Bartın’da 2019 yılı böyle geçti

Bartın’da 2019 yılına damgasını vuran olaylar. Kazalar, cinayetler, siyasilerin şok açıklamaları… İşte 2019 yılında Bartın’da yaşananlar...
Bu haber 2019-12-31 16:59:06 eklenmiş ve 340 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Acısıyla tatlısıyla koskoca bir yılı daha geride bıraktık. Peki, 2019 yılında Bartın’da neler yaşandı, en konuşulan konular neler oldu, kazalar, cinayetler, siyasilerin şok açıklamaları, 2019’a damgasını vuran olaylar neler? İşte, koskoca bir yılla ilgili akıllarda kalanları sizler için derledik.

 

Hiç şüphesiz ki 2019 yılının en önemli olayı ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da 31 Mart yerel seçimleri oldu. Yerel seçimlere damga vuran olay ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bartın mitingiydi. Tam 10 yıl sonra Bartın’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan neredeyse bir tam gününü Bartın’a ayırdı. Herkesin merakla beklediği seçimler ise MHP’nin adayı mevcut Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ile AK Parti’nin Adayı Yusuf Ziya Aldatmaz arasında kıyasıya geçti. Kazanan taraf ise 148 oyla Başkan Cemal Akın oldu. İşte 2019’a damga vuran olaylar!

 

OCAK

Feci kazada 3 aylık evli genç hayatını kaybetti

Bartın’da geçtiğimiz akşam Polisevi Kavşağı’nda meydana gelen trafik kazasında arızalanan otomobili iten 31 yaşındaki Tanju Kalaycı, arkadan çarpan başka bir aracın altında kalarak feci şekilde can verdi. 3 ay önce evlenen Kalaycı’nın AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı’nın dayıoğlu olduğu öğrenildi. 31 yaşındaki Kalaycı, dün Arıt Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından aile mezarlığına defnedildi.

Almanya’da yaşayan gurbetçileri ve Bartınlıları üzecek gelişme!

Yeni yılın daha ilk ayında Almanya’da yaşayan gurbetçilerimizi üzecek bir gelişme yaşandı. Almanya’da yaşayan gurbetçilerin ve Almanya’ya giden Bartınlıların en sık kullandığı Saltukova’da bulunan Zonguldak Havalimanı’na tek sefer düzenleyen Germania mali açıdan dara düştü.

Tuzcular için Bakanlık “Olur” verdi!

Tuzcular Köyü için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi. Bartın Üniversitesinin bir kısmının Kutlubeyyazıcılar kampüsüne taşınması nedeni ile yurt ve üniversite öğrencilerine ulaşım imkânı sağlamak ve belediye hizmetlerini götürmek, parçalı olan mücavir alan sınırlarını bütünleştirmek amacıyla Tuzcular Köyünün tamamını kapsayan yaklaşık 229 hektar yüzölçümündeki alan Bartın Belediyesi mücavir alanına dâhil edildi.

ŞUBAT

Danıştay, “ÇED olumlu” kararını iptal etti

Uzun yıllardır termik santral mücadelesi veren Amasra ve Bartın halkı mücadelesinde mutlu sona erdi. Termik santral için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen “ÇED Olumlu” kararı Danıştay 14. Dairesi tarafından iptal edildi. Bu kararla birlikte termik santral konusu da tarih oldu. Amasra ve Bartın halkı için hayati önem taşıyan bu kararı CHP Eski Bartın Milletvekili Rıza Yalçınkaya sosyal medya hesabından duyurdu. Yıllardır Bartın Platformuyla birlikte gerek TBMM’de gerek ilgili Bakanlıklarda gerekse adli merciler nezdinde termik santrale karşı mücadele eden Yalçınkaya, kararın Amasra ve Bartın halkına hayırlı olmasını diledi. Bartın Platformu da Amasra Kültür Park’ta  zafer açıklaması yaparak Danıştay’ın kararını kutladı. Amasralılar kutlama programına ellerindeki “Termiksiz Yaşam İstiyorum” pankartlarıyla katıldı. Amasra’da adeta bayram havası vardı.

