“Hizmet alanları bakımından önemli bir problem yok”

İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) kapsamında Bartın’a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Bartın’ın huzurlu bir il olduğuna işaret ederken İçişleri Bakanlığının hizmet alanları bakımından önemli bir problemi olmadığını belirtti. Genel anlamda Bartın’daki durumu değerlendirdiklerini ve Bakanlığın öncelik verdiği konuları ilgili birimlere aktardıklarını ifade eden Çataklı, Bartın ziyareti kapsamında aynı zamanda sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve esnaflarla da bir araya geleceklerini kaydetti.
Bu haber 2019-12-28 14:20:40 eklenmiş ve 192 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, İzleme ve Değerlendirme Çalışma Programı(İZDES) kapsamında beraberindeki heyetle birlikte Bartın’a geldi.

 

Bartın ziyaretine Valilikteki toplantıyla start veren Bakan Yardımcısı Çataklı, Bartın Valisi Sinan Güner ve Bakanlığa bağlı kurumların yöneticileriyle birlikte ildeki genel durumla ilgili değerlendirme yaptı.

 

Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantı sonrası Çataklı, basın mensuplarına bir değerlendirmede bulundu.

 

Bakan Yardımcısı Çataklı, toplantı ve Bartın ile ilgili değerlendirmesini şöyle yaptı:

“Bildiğiniz gibi İçişleri Bakanlığı terörle mücadele dahil olmak üzere emniyet ve asayişin sağlanması, trafik hizmetlerinden uyuşturucuya, göçten afet ve acil durumlara kadar, nüfus vatandaşlık hizmetlerine sivil toplumla ilişkilere kadar geniş bir hizmet alanına sahip. Ve bu sorumluluk alanı günlük vatandaşımızın hayatına dokunan günlük hayatlarını her an etkileyen bir alan. Dolayısıyla yürüttüğümüz bu hizmetlerin etkili verimli hızlı ekonomik vatandaşın memnuniyetini esas alan ve katılımını da aynı zamanda esas alacak şekilde yürütülmesi temel hedefimiz.

 

“Birimlerimiz Bartın’da ön çalışma yaptı”

 

Sayın İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun talimatları ile bu temel hedefe ulaşmadaki durumlarımızı bir gözden geçirmek, merkezden aktaracaklarımız görüşlerimiz, yaklaşımlarımız, talimatlarımızı yüz yüze aktarma, mahallinden gerek Sayın Valimizin gerek diğer mesai arkadaşlarımızın düşüncelerini almak onların taleplerini isteklerini değerlendirmek üzere İZDES diye bir çalışmamız var. Bu çerçevede dün Bakanlığımızdan ilgili birimlerimizden arkadaşlarımız gelmişlerdi. Bartın’da bir ön çalışma yaptılar. Bugün de öncelikle Sayın Valimizi ziyaret edip Bakanlığımız faaliyetleriyle ilgili değerlendirmelerde bulunduk.

 

“Öncelik verdiğimiz konuları aktardık”          

 

Arkasından da Ankara’dan beraberimizde gelen arkadaşlar ve ilden katılan birim amirlerimizle birlikte hizmet alanlarımız ile ilgili ilimizin durumuna ilişkin genel bir değerlendirme yaptık. Öncelik verdiğimiz konuları aktardık. Mahallindeki durumu değerlendirdik. Onların görüşlerini düşüncelerini ve taleplerini aldık. Yürütülen hizmetleri genel bir değerlendirme imkanı bulduk. Yine bazı birimlerimiz ile incelemelerde de bulunacağız. Ardından ilimizin sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul aile birliği başkanları ve yine yürüttüğümüz hizmetlerle ilgili görüşmeler gerçekleştireceğiz. Yani bir tür empati yapıp bizim yürüttüğümüz faaliyetler onların gözünde nasıl görünüyor bunu görme imkanı bulacağız.

 

“Esnaflarımızın da görüşlerini alacağız”

 

Yine bu hizmetlerle alakalı bizden hizmet almış olan esnaf vatandaşlarımızı ziyaret ederek onların görüş ve önerilerini alma fırsatı bulacağız. Son olarak da Şehit aileleri ve gazilerimizde bir araya geleceğiz onların isteklerini dinleyerek hal hatırlarını soracağız. Sonrada inşallah bu çalışmamızı tamamlayacağız. Bartın zaten huzurlu bir ilimiz. Bakanlığımızın hizmet alanları bakımından önemli bir problemi olmayan bir ilimiz. Ümit ediyorum ki bugün yürüteceğimiz çalışmalarla vatandaşımıza hizmet sunumunda kalitenin artırılması onların memnuniyetini artırması bakımından faydalı olur diye düşünüyorum.” 

 

İZDES nedir?

İçişleri Bakanlığının, kamu hizmetlerinin kaliteli, hızlı, verimli ve ekonomik bir şekilde sunulması, yönetimde katılımın sağlanması, bürokratik süreç ve işlemlerin azaltılarak vatandaş memnuniyetini esas alan yönetim anlayışının ortaya konulması amacıyla İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatıyla İZDES Projesi hayata geçirildi.
İZDES1 ve İZDES2 şeklinde iki etap halinde yürütülen proje kapsamında Bakanlık, İZDES1 etabıyla illerde Bakanlığın bağlı birimlerin hizmet kapasitelerinin ölçülmesi, merkez ve taşra birimleri arasındaki iletişimin geliştirilmesi, sahadaki görüş ve önerilerin doğru şekilde merkeze iletilmesini sağlayacak.
İZDES2 etabında ise halk toplantıları, il ekonomi toplantıları, muhtar toplantıları ve muhtar bilgi sistemi, trafik güvenliği, uyuşturucuyla mücadele, okul güvenlik koordinatörlüğü, okul servis araçlarının denetlenmesi gibi İçişleri Bakanlığınca yürütülen uygulamalarla ilgili muhtarlar, okul aile birlikleri ve sivil toplum örgütleriyle görüş alışverişinde bulunulacak.
Ayrıca, emniyet, asayiş, trafik, 112, nüfus, göç gibi hizmetlerden yararlanan vatandaşlarla yüz yüze görüşülerek hizmet kalitesi ve vatandaş memnuniyeti ölçülecek.
İZDES1 Projesi kapsamında 81 ildeki taşra teşkilatını ziyaret eden Bakanlık personeli, bugüne kadar yaklaşık 4 bin personelle bir araya geldi.
İZDES1 Projesi'nin ikinci etabında 81 ildeki, valilik birimleri, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik birimi, AFAD İl Müdürlüğü, göç il müdürlüklerindeki personelle tekrar görüşülecek.  Ziyarette daha önce rapor edilen konular tekrar değerlendirilecek ve taşra teşkilatının istekleri, personel ve teçhizat eksiklikleri, görüş ve önerileri dinlenecek. Toplantı sonrası oluşturulan raporlar, çözüm önerileriyle merkeze iletecek.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın İZDES İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›