Güzelcehisar, yeni sezona bambaşka girecek!

İl Özel İdaresi’nce yürütülen çalışmalarla dünya turizmine açılan Güzelcehisar, yeni sezona çok başka bir görünümle girecek. Marka bir sahil olan Güzelcehisar’da araç trafiğinin rahat akışını sağlamak için sahilin sağ ve sol kesimi yolla birleştirilecek.
Bu haber 2019-12-20 09:22:05 eklenmiş ve 577 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Türkiye’de eşi benzeri bulunmayan 80 milyon yıllık lav sütunlarını bünyesinde barındıran Güzelcehisar, İl Özel İdaresi’nce yürütülen çalışmalarla turizmde marka olma yolunda ilerliyor.

 

İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun, her geçen yıl turist sayısının arttığı Güzelcehisar’ın çok başka bir görünümle yeni sezona gireceğini söylerken çalışmalar hakkında gazetemize bilgiler verdi.

 

Sağ ve sol taraf yolla birleştirilecek

 

2020 yılında ziyaretçi sayısının daha da katlanacağına işaret eden Dursun, son peyzaj düzenlemelerini yaz gelemeden bitireceklerini kaydetti. Güzelcehisar sahiline araç trafiğinin kolay akmasını sağlamak için sağ ve sol tarafı birleştirecek bir yol yapılacağını belirten Dursun, “Bölgemiz turizm açısından deniziyle de doğasıyla da güzel yerlere sahip. Biz de turizmi daha da geliştirmek için elimizden geleni fazlasıyla yapıyoruz. Biz bütün zorluklara rağmen Mugada’da, Büyükkızılkum’da, Güzelcehisar’da imar planlarını başarmış bir İl Özel İdare’yiz. Mugada, 33 hektarlık bir alanda geniş bir imar planına sahip. Bu imar planı çerçevesinde artık Mugada, 3-4 yıldızlı otellerle dolmaya başladı. Hatta şuanda yeni bir otel talebi de var. Bu otel yerleri inşallah hızlı bir şekilde dolacak. Yine Güzelcehisar’da çok uzun süren çalışmalarımız sonucunda hem bizim Koruma Amaçlı İmar Planı hem de peyzaj çalışmaları artık son aşamaya geldi.  Güzelcehisar’da bulunan 80 milyon yıllık lav sütunlarını artık dünyanın gözünün önüne çıkardık. 2019 yılında Güzelcehisar çok fazla ziyaretçi aldı. 2020 yılında bu ziyaretçi sayısı daha da katlanacak. Burada son peyzaj düzenlemelerimizle, yollarımızı da yaz gelmeden bitirmiş olacağız. Peyzaj çalışmaları artık son aşamaya geldi. Ama orada ringi sağlayacak, trafiğin kolay akması için sağ taraftan girip sol taraftan çıkılabilecek şekilde Güzelsehisar sahilimize yolunu yapacağız. Alt yollarıyla, peyzaj çalışmalarıyla Güzelcehisar, marka bir sahil oldu. Alt yapı ve kanalizasyon çalışmaları da bitti, artık geriye kalan ufak tefek düzenlemelerle beraber yeni sezon öncesinde Güzelcehisar’daki çalışmaları tamamlamış olacağız. Yani yeni sezona Güzelcehisar, çok başka bir görünümle girecek.” dedi.

 

İlgi odağı oldu

 

Dünyada Kuzey İrlanda, İskoçya ve Kaliforniya'da, Türkiye’de ise Bartın’ın tarih ve doğanın iç içe olduğu Güzelcehisar ilçesinde bulunan lav sütunları, “Bartın İli Güzelcehisar Lav Sütunları ve Sahilinin Turizm ve Rekreasyon Amaçlı Peyzaj Uygulama Projesi” kapsamında hazırlanan projeyle geçen yıl turizme kazandırıldı. Güzelcehisar sahilinde, volkanlardan akan lavların soğuyup kristalleşmesi sonucu 80 milyon yıl önce oluşan, ahşap yürüyüş yolları, seyir terası ve iskele yapılarak turizme kazandırılan lav sütunları, eşsiz manzarasıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu.

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun Bartın İl Özel İdaresi Güzelcehisar
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›