El emekleri göz nurları görücüye çıktı

Bartın Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın bu yıl 20.’si gerçekleştiriliyor.
Bu haber 2019-12-26 16:10:20 eklenmiş ve 697 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Belediyesi tarafından Belediye Sosyal Tesislerinde bu yıl 20’ncisi düzenlenen El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı’nın açılış töreni Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

67 standın kurulduğu fuarda derneklerin, okul ve eğitim kuruluşlarının, ev hanımlarının ilmek ilmek işlediği takı, yağlı boya ve filografi tablolar, el yapımı sabunlar, mumlar, teraryumlar, tel kırma ve tel sarma el işleri, kıyafet ve yiyecekler satışa sunuldu.

Yılbaşı öncesi yakınlarına hediye almak isteyenler de fuara daha ilk günden yoğun ilgi gösterdi.

 

Başkan Akın: “20. yılda yine buradayız”

 

Hediyelik eşya fuarıyla hem geleneksel el sanatlarımızı yaşatmayı hem de kadınların ev ekonomisine katkıda bulunmalarına imkan sağlamayı amaçladıklarını belirten Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, “Bartın Belediyesi El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarının başlangıcından bu yana tam 20 yıl geçti ve 20. yılda yine sizlerle buradayız. Bugün kurum, kuruluş ve hanımefendiler olmak üzere 67 katılımcımız var. 4 gün devam edecek El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Evlerde yapılan bu güzel el işlerinin evde kalınması istenmediği için bu fuar başlatılmış. Biz de bu şekilde devam ettiriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

 

Vali Güner: “Bu tür fuarlar devam etmeli”

 

Bartın Valisi Sinan Güner de bu tür proje ve fuarların devamını dileyerek “Bu yıl bu fuarın ikinci kez açılışına katılıyorum. Geçen yıl açılışına katılmak nasip olmuştu. İnşallah bundan sonrada yıllarca kendisini geliştirerek bu tür faaliyetler devam eder. Özellikle bu tür fuarlar hem il ekonomisine hem de aile ekonomisine katkı sağlayan organizasyonlar. Bu tür projelerin ve fuarların devamını Sayın Belediye Başkanımızdan istirham ediyorum.  Fuarın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” diye konuştu.

 

Vali Güner ve protokol de fuarı gezdi

 

Bartın Valisi Sinan Güner ve protokol üyeleri de toplantının ardından Belediye Sosyal Tesisleri’ne gelerek stantları gezdi. Stant sahipleriyle sohbet eden Vali Güner, ürünler hakkında da bilgiler aldı.

 

En güzel hediyelikler burada....

 

Eğer siz de hala sevdikleriniz için yeni yıl için hediye seçemediyseniz sizin için fuarda gözlemlediğimiz birbirinden güzel stantlardan birkaçına ilişkin haberlerimize göz atarak fikir sahibi olabilirsiniz. 

 

Hepsinde tel kırma var!

 

Birbirinden güzel, alın teri, el emeği göz nuru, büyük bir sabırla ve özenle tüle işlenen tel kırmalar… Bartın denilince akla gelen en özel ve en güzel hediyeler… Tel kırma tablolar, masa örtüleri, gelinler için kına örtüleri… Fuardaki stantlarda en güzel tel kırma işlerini bulabilirsiniz. Havlular, şallar, fularlar, masa örtüleri, tepsiler, kolyeler, ve çantalar... Hepsinde tel kırma var. Pırıltılı tellerden işlenen o güzelim hediyelikler adeta alıcıların gözlerini kamaştırıyor.

 

Hediyelerinizle siz de Umut olun

 

Genel eğitim programından yararlanamayan ortaokul çağındaki hafif düzey öğrenme yetersizliği olan öğrencilerin temel okuma yazma becerilerinin edinmelerini, öz-bakım ve temel yaşam becerileri ile işlevsel akademik becerilerini geliştirmek ve topluma uyumlarını sağlamak amacıyla eğitim veren Umut Özel Eğitim Okulları’nın standında da kokulu mumlar, teraryumlar, ahşap boyama ürünlerini bulmanız mümkün. Yine bu stanttaki ürünlerden alarak hem okula hem öğrencilere maddi ve manevi destek verebilirsiniz.

 

Doğaltaş takılar burada!

