun tüm kesimlerine hizmet etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

 

Denetim Komisyonu seçilecek

 

Yılın ilk toplantı dönemine 4 gündem maddesiyle başladıklarını söyleyen Meclis Başkanı Dursun, yine Ocak ayı içerisinde 5 gün sürecek toplantılarda İl Özel İdaresinin iş ve işlemleri ile 2019 mali yılı çalışma yatırım programlarına ilave ek çalışma ve yatırım programlarının komisyon raporlarının görüşüleceğini belirtti.

Bunun yanında bir başka önemli gündem maddesi olan ve gündemin 4’üncü  maddesinde yer alan Denetim Komisyonuna Üye Seçimi ile ilgili dosya hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Dursun, “Özel  İdarelerin iç ve dış denetim adı altında iki türlü denetime tabi. Bu kapsamda İl Özel İdare Kanununun 17. Maddesi ile İl Genel Meclisi Çalışma Yönetmeliğinin 21. maddesi  gereği her yıl  Ocak ayı  Meclis toplantıları döneminde İl Genel Meclis Üyeleri arasından seçilen 5 üye ile oluşturulan komisyon marifetiyle bir önceki yılın gelir ve giderleri inceleniyor. Komisyonun çalışma süresi ise Ocak ayı meclis toplantılarının bitimiyle başlayıp  Şubat ayının son gününe kadar sürecek. Bu süre içerisinde komisyonca  hazırlanacak  olan rapor da 15 Mart tarihine kadar Meclis Başkanlığına ulaştırılacak. Ardından  ilgili raporun Nisan ayı  toplantılarında Meclise bilgi olarak sunulması gerekiyor. Kanun gereği ifade edilen denetim çalışmalarını yürütmek üzere 5 meclis üyesinden oluşacak olan denetim komisyonu seçimlerinin de bu toplantı döneminde yapılacak.” dedi.

Devamında Başkan Dursun, gündemin 2. maddesinde yer alan Yapı Kayıt Belgesi iş ve işlemleri ile ilgili dosya İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Plan ve Bütçe Komisyon  Raporlarını Meclisin işarı oylarına sunarak karara bağlandığını ifade etti.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın İl Genel Meclisi
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›