“Bartın Irmağı Köprüsü”nün temeli atıldı

Bartın’da yıllardır tartışma konusu olan ve yapılması dört gözle beklenen Bartın Irmağı Köprüsü kamuoyunda daha çok bilinen adıyla “TOKİ Köprüsü”nün temeli de Şubat ayında gerçekleştirilen törenle atıldı. Bartın’daki trafik yoğunluğunu en aza indireceği düşünülen köprünün temel atma töreni büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

Temel atma törenine Bartın Valisi Sinan Güner, AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Devlet Su İşleri(DSİ) 23. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, daire ve kurum amirleri ile vatandaşlar katıldı.

MART

Aladağ’da tapu bayramı yaşandı

Bartın’da 45 yıldır kangren olan mülkiyet sorunun çözmenin gururunu yaşadıklarını kaydeden Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Aladağ Mahallesi’nde tapuları teslim ederek hak sahiplerinin yüzünü güldürdü.  Aladağ Mahallesi 16. Sokakta bulunan 19 hak sahibi tapularını davul zurna çalarak aldı.  

Bankoğlu’na “Terör Örgütü Propagandası”ndan soruşturma

Halk TV’nin Köln’den yapılan canlı yayına katılan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, emeklilerin, taşeron işçilerin oylarını istedikten sonra PKK'lıların da oylarına talip olduklarını söyledi. Bankoğlu, “Biz 31 Mart seçimlerine giderken de bu kardeşlerimizin oyuna talibiz. PKK'lıdırlar, Zillet İttifakı üyesidirler hiç fark etmez. Biz kimin hakkını savunduysak, şimdiye kadar kimin yanında yer aldıysak hepsi bellidir.” dedi. Ankara Cumhuriyet Başavcılığı, CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu’nun bu sözlerin üzerine hakkında “Terör örgütü propagandası yapma”, “Suçu ve suçluyu övme” suçlarında soruşturma başlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 10 yıl aradan sonra Bartın’a geldi

31 Mart yerel seçimleri öncesinde daha önce gitmediği illere giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 yıl aradan sonra ilk kez Bartın mitinginde halka seslendi. Bartın’a 6,5 katrilyonluk yatırım kazandırıldığına dikkat çekerken müjdelerini de peş peşe sıralayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ilçelere doğalgaza kavuşacağını söyledi. Bartın’ın asırlık sorununa çözüm yolları getirdiklerini ifade ederek tapu sorununu da çözüme kavuşturduklarının altını çizen Erdoğan, “Tapudan kadastroya kadar insanımızın hayatını bizzat etkileyen her konunun üzerine gittik. Bartın’ın da asırlık sorununa çözüm yolları getirdik. Bartın’ın bazı tapu problemleri var mıydı? Bartınlı vatandaşlarımız tapu konusunda ciddi sıkıntı yaşıyordu. Biz 2015’de oturduk, bu kanunu detaylıca çalıştık. Sizlerin lehine olacak şekilde değiştirdik. Türkiye taşkömürü havzasında kadastro çalışması yaparak hak sahiplerini belirledik. Bartın'da hak sahiplerine yakında tapularını peyderpey vermeye başlıyoruz. İmar barışı ile 21 bin 840 Bartınlı kardeşimizin tapu meselesini çözdük.” dedi.

”Projem Türkiye” Yarışmasında Bartın’a İki Ödül

İçişleri Bakanlığı’nın başlatmış olduğu “Projem Türkiye; Mülki ve Yerel Yönetimlerde Yeni Fikirler ve Örnek Uygulamalar Yarışması”nda Bartın iki ödüle layık görüldü.

31 Mart seçimleri çok konuşuldu

Mart ayının son günü yapılan yerel seçim Bartın ve ülke gündeminde en çok konuşulan konu oldu.

