Alemdar, CHP Merkez İlçe Başkanlığı için “adayım” dedi

Halkevleri Bartın Şube Başkanı Yonca Alemdar, 29 Aralık’ta yapılacak olan kongre öncesinde CHP Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Alemdar, “Ben hiç kimsenin veya hiçbir grubun adayı olarak yola çıkmıyorum. Cumhuriyet’in yetiştirdiği bir kadın olarak ilçe başkanlığı yarışına katılıyorum” dedi.
Bu haber 2019-12-17 14:44:11 eklenmiş ve 200 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Halkevleri Derneği Bartın Şube Başkanı Yonca Alemdar, 29 Aralık’ta yapılacak olan kongre öncesinde CHP Merkez İlçe Başkanlığına adaylığını açıkladı. Parti binasında düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını duyuran Alemdar, “Cumhuriyet Halk Partisi’nde siyaset, kişiler veya mevkiler için değil, Türkiye’nin geleceği için yapılır. Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı okunun işaret ettiği devrimci, laik, devletçi, milliyetçi, halkçı ve Cumhuriyetçi ilkeler ışığında; partili arkadaşlarımın, ailemin, dostlarımın onayı ve teşvikiyle Bartın Merkez ilçe başkanlığına adaylığımı açıklamaktan gurur duyuyorum. Partimizin kongre süreçlerinde kaybeden olmaz, kazanan Cumhuriyet Halk Partisi olur. 29 Aralık günü gerçekleştirilecek olan Bartın Merkez İlçe kongremizin kentimize ve partimize uğurlu olmasını diliyor, aday arkadaşlara başarılar diliyorum.” dedi.

 

“CHP’yi Bartın’da da iktidara taşımayı hedefliyorum”

 

Hiç kimsenin veya hiçbir grubun adayı olarak yola çıkmadığını kaydeden Alemdar, şöyle konuştu:

“Ben hiç kimsenin veya hiçbir grubun adayı olarak yola çıkmıyorum. Cumhuriyet’in yetiştirdiği bir kadın olarak ilçe başkanlığı yarışına katılıyorum. Gücümü Mustafa Kemal Atatürk sevgisinden, O’nun ilke ve öğretilerinden ve üç kuşaktır CHP geleneğine, ilkelerine derinden bağlı bir ailenin kızı olmaktan alıyorum. Saygıdeğer partililerimizin teveccüh göstermesi durumunda Bartın’da CHP siyasi tarihinde bir ilk yaşanacak ve ilçe başkanlığı makamı bir kadına emanet edilecek. Tüm gücümle partime ve Bartınlılara hizmet etmeyi ve iktidar yürüyüşünü başlatmış olan CHP’yi hak ettiği noktaya yükseltmeyi, Bartın’da da iktidara taşımayı hedefliyorum.

 

“Herkesle eşit mesafedeyim”

 

Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olan herkesle eşit mesafedeyim. Çünkü biliyorum ki CHP’nin her üyesi bağımsızdır, aydındır, demokrattır. Ayırt etmeksizin bütün CHP’lilerin fikirlerine ve tecrübelerine açığım. Değerli CHP üyelerinin önerileri ve katkılarıyla bir ilçe yönetimi oluşturmayı ve kentteki tüm üyelerimizin ve Bartınlılarının katılımıyla görev yapmayı hedefliyorum. Amacım; gençliğin ve kadınların ağırlıkta olacağı, tecrübenin mutlaka yer alacağı ve partimizi başarıya taşıyacak dinamizmde bir ilçe örgütü oluşturmaktır.

 

“Kimse bizi halkın yanında olmaktan alıkoymayacak”

 

Bartın’a ve Bartınlıların haklarına; sadece 29 Aralık’ta gerçekleşecek kongrede seçilen dostlarımızla değil, Bartın’daki tüm CHP üyelerinin desteğiyle sahip çıkacağız. Hiçbir makam, hiçbir etiket bizi halkın yanında olmaktan alıkoymayacak. CHP Bartın Merkez İlçe örgütü olarak halkın, mağdurun, sıkıntıda olanın yanında olacağız. Emekçinin, öğrencinin, kadının, emeklinin, engellinin karşısına çıkan hak ihlallerinde, ayrımcılıkta, hukuksuzlukta ve ilkelerimize yönelen her türlü saldırı karşısında güçlü ve atılgan CHP’liler olarak duracağız, şikâyet etmeden mücadele edeceğiz.

