Bartın’a 300 yeni konut müjdesi!

Bartın başta olmak üzere Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek 100 bin sosyal konut, yapılacak kura çekimi ile sahiplerine kavuşacak. “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi için başvurular başlarken AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, proje kapsamında 150’si Bartın Merkez’e, 150’si Abdipaşa’ya olmak üzere Bartın’a toplam 300 yeni konut daha yapılacağını söyledi.
Bu haber 2019-12-17 15:40:08 eklenmiş ve 187 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle “Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut” projesi başladı.

Yatay mimari anlayışla, mahalle ve komşuluk kültürüne uygun 2+1 ve 3+1 planında inşa edilecek 100 Bin Sosyal Konut için 16 Aralık’ta başlayan başvurular 15 Ocak 2020’de sona erecek.

AK Parti Bartın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Başkan Vekili Yılmaz Tunç, proje kapsamında Bartın’a 300 yeni konut daha yapılacağının müjdesini verdi. Milletvekili Tunç, “TOKİ 100 bin yeni Sosyal Konut Projesi kapsamında Bartın’a 300 yeni Sosyal Konut daha yapılacak. 150 adeti Bartın Merkez’e, 150 adeti Abdipaşa’ya yapılacak olan konutlar için 16 Aralık-15 Ocak tarihleri arasında başvurular alınacak. Hayırlı olsun.” dedi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından 100 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında inşa ettirilecek konutlar için, T.C. Ziraat Bankası A.Ş.’nin proje ilinde bulunan yetkili şubeleri aracılığı ile başvurular kabul edilecek. 2+1 konutlar için 500 TL, 3+1 konutlar için de bin TL başvuru bedeli alınacak.

Başvurular; “Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri”, “En az %40 Engelli Vatandaşlar”, “Diğer alıcı adayları” olmak üzere 3 kategoride kabul edilecek.

 

Kura çekilecek

 

Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra şerefiyeli satış fiyatları belirlenecek olup, başvuru sahipleri arasında  “Hak Sahibi Belirleme” kurası çekilecek.

Satışa sunulan konutlar için kura çekilişi yapılması halinde kura yeri ve saati İdarenin web sayfasında duyurulacak.

Satışa sunulan konut sayısından daha az başvuru olması durumunda, başvuruda bulunanlarca satın alınacak konutlar TOKİ’nin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, noter huzurunda yapılacak kura ile belirlenecek.

Konutların,  adet, brüt metrekare, net metrekare ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacak.

 

 

 

ETİKETLER : Bartın TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›