Ortak rakam 2 bin 578 TL olarak açıklandı!

Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, belirledikleri ortak rakamı 2 bin 578 TL olarak açıkladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Jestimizi yaparız. Tarafları memnun edecek bir adım atarız” diyerek önümüzdeki hafta netlik kazanması beklenen Asgari Ücret ile ilgili büyük bir beklenti içinde olan milyonlarca çalışanı umutlandırdı.
Bu haber 2019-12-21 15:16:25 eklenmiş ve 194 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Türkiye’de yaklaşık 7 milyon çalışanı ilgilendiren Asgari Ücret’e 2020 yılında yapılacak olan zam miktarına ilişkin olarak Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun çalışmaları sürerken, gelecek hafta yapılacak olan Komisyon’un son toplantısı öncesinde Türk-İş, Hak-İş ve DİSK, belirledikleri ortak rakamı 2 bin 578 TL olarak açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, Malezya’da gazetecilerle gerçekleştirdiği söyleşide gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Açıklamalardan belki de en dikkat çekeni Asgari Ücret ile ilgili olanıydı. Erdoğan, “Jestimizi yaparız. Tarafları memnun edecek bir adım atarız” diyerek önümüzdeki hafta netlik kazanması beklenen Asgari Ücret ile ilgili büyük bir beklenti içinde olan milyonlarca çalışanı umutlandırdı.

 

Hatırlanacağı üzere TÜİK, bir işçinin aylık gıda harcama tutarını ağır statüdeki işlerde 2 bin 331 lira olarak açıklamıştı. Türk-İş yaşam maliyeti olan 2 bin 578 liranın altında bir rakama imza atmayacağını bildirirken, DİSK bu rakamı 3 bin 200 TL olarak dillendirmişti.

 

Halen 2 bin 20 TL olarak uygulanan Asgari Ücret’in 2020 yılında kaç lira olacağı tarihi henüz açıklanmasa da gelecek hafta içinde Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ev sahipliğinde yapılacak son toplantıda netlik kazanacak.

 

ETİKETLER : Bartın asgari ücret
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›