“Halkın derdini dinleyeceğiz”

 

CHP’nin yerel seçimler gösterdiği başarının iktidara giden yolun başlangıcı olduğu bilincindeyiz. İktidara yürüdüğümüz günlerde Bartın’da hiç kimseyi kaybetmeyeceğiz, ötekileştirmeyeceğiz, hiçbir üyeyi dışarıda bırakmayacağız. Artık Cumhuriyet Halk Partisi'ni Bartın’da sadece biz tanımayacağız. Bizimle birlikte Cumhuriyet Halk Partisi’ni, yöneticilerini, üyelerini CHP'ye oy vermeyen vatandaşlar da tanıyacak. Çünkü biz köy köy mahalle mahalle, ev ev dolaşacağız, halkın derdini dinleyeceğiz. Arıt’ın köyündeki Nail amcayı, Ecikler’de Halil dayıyı, Mekeçler’de Okan yeğenimi, Hasankadı’da Gülten kardeşimi ziyaret edeceğiz. Galla pazarında, çarşıda sokakta durakta, esnafla yurttaşla emekliyle, kadınlarla gençlerle konuşacağız, dertlerini dinleyeceğiz, yanlarında olacağız. Sadece üyelerimizle değil, tüm vatandaşlarımızla yan yana olacağız.”

 

“Bartın’ın ve Bartın’da yaşayanların sorunlarını biliyorum”

 

Kendi öz geçmişi hakkında da bilgiler veren Alemdar, Bartın Gölbucağı Mahallesinde doğdum. Çakırbeyler olarak bilinen Alemdar ailesinin son kuşağıyım. Alemdar ailesi Bartın’da kerestecilik ve ticaretle meşgul olmuştur. Dedem Faik Alemdar, Bartın Belediye Başkanlığı ve Ticaret Odası Başkanlığı yanı sıra Bartın’da 1940 tarihinde kurulan CHP teşkilatının kurucu üyeleri arasında yer almıştır. Babam Harun Alemdar, Bartın’da ticaretle meşgul olmuştur ve vefatına kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunmuştur. İstiklal ilkokulu ve Bartın Lisesinden mezuniyetim sonrasında eğitim hayatıma İstanbul’da ve yurtdışında devam ettim. Lisans ve yüksek lisans diplomalarımı İngiltere’de London Institute ve Kanada’da McGill ve Saint Mary’s üniversitelerinden aldım. İstanbul’da, Ankara’da ve yurtdışında
çeşitli ülkelerde yaşadım ve çalıştım. Türkiye’de bulunduğum dönemlerde Cumhuriyet Halk Partisi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Halkevleri derneğinin çeşitli faaliyetlerinde yer aldım. Sonunda memleketim Bartın’a geri döndüm. 2019 Şubat ayından beri Halkevleri Derneği Bartın Şube Başkanlığını yürütüyorum. Şube başkanlığımda kent muhalefetinin etkin bir aktörü olarak çalıştım. Galla Pazarı WC mücadelesinde, tiyatro sanat kültür faaliyetlerinde, çocuklar için yaz okulunda, Bartın’ın havasını, suyunu denizini tehdit eden termik santral ve taş ocaklarına karşı mücadeleler içinde bulundum. Kadınlar için çeşitli çalışmalarda örgütleyici ve paydaş olarak aktif rol aldım. Bartın’ın ve Bartın’da yaşayanların sorunlarını biliyorum, yakından takip ediyorum. CHP ilçe başkanlığı makamına layık bulunmam durumunda; Bartınlıların, kadınların, çocukların, çiftçinin yoksulun, emekçinin gençlerin emeklilerin sorunlarını çözmek için çalışacağım.” diye konuştu.

ETİKETLER : Bartın CHP Merkez İlçe Başkanlığı Yonca Alemdar
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›