Bartın Irmağı’nda kano keyfi yapılacak!

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık, TSO olarak Bartın’a değer katacağına inandıkları projeleri değerlendirirken önceliklerinin “kano projesi” olduğunu söyledi. Balık, “Bartın’ın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan 5 milyon TL’lik destek alma hakkı var. Bununla ilgili iki projemizden biri ırmağımızda kano eğitimleri verilerek şehrimizde kano sporunun geliştirilmesidir. Bu anlamda Türkiye Kano Federasyonu yetkilileriyle de görüşmelerde bulunduk.” dedi.
Bu haber 2019-12-23 08:53:58 eklenmiş ve 489 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu-Özel Haber

 

Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) tarafından Bartın’da turizm altyapısının geliştirilmesi amacıyla kâr amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların başvurularına açılan 5 milyon TL bütçeli “Bartın İli Turizme Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı” için 2 projeleri olduğunu açıkladı.

 

Bunlardan birinin ilimizin tanıtımına katkı sağlayacağı gibi turizmi de son derece olumlu etkileyecek olan “kano projesi” olduğunu söyleyen Balık, proje için Türkiye Kano Federasyonu yetkilileriyle görüştüklerini ve bu konuda Bartın Irmağı’nda inceleme de yapıldığını kaydetti.  

 

“Önceliğimiz kano projesi”

 

Bartın Irmağı’nda ulusal ve uluslar arası kano yarışları düzenlenebileceğini belirten Balık, projeyle ilgili açıklamasında şunları söyledi:

“Bartın’ın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’ndan (BAKKA) 5 milyon TL’lik destek alma hakkı var. Bununla ilgili iki projemiz var. Projenin biri ırmağın tarak gemisi ile temizlenmesi ve bununla beraber ırmağımızda kano eğitimleri verilerek şehrimizde kano sporunun geliştirilmesi. Projelerimizden bir diğeri ise 18 metrelik Bartın Çektirmesi. Bununla ilgili çalışmalar yaptık. Devlet Su İşleri’nin Bartın Irmağı’nda gerçekleştirmeyi planladığı ıslah projesinden dolayı ırmağın tarak gemisi ile temizlenmesi için kullanılacak ödeneğin başka bir turizm faaliyetinde kullanılmasının daha uygun olacağına kanaat getirdik. O nedenle öncelikli projemiz kano projesi. 16 kişinin binebildiği dragon kano alma niyetimiz var. 10’ar tane tek kişilik ve iki kişilik olanları alacağız. Önceliğimiz alınacak kanolarla Bartın Irmağı’nda kano sporunun yaygınlaştırılması olacak.

 

“Bartın Irmağı bu özelliği ile ön plana çıkıyor”

 

Bu anlamda Türkiye Kano Federasyonu yetkilileriyle de görüşmelerde bulunduk. Federasyon yetkililerini ilimizde ağırlayıp Bartın Irmağı’nın kano sporuna olan uygunluğunu değerlendirdik. Kano sporunda durgun su çok önemli. Bartın Irmağı da bu özelliği ile ön plana çıkıyor. Bartın Irmağı’nda ulusal ve uluslar arası kano yarışları düzenlenebilir. Düzenlenecek yarışmalar ilimizin tanıtımına katkı sunacağı gibi turizmi de son derece olumlu etkileyecektir. İnşallah bu proje Bartın Irmağının turizme kazandırılması noktasında ateşleyici bir etki yaratacaktır. Buna inanıyoruz.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık kano
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›