Acemi erler yemin etti!

Acemi eğitimlerini Bartın Jandarma Komutanlığı’nda tamamlayan 99/4-3 dönem devre kaybı Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle yemin etti.
Bu haber 2020-01-04 15:31:43 eklenmiş ve 168 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Bartın İl Jandarma Komutanlığı’nda acemi eğitimlerini tamamlayan 1999/4-3 dönem devre kaybı erler düzenlenen törenle and içti.

Bartın Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Bartın Vali Vekili Abdullah Akdaş, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Belediye Başkan Yardımcısı Erol Demirkoparanoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mahmut Şahin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, askeri erkan ve askerlerin aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende konuşan İl Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, askerlere ve ailelerine seslenerek şunları söyledi:

“4 hafta önce birliğimize katılıp temel eğitimlerini başarıyla tamamlayan erlerimizin and içme törenine hoş geldiniz. Birazdan milletimizin ve bağımsızlığımızın sembolü olan şanlı bayrağımızın gölgesinde anne, baba ve yakınlarınızın huzurunda silah arkadaşlarınızla omuz omuza vererek gerektiğinde vatan, cumhuriyet ve vazife uğruna seve seve canınızı vereceğinize namus ve şerefiniz üzerine and içeceksiniz. İçeceğiniz bu and vatan ve millet sevgisi, vazife, namus ve şeref anlamında olup, dürüstlüğün, emir ve kanunlara mutlak itaatin ifadesi aynı zamanda dünyadaki mazlumların tek koruyucusu şanlı Türk askeri, milletimizin göz bebeği Mehmetçik olma onurunu yaşadığınızın mazisi şan ve şerefle kahramanlık destanlarıyla dolu olan jandarma teşkilatının yani kanun ordusu mensubu olduğunuzun belgesidir.

 

“Evlatlarınız temel askerlik görevini başarıyla tamamladı”

 

İçeceğiniz kutsal askerlik andı ile vatan hizmeti görevini sizden önceki büyüklerinizden devralacak askerlik süresince bu kutsal görev hizmetini en iyi şekilde yerine getirecek ve sizden sonraki kardeşlerinize evel Allah gururu ve onuru devredeceksiniz. Kıymetli aileler;  Yaklaşık 4 hafta önce vatan görevini ifa etmek için bizlere emanet ettiğiniz evlatlarınız temel askerlik eğitimini başarıyla tamamlayarak karşınızda bulunmaktadır. Bu görkemli tabloyu oluşturarak sizleri yüksek bir heyecan ve coşku ile selamlayan güzide evlatlarınızla ne kadar gurur duysanız azdır. Böyle yiğitler yetiştirdiğiniz için sizler şükranlarımızı sunuyoruz.

 

“Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan kuşkumuz yok”

 

Sevgili Mehmetçikler;  Görevinizi en iyi şekilde yapacağınızdan kanun ve nizamı, doğruluğu ve dürüstlüğü hak ve adaleti daima rehber edineceğinizden ve yemininize sadık kalacağınızdan hiç kimsenin şüphesi yoktur. Türkiye Cumhuriyeti sizlerin omuzlarında daima yükselecek ve bayrağımız kutsal vatan toprakları üzerinde sonsuza kadar dalgalanmaya devam edecektir. Genç silah arkadaşlarım; Emanet alacağınız şanlı bayrağımızı, milletimizin namusunu, milli ve manevi değerlerini, faziletini, Bartın’ımızın emniyet ve asayişiyle huzur ve güvenliğini en güzel şekilde koruyup, muhafaza ederek iftihar kaynağımız olarak şüphesiz ki hepimizi gururlandıracak, varlığınızla gücümüze güç katacaksınız. 

 

“Canla başla vatandaşımızın yanındayız”

 

Bu duygu ve düşüncelerle andınızın sizlere, ailenize, Jandarma Genel Komutanlığımıza, milletimize ve devletimize hayırlı uğurlu olmasını diler, gözlerinizden öperim. Bu anlamlı gün vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anar şehit ve gazi ailelerimize ve kahraman gazilerimize sağlık, afiyet dileklerimle şükranlarımı sunarım.  Bilinmelidir ki Bartın İl Jandarma Komutanlığınca İçişleri Bakanlığımızın ‘Güvenli Türkiye’ vizyonu doğrultusunda insan odaklı ve vatandaş memnuniyetini esas alan anlayışla ilimizin emniyet ve asayişiyle huzur güvenliğini hızlı ve yüksek kalitede sağlamaya yönelik olarak yürüttüğü çalışmalarını bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada and içerek saflarımıza bugün katılacak Mehmetçiklerimizin katkıları ve kıymetli ölçülemez destekleriyle daima vatandaşımızın yanında, yakınında ve yardımında olma düsturundan sapmaksızın canla başla çalışmaya kararlılıkla devam edeceğiz.”

Törende askerler adında yapılan konuşma ve okunan şiirlerin ardından, davetlilere Kınalı Hasan’ın hikayesini anlatan kısa film gösterildi.

Törende daha sonra acemi eğitimi tamamlayan erler yemin etti.

 

 

ETİKETLER : Bartın Jandarma Komutanlığı yemin töreni
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›