İl Genel Meclisi, olağanüstü toplandı

Bartın İl Genel Meclisi, 2019 yılını Olağanüstü Meclis Toplantısıyla noktaladı. İl Genel Meclisi, “Bartın İli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatı İşi İçin İller Bankası A.Ş.’den Kredi Kullanılması” ve “2019 yılı içinde afet kapsamında gönderilen 4 milyon 250 bin TL ödenek verilmesi ile ilgili yapılacak ek çalışma programıyla ilgili” konuları karara bağlamak üzere olağanüstü bir şekilde toplandı.
Bu haber 2019-12-19 08:47:37 eklenmiş ve 365 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Aldığı önemli kararlarla Bartın’da ilklere ve birçok başarıya imza atan İl Genel Meclisi, 2019 yılını Olağanüstü Toplantıyla sonlandırdı.

2 gündemle başlayan olağanüstü toplantı İl Genel Meclisi Meclis Üyeleri Ali Eyüpustaoğlu, Göker Giray Gülsoy, Bekir Karabacak, Atnen Aydoğan, Kadir Saraç, Uğur Yılmaz, Ayhan Özçelik, Abdullah Kaleli, Bahattin Kazguç, Nurdanur Karakurt, Orhan Ölçek ile İl Özel İdare birim müdürlerinin katılımıyla İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun başkanlığında gerçekleştirildi.

Gündem maddelerine geçmeden önce Olağanüstü Meclis Toplantısı’na ilişkin Meclis Üyelerine bilgi veren Meclis Başkanı Dursun, “Kasım ayı içerisinde 20 gün süren Meclis çalışmalarıyla 2020 mali yılı bütçesini 55 milyon TL olarak belirledik. Ortaya konan bütçeyle Bartın’ın önceliklerini dikkate alan bir çalışma gerçekleştirdik. Yapılan çalışma programlarıyla ulaşımdan eğitime tarımdan turizme spor yatırımlarından yine sağlık yatırımlarına kadar kısaca her alanı destekledik.” dedi.

 

“Katı Atık Bertaraf Tesisi hayırlı olsun”

 

Başkan Dursun, Olağanüstü toplantının ilk gündem maddesi olan “Bartın İli Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi İnşaatı İşi İçin İller Bankası A.Ş.’den Kredi Kullanılması” konulu dosyası hakkında yaptığı değerlendirmede şunları ifade etti:

“Günümüz itibarı ile Özel İdaremiz ve tüm belediyelerin çöplerinin bir araya getirildiği vahşi depolama alanı olarak kullanılan Karasu Köyü İnkumu tepesindeki depolama alanının çevre, sağlık ve turizm bakımından sürdürülebilirliği kalmadı. Bu sebeple geçmiş dönemlerde Belediyeler Birliği eliyle yürütülen ancak neticeye ulaşamayan projenin bugün itibarıyla İl Özel İdaremizin bileşeni olduğu 8 belediyemizin de içerisinde yer aldığı, Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’in de başkanlığını yaptığı Mahalli İdareler Birliği’nin son dönemde konunun önemine binaen yapmış oldukları gayretli çalışmaları ile projenin Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Katı Atık Projesi kapsamına alındı. Bu çerçevede yüzde 50’si hibe, yüzde 50’si de kredi finansı olarak sağlanacak olan projenin, İller Bankasınca da proje ihalesi tamamlanarak inşaat yapım ihalesine hazır hale getirildi. Bu nedenle; Kaman köyü sınırları içerisinde bulunan 98.029.24 metrekarelik alanda Bartın Katı Atık Bertaraf Tesisinin tamamlanan projesi kapsamında ihale edilebilmesi için İl Özel İdaremizin ortaklık payı nispetinde İller Bankası Anonim Şirketi’ne borçlanmasına ilişkin Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’in yetkilendirilmesine ilişkin Meclis kararının alınması gerekti. Bu kapsamda konunun geçen aydan havalesi gerçekleştirilerek komisyonlarda ayrıntılı olarak değerlendirildi. Hazırlanan komisyon raporlarında İller Bankası A.Ş.’ce İdaremize kullandırılacak krediye ilişkin olarak her türlü sözleşmeyi ve evrakı imzalamaya ve kredi ile ilgili her türlü işlemi yapmaya Bartın Valisinin yetkilendirilmesine Meclisin oybirliği ile karar verildi. Bu kapsamda yapılacak Katı Atık Bertaraf Tesisinin Bartın’ımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz.”

 

“Selde meydana gelen hasarlar giderilecek”

 

İkinci gündem maddesi olan 2019 yılı içinde afet kapsamında gönderilen 4 milyon 250 bin TL ödenek verilmesi ile ilgili yapılacak ek çalışma programıyla ilgili de  açıklamalarda bulunan Meclis Başkanı Dursun, “İlimizde yaşanan sel afetleri nedeniyle Afet Başkanlığı’ndan 16.10.2019 tarihinde İl Özel İdaremiz hesaplarına aktarılan ödenek ile başta Hasankadı bölgemizde gerçekleşen sel afetinde zarar gören Akbaş ve Aşağıdere köprülerinde meydana gelen hasarlar giderilecek. Yine yaşanan sel afetlerinde büyük hasar görerek ulaşıma kapatılan yaklaşık 9 bin nüfusa hizmet eden Merkez  Çaybükü Köyü köprüsü de  aynı kapsamda yapılacak onarım projesiyle yeniden bölge halkının hizmetine sunulacak. Bunun yanında ilimiz genelinde  zarar gören yollarımızda 30 bin metre kareye ulaşan  asfalt yenilenecek. Heyelanlardan dolayı oluşan onarım işleri de ek çalışma programına alınarak yapımları gerçekleştirilecek. Ayrıca Bakanlıktan katı atık bertaraf tesisi projemize yüzde 50’lik hibe desteğinin alınması ile sel afetlerinden  zarar gören alanların iyileştirilmesi amacıyla Afet Başkanlığından İdaremiz hesaplarına aktarılan ödeneklerde büyük katkıları olan başta Milletvekilimiz Sayın Yılmaz Tunç olmak üzere yine Bartın’a atandığı ilk günden itibaren katı atık bertaraf tesisi ve diğer projelerimize  büyük bir gayretle destek veren    Bartın Valimiz Sayın Sinan Güner’e de teşekkür ediyor, gönderilen ödenek ile afetin izlerini azaltacak bu çalışmalarımızın şimdiden hayırlı olmasını diliyoruz.” diye konuştu.

Ardından  Başkan, komisyon raporu doğrultusunda oluşturulan ekli cetvel ile belirlenen projelerin Meclisin oy birliği ile programa alındığını açıkladı.

Gündemin sonunda Başkan Dursun, yılın son günlerinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda karara bağlanan gündem maddelerinin İlimize hayırlı olmasını dileyerek toplantıya katılan Meclis Üyelerine, meclis çalışmalarında göstermiş oldukları ilgi ve katılımlarından dolayı teşekkür etti.

 

 

ETİKETLER : Bartın İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi olağanüstü toplantı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›