NİSAN

Bartın, “Yeniden Cemal Akın” dedi

Bartın, 31 Mart yerel seçimleri için sandık başına gitti. Bartın’da il genelinde 598 sandıkta toplam 151 bin 370 seçmen oy kullanmak için sandık başına giderken şehir merkezinde de toplam 50 bin 817 seçmen  sandık başına giderek oy kullandı. Merkezde 4 adayın yarıştığı seçimlerin sonunda ise Bartın halkı kesin olmayan sonuçlara göre; 14 bin 27 oyla “Yeniden Cemal Akın” dedi.

Bartın’da geçersiz oylar yeniden sayılıyor

31 Mart 2019 Pazar günü gerçekleştirilen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin ardından Bartın Belediye Başkanlığı’nı MHP Belediye Başkan Adayı Cemal Akın’ın 169 farkla kazanması üzerine AK Parti Merkez İlçe Başkanlığı, itirazda bulundu. AK Parti’nin tüm oyların tekrar sayılması talebini görüşen Merkez İlçe Seçim Kurulu, sadece geçersiz oyların tekrardan sayılmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine Bartın’daki geçersiz oylar yeniden sayılmaya başlandı. MHP İl Başkanı Ercüment Özçelik de MHP’nin de Bartın Belediye Başkanlığı başta olmak üzere, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği sonuçlarına itiraz ettiğini açıkladı.

Geçersiz oylar yeniden sayıldı! Aradaki fark 149’a düştü

AK Parti ve MHP'nin, Bartın Belediye Başkanlığı’nın resmi olmayan seçim sonuçlarına itirazda bulunması üzerine geçersiz oylar tekrar sayıldı. Geçersiz oyların sayılmasına rağmen aradaki fark kapanmadı.

İl Seçim Kurulu, 5 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi

Bartın’da 154 sandığın yeniden sayılmasını isteyen  AK Parti’nin itirazını değerlendiren İl Seçim Kurulu, 154 sandıktan 5 sandığın yeniden sayılmasına karar verdi.

5 sandıkta oylar yeniden sayıldı

Bartın İl Seçim Kurulu, AK Parti İl Teşkilatının Bartın Belediye Başkanlığı seçimlerinde 154 sandığın yeniden sayılması yönündeki başvurusuna istinaden 5 sandığın yeniden sayılmasını kararlaştırdı. Bunun üzerine 5 sandıktaki oylar yeniden sayıldı. Sayıma göre AK Parti’ye 5 sandıktan 1 oy çıkarken sonuç yine değişmedi.

Kozcağız’da da geçersiz oylar yeniden sayıldı

31 Mart’ta gerçekleştirilen Mahalli İdareler Seçimleri’nde Kozcağız’da kesin olmayan sonuçlara göre AK Partili Belediye Başkan Adayı Mustafa Karaman, MHP’li Savaş Buyurman’a 21 fark atarak Belediye Başkanı oldu. Aradaki farkın az olması ve 302 de geçersiz oyun bulunması nedeniyle Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Merkez İlçe Seçim Kurulu’na itirazda bulunarak geçersiz oyların yeniden sayılmasını istedi. Bunun üzerine Bartın’dan sonra Kozcağız’daki geçersiz oylar da yeniden sayıldı. Yapılan sayımda 302 geçersiz oydan 3’ü AK Parti, 2’si MHP, 1’i de Saadet Partisi’ne yazıldı.

Başkan Akın, 16 gün sonra mazbatasını aldı

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde yeniden Bartın Belediye Başkanı seçilen Cemal Akın ve Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Belediye Meclis Üyeleri, 16 gün sonra İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatalarını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra Belediye önünde düzenlenen törenle dualarla 3. dönemine “Bismillah” diyen Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, tüm Belediye Meclis Üyeleri, Belediye çalışanları ve yine Bartın halkıyla birlikte yeni dönemde de güzel çalışmalara imza atacaklarını belirtti.

İl Meclisi, 12’de 12 “Kenan Dursun” dedi

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nin ardından Bartın İl Genel Meclisi, yeni üyeleriyle birlikte ilk toplantısını gerçekleştirdi. İlk toplantıda yapılan seçimlerde Kenan Dursun, Meclis Üyelerinin oy birliğiyle yeniden Başkan olarak seçildi.

Test uçuşu tamamlandı!

