Bartın’da “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı”

Bartın’da Vali Sinan Güner başkanlığında, “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı” yapıldı.
Bu haber 2019-12-19 09:18:39 eklenmiş ve 190 kez görüntülenmiştir.

 

 

 Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddetin engellenmesi için 25 Kasım 2019 tarihinde 75 maddeden oluşan 2020-2021 yılları Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ortak imzasıyla yürürlüğe girdi. 

Eylem planında verilen görev ve sorumlulukların seferberlik ruhu içinde gecikmeksizin icrasına geçilmesi ve 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulamasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla; İçişleri Bakanlığı tarafından geçtiğimiz Salı günü 81 ilimizde eş zamanlı olarak saat 10:00’da toplantı yapılması planlandı.

Bu kapsamda diğer illerimizde olduğu gibi ilimizdeki tüm kurumların en üst yöneticilerinin katılımıyla Bartın Valisi Sinan Güner’in başkanlığında “Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıya Belediye Başkanı  Cemal Akın, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, Baro Başkanı  Ferhat Parlatır, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Fahri, Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, Ulus Kaymakamı Anıl Alkan, Kurucaşile Kaymakamı Muhammet Güzel, ilgili İl Müdürleri de katıldı.

 

Planlanması gereken tedbirler değerlendirildi

 

Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verilerinin  değerlendirilerek mevcut duruma ilişkin analizlerin yapıldığı toplantıda, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında il ve ilçelerimizdeki olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il ve ilçe bazında ilgili kurumlar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirildi. Toplantıda son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde duruldu.

 

Gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı

 

Söz konusu toplantıda risk düzeyi yüksek olayların muhakkak sosyal, psikolojik, ekonomik yönleri ile incelenmesi, olayların meydana geldiği andan itibaren takip edilmesi için sistem geliştirilmesi, şüphelilerle ilgili öfke kontrolü gibi önleyici destek hizmetlerinin uygulanması, etkinliğinin arttırılması ve takibinin yapılması, kadına yönelik şiddetle ilgili mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı göz önünde bulundurularak baro, üniversiteler ve STK’lar gibi diğer kurumların sürece dahil olması için yapılması gereken çalışmaların planlanmasına karar verildi. Bu hususların ilimizde ve ilçelerimizde eylem planı haline getirilmesi gibi birçok konuda çalışma ve değerlendirme de yapılırken, Bakanlıkların ortaya koyduğu seferberlikte İlimizin de üzerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmesi için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

 

ETİKETLER : Bartın Aile içi ve Kadına Yönelik Şiddet Bartın Valiliği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›