Özkan: “Tekel bayilerimizin can güvenliği tehlikede”

Bartın Bakkallar Bayiler Esnaf Odası Başkanı Barış Özkan, tekel bayilerinin yaşadığı sorunları dile getirerek saat 22.00’den sonra alkol satış yasağı nedeniyle tekel bayilerinin can güvenliğinin kalmadığına dikkat çekti. Özkan, “Saat 22.00 yasasında değişiklik olmuyorsa her işletmeye polis veya bekçi istiyoruz çünkü tekel bayilerimizin can ve mal güvenliği yok.” dedi.
Bu haber 2019-12-20 09:03:45 eklenmiş ve 250 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Bartın’daki yerel esnafın korunması ve ayakta kalabilmesi için mücadele eden, esnafın sorunlarına kulak vererek bu sorunların çözümü için çaba gösteren Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan, tekel bayilerin yaşadığı sorunları gündeme taşıdı.

 

Türkiye genelinde olduğu gibi Bartın’da da saat 22.00’dan sonra alkol satış yasağı nedeniyle esnafın büyük sıkıntılar yaşadığına dikkat çekerken tekel bayi esnafının can güvenliklerinin olmadığını dile getiren Özkan, ilgili düzenlemede değişiklik yapılmasını talep etti.

 

Söz konusu yasada değişiklik olmadığı takdirde tekel bayilerin can ve mal güvenliği olmadığı gerekçesiyle her işletmeye polis veya bekçi istediklerini belirten Özkan, “Artık yorulduk. Tekel bayilerimizin can güvenliği tehlikede. Gün geçmiyor her gün her şehirde saat 22.00’dan sonra alkol vermediğinden dolayı darp edilen saldırıya uğrayan esnaf haberlerini almaktan ve duymaktan artık üzülüyoruz. Kazançları küçük ama ödemiş oldukları vergileri büyük olan Devletine en fazla vergi veren küçük işletmelerin başında gelen tekel bayilerimiz evlerine ekmek getirmek için çalışmaya çalışırken akşam saat 22.00 yasasıyla beraber işlerinde ciddi düşüşler yaşarken saat 22.00’dan sonra alkol vermediğinden dolayı darp ediliyor. Her platformda dile getiriyoruz bu yasanın tekrar gözden geçirilip düzenlemenin saatinin saat 00.00’a uzatılması konusunda tekrar gözden geçirilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması konusunda. Vatandaşımızın da saat 22.00’dan sonra alkol vermediğinden dolayı esnafımıza baskı ve şiddetten vazgeçmesi gerekiyor. Ve bizleri korumakla yükümlü olan kolluk kuvvetlerinin de tekel bayi esnafımızın iş yerleri etrafında pusu kurup saat 22.00’dan sonra alkol satıp 52 bin ceza kesebilirmiyizi bırakıp saat 22.00’dan sonra biz bu tekel bayileri nasıl koruruz diye düşünmeleri gerekir. Saat 22.00 yasasında değişiklik olmuyorsa her işletmeye polis veya bekçi istiyoruz çünkü tekel bayilerimizin can ve mal güvenliği yok.” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın Bartın Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Barış Özkan tekel bayiler
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›