Alman havayolu şirketinin geçen Şubat ayında iflas etmesinin ardından yurtdışı seferleri de durdu. Zonguldak Havalimanı’nın yurtiçi seferlerine açılabilmesi için Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan test uçuşları da tamamlandı. Yaklaşık bir aydır süren test uçuşları, bir helikopter ve bir uçağın yaptığı son uçuşun ardından tamamlandı. Havalimanında uçağın pist başına kadar hassas yaklaşmasını sağlayan ILS cihazı montajı da tamamlandı.

MAYIS

Annesini bıçaklayarak öldürdü

Bartın’da psikolojik sorunları bulunan bir kişi annesini bıçaklayarak, öldürdü. Olay, Kırtepe Mahallesi Gümrük Sokak’taki 2 katlı evde meydana geldi. İddialara göre, 1 ay önce Almanya’dan Türkiye’ye dönüş yapan ve annesiyle birlikte yaşamaya başlayan 47 yaşındaki Erhan Dabaz, geçtiğimiz gece sahur saatlerinde bilinmeyen bir nedenle 65 yaşındaki annesi Hatice Dabaz’ı, göğsüne isabet eden 6 bıçak darbesiyle öldürdü.

ÇED Toplantısına izin verilmedi

UNESCO Geçici Miras Listesi’nde yer alan Amasra’da termik santral kurmak isteyen Hattat Holding’in yeniden başvurusuyla dün yapılması planlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi(ÇED) Halkın Katılımı Toplantısı protesto edildi. Bartın Platformu bileşenleri başta olmak üzere Amasra ve Bartın halkı alkışlarla, ıslıklarla toplantıyı protesto ederek, toplantının yapılmasına izin vermedi.

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü değişti

 

Bartın İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Uzman olarak atandı. Demir’in yerine ise Aydın eski İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu’nun getirildi.

İlk uçuş 12 Mayıs’ta

Dünyanın en çok noktasına uçan hava yolu şirketi olan Türk Hava Yolları(THY), Zonguldak seferlerine başlıyor. Türk Hava Yolları(THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi, uçuşlara ilişkin bir paylaşımda bulunarak “11 Mayıs’ta Zonguldak seferlerimize başlıyoruz. Salı, Perşembe ve Pazar günleri olmak üzere haftada 3 gün sefer yapacağız. İlk sefer uçuşumuz 12 Mayıs’da hayırlı ve bereketli olsun.” dedi.

THY seferleri başladı

Zonguldak Havalimanı’nın iç hat seferlerine açılmasının ardından Türk Hava Yolları (THY), 12 Mayıs itibariyle İstanbul aktarmalı Türkiye’nin her yerine uçak seferlerine başladı. İstanbul Havalimanından saat 07.45’de kalkarak ilk seferi yapan uçak Zonguldak Havalimanı’nda büyük bir coşkuyla karşılandı.

HAZİRAN

Bartın, Hasankadı için tek yürek oldu

Bartın’da 20 Haziran’da  özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kuvvetli sağanak yağış Hasankadı’da sele dönüştü. Sel suları önüne kattığını alıp götürürken 81 yaşında yaşlı adam ve 10 yaşında bir çocuk da sel sularına kapıldı. Bölgedeki sel felaketinin haberini alan Bartın Valisi Sinan Güner, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Ogün Vural, Jandarma Komutanı Yavuz Selim Kapancı ve AFAD Müdürlüğü ile İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye intikal ederken tüm iş makinaları ve ekipmanlar da bölgeye sevk edildi. Kayıplar için geniş çaplı arama çalışması başlatıldı. Akşam saatlerinde 81 yaşındaki İbrahim Çeliktaş’ın cansız bedenine ulaşılırken ertesi gün sabah saatlerinde de 10 yaşındaki İsa Akgün’den de üzücü haber geldi. Sel sularının çekilmeye başlamasının ardından da hasar tespit çalışmaları başlatıldı.

