“Deniz Çöpleri Eylem Planı” yürürlüğe konuldu

Bartın’da 2019 yılının son Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’nda Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2020-2024 yıllarını kapsayan Deniz Çöpleri Eylem Planı’nın yürürlüğe konulmasına oy birliği ile karar verildi.
Bu haber 2019-12-17 15:35:26 eklenmiş ve 172 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın Mahalli Çevre Kurulu, gündemindeki konuları görüşmek üzere, Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş başkanlığında geçtiğimiz günlerde Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda toplandı.

 

Toplantıya Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Jandarma Komutanı J. Kd. Albay Fahri Semiz, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yarbay Safa Söylem, AFAD İl Müdürü Nurhan Doğruöz, İl Müftüsü Abdulcelil Çakar, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Birol Cangi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Özcan, Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, Kültür ve Turizm Müdürü Fuat Dursun, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, Doğa ve Milli Parklar Müdürü Ahat Deliorman, İl Sağlık Müdürü Dr. Alparslan Erol, DSİ 233 Şube Müdürü Sançar Biçer, Karayolları 156. Şube Müdürü Yunus Emre Öcal, Bartın Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Halil Balık katıldı.

 

Toplantıda Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2020-2024 yıllarını kapsayan Deniz Çöpleri Eylem Planı’nın yürürlüğe konulmasına oy birliği ile karar verildi.

 

Yürürlüğe konulmasına karar verildi

 

2019 yılının son Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı’na ilişkin karar tutanağında şöyle denildi:

“Cumhurbaşkanlığı 100 günlük icraat programları kapsamında yürürlüğe alınan, Şubat-Haziran 2019 dönemlerini kapsayan Bakanlığımız Üçüncü 100 Günlük Eylem Planı'nda deniz kirliliğinin önlenmesi amacıyla deniz çöpleri eylem planlarının hazırlanmasına ilişkin düzenlemelerin yapılması ve uygulamanın başlatılması hususu yer almış olup Sıfır Atık Projesinin devamı niteliğinde olan ‘Sıfır Atık Mavi Hareketi’, deniz çöplerine yönelik halkın bilinçlendirilmesi ve gerekli çalışmaların başlatılması çerçevesinde 10 Haziran 2019 tarihinde Cumhurbaşkanımızın eşi Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde başlatılmıştır. 10.06.2019 tarihli ve 2019/09 sayılı Deniz Çöpleri İl Eylem Planlarının Hazırlanması ve Uygulanması Genelgesi Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum tarafından imzalanarak yürürlüğe alınmıştır. Bu genelge, deniz çöplerinin engellenmesine yönelik gerek doğrudan gerekse de dolaylı yollardan tedbirleri içeren, Ülkemizin taraf olduğu Basel Sözleşmesi, MARPOL Sözleşmesi, Barselona Sözleşmesi, Bükreş Sözleşmesi, 2872 sayılı Çevre Kanunu, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu, 5393 sayılı Belediyeler Kanunu, 1 No’lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Atık Yönetimi Yönetmeliği, Gemilerden Atık Alınması ve Atıkların Kontrolü Yönetmeliği ve Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği’nin ilgili hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır. Bu genelge kapsamında Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu Mahalli Çevre Kurulumuzun 180 No’lu kararı ile kurulmuştur. Bu kapsamda, Deniz Çöpleri Yönetim Komisyonu tarafından hazırlanan 2020-2024 yıllarını kapsayan Deniz Çöpleri Eylem Planı’nın yürürlüğe konulmasına ve imzalı bir nüshasının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmesine; oy birliği ile karar verilmiştir.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Mahalli Çevre Kurulu Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›