1 Ocak 2020’de başlıyor!

Bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde 1 Ocak 2020 tarihinden geçerli olmak üzere değişikliğe gidildi. Buna göre; 1 Ocak itibariyle vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.
Bu haber 2019-12-19 09:14:07 eklenmiş ve 294 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren bankalar vasıtasıyla yapılacak vergi tahsilatlarına ilişkin önemli bir duyuruda bulundu.

 

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nın bankalar ile olan protokolleri kapsamında özel bankalardan artık vergi tahsilatı yapılamayacağını duyuran Akdeniz,  yılbaşından itibaren uygulamaya girecek olan yeni sistemde kamu bankaları ile PTT aracılığıyla ödemelerin yapılabileceğini belirtti.  Buna göre, vergi dairesi müdürlüklerince takip ve tahsilatı yapılan vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, Ziraat Bankası, Halk Bankası, Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası ile Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) vasıtasıyla tahsiline devam edilecek. Diğer bankalar tarafından nakit olarak, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılmayacağına dikkat çeken MESO Başkanı Akdeniz, kredi kartıyla ödemelerde özel bankalar aracılığıyla işlem yapılabileceğinin de altını çizerek şunları söyledi:

 

“6183 sayılı Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanunun 41’inci maddesi ile Bakanlığımıza verilen yetkiye dayanılarak bankalarla imzalanan vergi tahsilat protokollerinde, 01.01.2020 tarihinden geçerli olmak üzere değişiklikler yapılmıştır.
Buna göre; vergi dairesi müdürlüklerince takip ve tahsilatı yapılmakta olan vergi, harç, ceza ve diğer alacakların vergi daireleri vezneleri haricinde, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Ziraat Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası, Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) vasıtasıyla tahsiline devam edilecektir. Bu bankalar dışındaki diğer bankalar tarafından nakden, hesaptan, çekle, banka kartı, havale ve EFT yoluyla tahsilat yapılmayacaktır.

 

Kredi kartıyla özel bankalar aracılığıyla işlem yapılabilecek

 

Ancak, kredi kartı ile tahsilat yapılması uygun bulunan; gelir vergisi, motorlu taşıtlar vergisi, trafik idari para cezası, Karayolları Taşıma Kanunu idari para cezası, geçiş ücreti ve idari para cezası, diğer idari para cezaları, 6736, 7020, 7143 gibi mali yapılandırma kanunları, 6183 sayılı Kanun kapsamında taksitlendirilmiş borçlar, tapu harcı, yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı, öğrenim kredisi ve katkı kredi borçları, pasaport harcı ve değerli kağıt bedeli, sürücü belgesi harcı ve değerli kağıt bedeli, T.C. kimlik kartı bedeli, yurt dışına çıkış harcı, Göç İdaresi ikamet harcı, ikamet tezkeresi defter satış bedeli, tek giriş vize harcı, ecrimisil gelirleri, veraset ve intikal vergisi borçlarının T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Türk Ekonomi Bankası,  Akbank, Şekerbank, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye İş Bankası, Yapı ve Kredi Bankası, ING Bank, QNB Finansbank, HSBC Bank, Alternatifbank, Denizbank, Aktif Yatırım Bankası, Odea Bank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası vasıtasıyla kredi kartı kullanılmak suretiyle tahsil edilmesine devam edilmektedir.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Madeni Eşya ve Sanatkarlar Odası (MESO) Başkanı Yılmaz Akdeniz 1 Ocak 2020 vergi tahsilatları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›