11 yaşındaki İsa, gözyaşlarıyla uğurlandı

Bartın'ın Hasankadı Beldesinde işitme engelli annesinin elinden kayarak sel sularına kapılan 11 yaşındaki İsa Akgün, gözyaşları arasında toprağa verildi. Tabuta uzun süre sarılan annesi, oğlunun cenazesini göndermek istemedi. 

Bartınlı Uzman Çavuş yaralandı

Tunceli kırsalında güvenlik güçleriyle teröristler arasında çıkan çatışmada 2 asker şehit düştü, 2 asker yaralandı. Tunceli’deki hainlerin saldırısında yaralı askerlerimizden biri olan Bartın’ın Kurucaşile ilçesine bağlı Başköy köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Çakmak’ın tedavi altına alındığı öğrenildi.

Yeni askerlik düzenlemesi sistemi yürürlüğe girdi

Yeni askerlik sistemi düzenlemesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı, daha sonra da Resmi Gazete’de yayımlandı. Yeni sistemde 20 yaşını doldurmuş ve 31 bin TL ödeyenler bedelli askerlik yapabilecek. Bedelli askerlikten yararlananlar bir aylık temel eğitimin ardından terhis olacak. Yeni askerlik sistemi düzenlemesi ile zorunlu askerlik 12 aydan 6 aya düştü. Kanun düzenlemesinin yürürlüğe girmesiyle kışlalarda erken terhis çalışmaları da başladı. Yeni sistemin hayırlı olmasını dileyen AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, “TBMM Genel Kurulunda Askeralma Kanunu’nu kabul ettik. Kanun Ordumuz ve Terhis olacak askerlerimizle birlikte ailelerine hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Korku dolu anlar yaşandı!

Kemerköprü Mahallesi Elmalık Sokak’taki bir binanın depo bölümünde meydana gelen patlama nedeniyle korku dolu anlar yaşanırken bina sakinleri sağlık ekipleri ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından tahliye edildi. Dumandan etkilenen vatandaşlara olay yerine gelen sağlık ekiplerince ilk müdahaleleri yapıldı. Olayın yaşandığı depoda bulunan mutfak tüplerinin patlamamış olması da olası bir faciayı önlemiş oldu.

AtlasGlobal Zonguldak seferlerine başladı

Zonguldak Çaycuma Havalimanı AtlasGlobal’in gerçekleştireceği Düsseldorf seferleri ile tekrar uluslararası trafiğe açıldı. 15 Haziran günü İstanbul Havalimanı’ndan kalkan Airbus A319 tipi yolcu uçağı, saat 11.00’de iniş yaptı.

TEMMUZ

Bartın’da kaçak alkol operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan kaçak alkol ve ürünler operasyonunda Bartın’da bir iş yerinde kaçak içki yapımında kullanılan  909 adet 1 litrelik saydam şişelerde etil alkol, 238 paket her birinde 2 kapsül bulunan +18 ilaç ve 34 paket içinde 24 gramlık çikolata bulunan +18 ürünler ele geçirildi.

Bartın’da kaçak göçmen operasyonu

İl Emniyet Müdürlüğünce Bartın şehir merkezinde drone destekli  yapılan  uygulamada Çayırlar mevkiinde durdurulan bir işçi servisinde çalışma izni olmayan 4 Afgan işçi yakalandı. Emniyet Müdürlüğünün denetimlerinde ise 2019 yılının ilk  6 ayında toplam 75 kaçak göçmen Bartın’da yakalanarak sınır dışı edildi.

Bartın halkı 3. yılda yine alanlardaydı

FETÖ terör örgütünce gerçekleştirilen  15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. Yılı dolayısıyla Bartın’da düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinliklerinde Bartın halkı darbe girişiminin üstünden 3 yıl geçmesine rağmen demokrasi şehitlerini unutmayarak bir kez daha andı.

Bahçeli’den Bartın’a teşekkür, takdir ve tebrik ziyareti

31 Mart yerel seçimlerinin ardından “3T” adını verdiği “Teşekkür, takdir ve tebrik” ziyaretleri kapsamında Bartın’a gelen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Bartın Belediyesi önünde vatandaşlarla buluştu.

