Kooperatif yöneticilerine eğitim verildi

Bartın’da faaliyet gösteren kooperatiflere, Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından seminer verildi.
Bu haber 2019-12-21 15:08:50 eklenmiş ve 171 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Kooperatifçilik Eğitim Programı” çerçevesinde her düzenlenmekte olan "Kooperatif Yöneticileri Eğitim Semineri", ilimizde faaliyet gösteren kooperatiflerin yönetim ve denetim kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

 

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ndeki seminere; İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Oktay Acıbal, OR-KOOP Zonguldak Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Satılmış Girgin, OR-KOOP Merkez Birliği Teftiş Kurulu Başkanı Cüneyt Akova, İlimiz kooperatif başkanları, yönetim ve denetim üyeleri katıldı.

 

İl Müdürü Bayram, seminerdeki konuşmasında, “İlimizde kooperatiflerin faaliyet alanlarına bakıldığında ağırlığın Ormancılıkta olduğu görülmektedir. Bu kooperatiflerin çalışma bölgelerinde Odun Dışı Orman Ürünleri önemli geçim kaynağıdır. Kooperatiflerimizin, ortaklarının bu ürünlerinin işlenmesi, depolanması ve pazarlanması faaliyetlerinde bulunması, yöresel ürün ve el sanatları konularında özellikle kadın ortaklarına gerek üretim, gerekse pazarlama konularında destek olması onları daha etkin kılacaktır.” dedi.

 

Bayram’ın konuşması sonrasında Tekniker Refik Yüksel “Kooperatifler Kanunu ve Ana sözleşme Uygulamaları”, OR-KOOP Merkez Birliği Teftiş Kurulu Başkanı Cüneyt Akova “Orman İşçiliğinde Mesleki Yeterlilik Belgelendirme Çalışmaları” konularında, Kırsal Kalkınma Şube Müdürü Oktay Acıbal da kooperatiflerle ilgili yapılabilecek projeler hakkında sunum yaptı.

 

Seminer katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Kooperatif yöneticileri
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›