134. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldılar

AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz Can ile birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen 134. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Libya ile imzalanan anlaşma hakkında, “Amacımız Akdeniz'de kimsenin hakkını, hukukunu gasbetmek değil, tam tersine hakkımızın gasbedilmesine engel olmaktır. Çünkü biz bu adımı atmamış olsaydık Akdeniz’de Türkiye’yi kendi kara sahillerine hapsedecek bir oyun tezgâhlanıyordu. Bizi adeta denize olta atamaz hâle getirecek bu oyunlara elbette seyirci kalamazdık.” dedi.
Bu haber 2019-12-26 16:32:45 eklenmiş ve 428 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

AK Parti 134. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı, AK Parti Genel Merkezi’nde yapıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun ve AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Evren Ayvaz Can da katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantıda bir konuşma yaptı. Türkiye’nin önemli gelişmeler yaşandığı bir dönemden geçtiğine dikkati çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de sınır boyunca kurulan terör koridoru tuzağını bozduklarını, Barış Pınarı Harekâtı’yla, Resualyn ve Telabyad arasındaki hattı güvenli hâle getirerek, Suriye içinde terörden arındırılan toplam alanı 8 bin 200 kilometrekareye çıkardıklarını söyledi.

Bu süreçte bölgede müzakere yürütülen ülkelerin verdikleri sözler bulunduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör örgütünün 30 kilometre derinliğin dışına çıkartılması taahhütlerinin yerine getirilmediğini, 30 kilometrelik hattın dışından da zaman zaman Türkiye’nin etkin olduğu bölgeye yönelik tacizlerin sürdüğünü kaydetti.

 

“Avrupa ülkelerinin de elini taşın alına koyması gerekiyor”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgede inşa etmeyi planladıkları yerleşim alanlarına başlayabilmek için öncelikle güvenliği ve huzuru sağlamaları gerektiğinin altını çizerek, “Bu doğrultuda gereken her adımı atmakta kararlıyız. Diğer yandan, İdlip tarafındaki durum ise çok daha endişe vericidir. Rejimin saldırıları ve tacizleri, bölgede kalıcı bir ateşkesi mümkün kılmıyor. Bu saldırılardan kaçan yüz bine yakın kişi sınırımıza doğru harekete geçti. Biz, Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya, yeni bir sığınmacı dalgasına tahammülümüzün olmadığını açıkça söyledik. Şayet Türkiye’nin İdlip’teki çabalarına gereken destek verilmezse, ortaya çıkacak sonuçların bedelini herkes ödeyecektir dedik.  4 milyona yakın insanın yaşadığı İdlip’te sükûnetin sağlanması için Avrupa ülkelerinin de elini taşın alına koyması gerekiyor” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir başka önemli faaliyet alanının da Kıbrıs açıklarındaki petrol ve doğal gaz arama konusu olduğuna işaret ederek, “Ülkemizin ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde yaşayan kardeşlerimizin hakkını, hukukunu korumak için gereken her şeyi yapmakta kararlıyız” dedi.

Ana muhalefet partisi CHP’nin, Türkiye’nin Kıbrıs’taki petrol ve doğal gaz arama çalışmalarına da karşı çıktığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ana muhalefetin bu tavrı, Yunan medyasına bolca malzeme verdi. Türkiye’de hemen her şeyin yerlisini ve millîsini yaptık, sadece ana muhalefet konusunda bunu başaramadık. İnşallah milletimizle birlikte onu da başaracağız” diye konuştu.

Türkiye’nin tabii bir medeniyet ve tarih havzası bulunduğunu, Akdeniz ve Kuzey Afrika’nın da bu havzanın en önemli parçalarından biri olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bakımdan Libya’daki her gelişmenin de Türkiye’yi yakından ilgilendirdiğini aktardı.

 

“Kanal İstanbul’un Montrö Sözleşmesi’yle herhangi bir ilgisi yok”

 

Kanal İstanbul’un yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını, gerekirse millî bütçeyle de yapabileceklerini, hazırlıklar kapsamında, çevre ve deprem meselesi de dâhil 56 kurumdan olumlu görüş alındığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’u, İstanbul Boğazı’ndaki deniz trafiğinin bir alternatifi olarak planladıklarını, geçen yıl İstanbul Boğazı’ndan 41 binin üzerinde gemi geçtiğini, İstanbul’un, böylesine yoğun bir deniz trafiğini kaldıramadığını, günün herhangi bir saatinde boğaza bakan herkesin görebileceğini söyledi. Kanal İstanbul’un ön çalışmalarındaki bütçesinin 75 milyar lira civarında olduğunu açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İstanbul gibi, 15 milyon nüfusa ve fiilen belki 18 milyon insana ev sahipliği yapan dünyanın en büyük şehirlerinden birinde, karşımızdaki bu soruna çözüm bulmak, ülkenin yöneticileri olarak en başta gelen görevimizdir. Türkiye’nin bu projeden elde edeceği gelir, maliyetini kısa sürede çıkartacağı gibi, kalıcı bir finansman kaynağı hâline de gelecektir” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal İstanbul’un Montrö Sözleşmesi’yle de herhangi bir ilgisinin bulunmadığının altını çizdi.

ETİKETLER : Bartın AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı 134. İl Başkanları Toplantısı
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›