AĞUSTOS

TOKİ konutları için kuralar çekildi

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Bartın’ın Dallıca bölgesinde inşa edilecek 423 konutun kura çekimi gerçekleştirilerek hak sahipleri belirlendi. 2+1 alt gelir grubu için 300 hak sahibi, 3+1 orta gelir grubu için ise 123 adet hak sahibi noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimiyle yıllardır özlemini çektikleri evlerine bir anlamda kavuştu.

Şennur Demir yine gururumuz oldu

Bartınlı Milli sporcu ve Boks Milli Takımımızın Kaptanı Şennur Demir katıldığı 5. Uluslararası Balkan Büyük Kadınlar Boks Turnuvasında yine birincilik kürsüsünü kimseye bırakmadı. Finalde Polonyalı rakibi Elzbieta Wojcik'i mağlup eden demir yumruk, altın madalya kazandı.

Bartın-Üniversite-Kozcağız Enerji Nakil Hattı tamamlandı

Başkent EDAŞ,  Bartın’da kesintisiz ve sürdürülebilir enerji sağlamak amacıyla 17 kilometre uzunluğundaki Bartın-Üniversite-Kozcağız Enerji Nakil Hattı’nın yapımını tamamladı.

Lavar tesisi “ÇED olumlu” kararı iptal edildi

Danıştay’ın Hattat Enerji ve Maden A.Ş (HEMA) tarafından Amasra’ya kurulması planlanan termik santralle ilgili “ÇED olumlu” kararını bozmasının ardından termik santralin bir parçası olan Kömür Hazırlama Tesisi diğer adıyla lavar tesisiyle ilgili karar da çıktı. Daha önce lavar tesisiyle ilgili “ÇED olumlu” kararı veren Zonguldak İdare Mahkemesi, Bartın Platformu’nun temyiz talebi doğrultusunda kararın yine Danıştay tarafından bozulmasıyla “ÇED olumlu” kararını iptal etti.

EYLÜL

2019-2020 eğitim-öğretim yılı için ilk ders zili çaldı

Tüm yurtta olduğu gibi Bartın’da da 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için ilk ders zili çaldı. Bartın’da 157 okulda toplam  29 bin 287 öğrenci ders başı yaparken İlköğretim Haftası dolayısıyla Ertuğrul Gazi Ortaokulu’nda tören düzenlendi.

Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açıldı

Türkiye’de eşine az rastlanır nitelikte olan ve Bartın’ın da şuanda en büyük eğitim yatırımlarından biri olan Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi inşaatı tamamlandı. KDV dahil 20 milyon 886 bin TL’ye ihale edilen okul 2019-2020 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla hizmete girdi.

Bartın İl Emniyet Müdürü değişti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan  Emniyet Müdürleri Atama Kararnamesi, Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararnameye göre 49 ilin emniyet müdürü değişirken 14 ilin emniyet Müdürü polis başmüfettişliğine ve 5 emniyet müdürü de daire başkanlıklarına getirildi. Daire başkanlığına getirilen emniyet müdürleri arasından Bartın İl Emniyet Müdürü Ogün Vural da yer aldı. 1. Sınıf Emniyet Müdürü olan Vural, Kriminal Daire Başkanlığına atanırken Polis Başmüfettişi Çetin Bozkuş da Bartın İl Emniyet Müdürü oldu.

EKİM

Ulus Orman İşletme Müdürü tutuklandı

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Abdipaşa şefliğinde usulsüz kesim yapıldığına ilişkin iddialar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında yapılan ilk duruşmada Ulus İşletme Müdürü M.D dahil 6 kişi tutuklandı.

Bartın Üniversitesinde yeni akademik yıl açıldı

Bartın Üniversitesi 2019-2020 Akademik Yıl Açılış Töreni, URAP Koordinatörü Prof. Dr. Ural Akbulut’un açılış dersiyle gerçekleştirildi. Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, akademik yıl açılışında Bartın’daki üniversite öğrencisi sayısının 18 bini aştığını söyledi.

