3 bin kişi Ankara’yı gezdi

Bartın Belediyesi’nce organize edilen Kültür Gezileri kapsamında bu yıl Bartınlı kadınlar Ankara’yı gezdi. 16 Eylül itibariyle sona eren gezi turlarına 3 bin kişi katıldı.
Bu haber 2018-09-17 14:51:02 eklenmiş ve 503 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Kültür Gezileri kapsamında daha önceki yıllarda kadınları Samsun, Bolu’ya götüren Bartın Belediyesi Ankara’ya da gezi düzenleyerek kültür gezilerine bir yenisini daha ekledi. Bartın Belediyesi’nce organize edilen Kültür Gezileri kapsamında bu yıl Bartınlı kadınlar Ankara’yı gezdi.

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü organizasyonunda geleneksel olarak düzenlenen Kültür Turu Ankara Gezisi, geçtiğimiz hafta sonu itibariyle sona erdi. 11 Temmuz itibariyle başlayan Ankara Gezisi’ne toplam 3 bin kişi katıldı.

Bartınlı kadınların ilk durağı Göksu Parkı oldu. Burada yaklaşık 1 saat geçiren kadınlar daha sonra da Anıtabir’i ziyaret etti. Kadınların en sonki durağı ise Altınköy Parkı oldu. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’nin projelendirdiği “Altınköy” 500 dönüm arazi üzerine kurulu, şehrin göbeğinde ama şehirden uzakta bir köy.

 

Keyifli vakit geçirdiler

 

Belediye Başkanı Cemal Akın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Geleneksel hale getirdiğimiz kültür turlarımızı bu yıl Ankara ilimize düzenledik. Belediyemize başvuran hanımefendileri, programlı şekilde haftalık periyotlar halinde Ankara’ya gönderdik. Düzenlenen gezi kapsamında ilk olarak Göksu Parkı, Anıtkabir, Altınköy Açık Hava Müzesi ve kent merkezinde bir dizi geziler yapıldı. Belediyemizce ikramlarda bulunuldu. Günü birlik olan etkinliğimize katılan vatandaşlarımız keyifli bir vakit geçirmiş oldu.” dedi.

 

Başkan’a teşekkür ettiler

 

Kültür Gezileri’nden duydukları memnuniyeti dile getiren Bartınlı kadınlar, “Bu gezi sayesinde günlük koşturmamızdan bir nebze olsun uzak kalarak hem yeni yerler gördük hem de eğlenceli vakit geçirdik. Vesile olanlara teşekkür ederiz.” dedi.

 

ETİKETLER :
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›