Aile, Rektör ve Bölüm Başkanı’ndan şikayetçi oldu

Bartın Üniversitesi Akademisyeni Dr. Güneş Günay Sezer’in çalışma odasından atlayarak intihar etmesi ile ilgili olarak ailesi Bartın Cumhuriyet Savcılığına giderek Rektör, Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölüm Müdürü ve Bölüm Başkanı ve bazı öğretim üyeleri hakkında şikayetçi oldu. Ayrıca Bartın Eğitim Sen Şubesi adına Sedat Bora da Milletvekilleri ve Bakanlık temsilcileri ve İnsan Hakları Örgütlerinin temsilcilerinden oluşan İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna hak ihlali olduğu gerekçesiyle başvuru yaptı.
Bu haber 2019-12-20 09:10:15 eklenmiş ve 314 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Üniversitesi’nde akademisyen olarak görev yapan Güneş Günay Sezer’in çalışma odasından atlayarak intihar etmesi ile ilgili, ailesi Bartın Cumhuriyet Savcılığına giderek şikayetçi oldu.

Öğretim görevlisi olduğu Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nun 5. katından atlayarak ölen 32 yaşındaki Dr. Güneş Günay Sezer’in intiharına ilişkin, ailesi geçtiğimiz hafta dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu.

13 Aralık Cuma Günü Bartın Eğitim-Sen’de yapılan basın açıklamasında, Sezer’in ailesi, gerçeklerin örtbas edilmemesini isterken, suçlamalarının odağına Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun’u koydu.

Uzun’un Sezer’e sistematik bir şekilde mobbing uyguladığını öne süren Güneş Günay Sezer’in ailesi, Güneş’in baskılara dayanabilmek için psikiyatri ilaçları kullandığını ifade etti.

Dr. Güneş Günay Sezer’in ailesi, basın açıklaması ile duyurdukları iddiaları geçtiğimiz gün adli mercilere taşıdı. Aile, Avukat Nilgün Saban eşliğinde, Bartın Cumhuriyet Savcılığına giderek Rektör, Tıbbi Hizmetler ve Teknikleri Bölüm Müdürü ve Bölüm Başkanı ile bazı öğretim üyeleri hakkında şikayetçi oldu.

Ayrıca Bartın Eğitim Sen Şubesi adına  Sedat Bora da Milletvekilleri ve Bakanlık temsilcileri ve İnsan hakları örgütlerinin temsilcilerinden oluşan İnsan hakları ve eşitlik kurumuna hak ihlali olduğu gerekçesiyle başvuru yaptı.

 

“Her şey tamamen rektörün suçu”

 

Akademisyen Güneş Günay Sezer’in ablası Reyhan Nur Gülelçin geçen hafta yapılan basın açıklamasında, Rektör Orhan Uzun'un yıllardır hak ettiği halde kardeşine kadro ve doçentlik unvanı vermediğini öne sürmüştü. Abla Gülelçin, “Benim kardeşim sürekli şikayet ediyordu. Bu rektör gelmeden evvel hiçbir sorunu yoktu, mutluydu. Bilerek Bartın’da çalışıyordu. Yurtdışından ona teklif vardı, gidebilirdi. Burayı ilk başta seviyordu. Ama bu rektör geldi, sorunları başladı. Sürekli bir şeyler oluyordu. Ama biz fazla dikkate almıyorduk. Sürekli işte ‘geçer’ diyorduk. Makaleleri vardı yayınlamıyordu. Ben yüzüne de Rektörün aynı şeyi söyledim. ‘Kardeşim burada profesörlüğü hak etmiş bir insan’ dediğimde dalga geçer gibi ‘önce doçentlik’ diyor. Ben biliyorum bunu. Kardeşimin buraya geleceğini biliyorum, zaten başarılı bir insandı. Kardeşim başka bir üniversitede olsaydı şu ana kadar kadroyu almıştı. Her şey tamamen rektörün suçu. Bütün aile olarak şikayetçiyiz. Zaten hepimiz tek tek şikayette bulunacağız. Ve zaten konuşamayacaklarını da söylüyorlar. Bunu ifade ediyorlar. İşte ‘ben ifşa edebilirim ama şu, şu durumum var. Bundan dolayı yapamıyorum’ diyorlar. Gizli mesajlar ve gelen ihbarlar var. Arkadaşlarına anlatmış, sabaha kadar ağlamış, karşı olmasına rağmen ilaç kullanmak zorunda kalmış.” demişti.  

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Akademisyen Güneş Günay Sezer
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›