23. Bartın Kitap Fuarı kapılarını açtı

Bartın Belediyesi’nce gelenekselleşen Kitap Fuarı’nın bu yıl 23 üncüsü düzenlendi. Bu yılki fuara 15 yayın evi ile 17 yazar, şair ve bilim insanı katılırken Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, fuarın açılışında kitap okumanın ve bilmenin önemini vurguladı.  Her yıl bir onur konuğu olan fuarın bu yıl ki onur konuğu ise Faik Kaptan oldu.

KASIM

Özbek Büyükelçi, Bartın’a ticari işbirliği ziyareti yaptı

Özbekistan’la Türkiye arasındaki ticari ilişkileri değerlendirmek üzere Bartın’a gelen Özbekistan Büyükelçisi Alişer Agzamhocaev, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası’nda (TSO) işadamlarıyla bir araya gelerek Bartınlı işadamlarını Özbekistan’da yatırım yapmaya davet etti.

Bartın’ın en büyük camisi için geri sayım başladı

Bartın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden (Endüstri Meslek Lisesi) boşalan bir bölümlük alana yapılması planlanan ve Bartın merkez cami özelliği taşıyacak olan caminin projesi tamamlandı. Toplamda 3 bin 500 kişi kapasiteye sahip olacak caminin tamamen halkın yardımlarıyla yapılacağını ifade eden İl Müftüsü Abdülcelil Çakar, caminin maliyetinin ise 35 milyon TL’yi bulabileceğini söyledi.

“Geleceğe Nefes Olsun” diye fidanlar toprakla buluştu

Gelecek nesillerin çevre bilinciyle yetişmesi ve daha yeşil bir Türkiye için 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla düzenlenen fidan dikimi etkinliği kapsamında Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü’nde 3 bin 925 fidan toprakla buluşturuldu.

Bartın ve Hatay’ın yüreğine şehit ateşi düştü

Batı Karadeniz Sahil Grup Komutanlığı’na bağlı DEGAK-03’ün (Dalış Timi) Amasra İlçesi Tarlaağzı Limanı mağaralar bölgesinde gerçekleştirdiği dalış eğitimi sırasında kaybolan DEGAK-03 Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş’tan kötü haber geldi. Arama kurtarma çalışmalarını yürüten ekipler kayıt astsubayın cansız bedenine ulaştı. Şehit Karataş’ın naaşı Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Komutanlığı önünde düzenlenen askeri tören sonrası defnedilmek üzere memleketi Hatay’a gönderildi.

Meclis, 55 milyonluk bütçeyi kabul edildi

İl Genel Meclisinin kasım ayı gündemi çerçevesinde 11 gündür görüşülen İl Özel İdaresi’nin 2020 yatırım ve çalışmaların etkileyecek olan 2020 Mali Yılı Performans Planı onayladı. İl Genel Meclisi Başkanı Kenan Dursun başkanlığında toplanan Meclis Üyeleri, planının müdürlükler bazında dağılımını yaparak 55 milyon TL’lik 2020 bütçesini de oy birliğiyle onayladı.

Bartın şehidini uğurladı

Hakkâri Merkez Davuş Tepe Üs Bölgesine yıldırım düşmesi sonucu yıldırım düşmesi sonucu 23 yaşında şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Furkan Yılmaz, baba ocağı Büyükkızılkum Köyü’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy’un da katıldığı törende gözyaşları sel oldu.

ARALIK

Bartın Üniversitesinde acı olay

Bartın Üniversitesi'nde akademisyen olan genç öğretmen Güneş Günay Sezer, üniversitenin 5. katından atlayarak hayatına son verdi.

Sigarada siyah paket uygulaması başladı

Sigara ve tütün mamullerinde düz ve standart paket uygulamasının 5 Aralık tarihi itibariyle başladığını söyleyen Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, büfe, bakkal ve bayi esnafını en kısa sürede sigara satışlarında öncelikle mevcut paketlerin satışını yapması konusunda uyardı.

Dağdeviren, serbest bırakıldı

Orman davasında tutuklu olarak yargılanan, Mustafa Dağdeviren tutuksuz yargılanmak üzere 2019 yılının son akşamında serbest bırakıldı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın 2019 yılı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›