 

Evet, geldik en doğal standa. Şıkır şıkır takıların yer aldığı Hülya Köseoğlu’nun standında doğal taşlardan yapılmış onlarca farklı küpe, kolye, bileklik bulabilirsiniz. Hepsi de el yapımı… Tüm takıları severek yaptığını ifade eden Köseoğlu’na doğal taşların özelliklerini sormadan da geçmedik. Tıpkı bitkiler gibi taşların da farklı özellikleri olduğunu belirten Köseoğlu, “Evrende var olan her şeyin birbiri üzerinde bir şekilde etkisi olduğu bilinmektedir. Taşlar da tıpkı bitkiler gibi her derde devadır. Taşlar aksesuar amacıyla kullanımı dışında pek çok soruna faydalı olmaları yönüyle de bilinmektedirler. Doğal taşlar uzun zaman dilimlerinde oluşumlarını tamamlarken birçok pozitif enerji vibrasyonunu da üzerine çekerler. Bu enerjilerle oluşmuş taşları hem şıklık hem de şifa amacıyla üzerinde taşıyanlar da pozitif enerjiyi kendilerine çekerler. Nazardan koruyandan, ağrı kesici özelliği olan doğal taşlar vardır.” dedi.

 

Dekoratif sabunlar sizi cezbedecek

 

Bu arada fuara girerken kokusuyla başınızı döndürecek olan kokulu sabunlar da görsel olarak sizleri cezbedecek.

Son dönemde düğün, nişan, doğum günlerinin yanı sıra toplantı ve açılış gibi farklı organizasyonlarda aksesuar ve hediyelik eşya olarak kullanılan butik sabunlar, ev kadınlarının geçim kaynağı oldu.

Evlerin mutfaklarında kolayca üretimi yapılabilen değişik şekillerdeki butik sabunları satışa sunan ev kadınları, kazandıkları parayla aile bütçelerine de katkı yapıyor.  

Kadınların, bin bir emeğiyle yaptıkları butik sabunlar hoş kokuları ve enfes görünümleri ile hem evinize farklı bir hava katacak hem de özel günlerinizde konuklarınıza hediye edebileceğiniz en güzel armağanlardan birisi olacak. Butik sabunlar içerisinde bulunan yüksek gliserin oranı ile cilt güzelliğine de katkı sağlarken konuklarınıza aynı zamanda kullanabilecekleri bir armağanda sunmuş olacaksınız.

 

Filografi tabloları büyük beğeni topluyor

 

Çivinin telle dansı olarak nitelendirilen “filografi” tabloları da fuarda daha ilk günden büyük beğeni topladı. Eğer özel ve farklı bir hediye arayanlardansanız bu standa uğrayabilirsiniz.

Peki filografi nedir? Filografi; çivilerin arasından tellerin geçirilmesi ile objelere estetik bir görünüm kazandırılması işlemidir. Belli örgü teknikleri kullanılarak, hat yazıları, simetrik desenler, amblemler, çiçekler, çizgi film karakterleri gibi görsel unsurlar pano haline getirilmektedir.

 

Amigurumi oyuncaklar ilgi odağı

 

Fuarın bir diğer beğeni toplayan hediyelikleri de amigurumi tekniğiyle örülen organik oyuncakların oldu. Japonca’da “amigurumi” adı verilen teknikle tığla sık iğne şeklinde içi doldurulmuş rengarenk oyuncaklar organik oyuncaklar çocuklu aileler başta olmak üzere herkesin ilgi odağı oldu. Anlatılanlara göre organik oyuncakların temizliği de çok kolay. 30 derecede makinede ya da elde yıkanabilir. Temizliğinde bebek şampuanı ya da deterjanı kullanılıyor. Ebeveynler tamamen kuruduğundan emin olduktan sonra oyuncakları çocuklarına verebilirler. Amigurumi oyuncaklar hem uzun süreli kullanılabiliyor hem de çocuklara hiçbir zarar vermiyor.

 

Bu hediyeler ilk tercihiniz olacak

 

Yine son aylarda popüler olan lazer kesim hediyelik eşyalar da fuarda göze çarpıyor. Ahşap kesim objeler, ahşap buzdalabı magnet imalatı, ayna pleksi objeler, ahşap pleksi masa süsleri, lazer kesim saat, lazer ahşap saatler farklı hediyelik arayanların büyük ilgisini çekiyor.

 

Yeni yıl kurabiyeleri hem göze hem de mideye hitap ediyor

 

Midesine düşkün veya tatlı sever yakınlarınız için başka alternatifler arıyor olabilirsiniz. Onlar için de size önerebileceğimiz bütçenize dost hediye seçenekleri mevcut elbette. Sevdiklerinizin yüzünü güldüren lezzetli bir sürprize var mısınız? Yeni yıl kurabiyeleriyle oluşturulan sevimli kurabiye kutusu sevdiklerinizin hem midesine hem de kalbine hitap edecek bir sürpriz. Eğer sizler de tatlı hediyeler düşünüyorsanız Nilüfer’in Kurabiyeleri’ni tercih ederek tatlı mı tatlı hediyeler verebilirsiniz.

67 stant ve yüzlerce ürünün sergilendiği Bartın Belediyesi 20. El Emeği Göz Nuru El Sanatları ve Hediyelik Eşya Fuarı, 30 Aralık Pazartesi gününe kadar açık kalacak.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın 20. Hediyelik Eşya Fuarı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›