Düve desteğinde hayvan fiyatları belli oldu

Yetiştiricilerin düve alım desteğinde merakla beklediği detaylar belli oldu. Buna göre; gebe düve alımında devlet 12 bin 500 TL'nin yüzde 40’ını destek olarak yetiştiriciye ödeyecek. 16 Aralık’ta başlayan düve alım desteği başvuruları 14 Ocak 2020 tarihinde sona erecek.
Bu haber 2019-12-17 15:32:27 eklenmiş ve 186 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Düve alım desteğinde başvurular ne zaman başlayacak, hangi fiyat üzerinden ve hangi ırk hayvanlara destek verilecek? Bartın’daki yetiştiricinin düve alım desteğinde merakla beklediği detaylar nihayet belli oldu.

Yüzde 40 hibeli düve alım desteğinden yararlanmak isteyen yetiştiriciler için başvurular 16 Aralık itibariyle başlarken Bartın Tarım ve Orman İl Müdürü Abdulsetter Bayram, düve alım desteğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

 

İşte başvuru şartları!

 

Başvuruların 14 Ocak 2020’de sona ereceğini belirten Bayram, başvurularla ilgili detaylı bilgiler vererek şunları kaydetti:

“İlimizde bu yıl başlayan yüzde 40 hibeli düve alımı desteği uygulamaya konmuştur. Buna göre; yüzde 40 hibeli düve alımı desteği başvuruları 16 Aralık 2019’da başladı ve 14 Ocak 2020’de sona erecek. Destekleme oranı olarak ise yetiştiricilerimizin işletmelerine şartlara uygun olarak aldıkları 1-10 hayvan arası yüzde 40’ı desteklenecektir. Bu kapsamda desteklemeden yararlandırılacak düveler etçi ırklar; Angus, Charolais, Limousin, Hereford, Belgiun Blue, kombine ırklar; Simental, Montofon, Mondbeliard ve Sütçü ırklar : Jersey, Holstein olacak.  TİGEM Tarım İşletmeleri, hastalıktan ari işletmeler, damızlık sığır yetiştiricileri birlikleri, damızlık manda yetiştiricileri birlikleri ile tarım kredi kooperatifleri ve iştiraklerinden temin edilen hayvanlar desteklenecektir. İşletme 1 Ocak 2019 tarihinden önce TÜRKVET sistemine  kayıtlı olmalıdır. Desteklemeye esas olarak Gebe Düve12 bin 500 TL/Baş, Boş Dişi Sığır 8-15 aylık 7 bin 500 TL/Baş Gebe Manda 10 bin  TL/Baş Boş Dişi Manda 8-15 Aylık 6 bin TL/Baş  olarak belirlenmiştir. Bakanlıkça konulan kriterlere göre yapılacak puanlama sonucu hak sahipleri tespit edilecektir. Yetiştiricilerimiz ayrıntılı bilgi için il ve İlçe Müdürlüklerine müracaat edebilirler.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Bayram, düve alımlarına ilişkin olarak “Ülkemizde hayvancılığın gelişmesi adına önem arz eden ve Bakanlığımızca gerçekleştirilmekte olan desteklemelerden İlimiz yetiştiricilerinin de en iyi şekilde faydalanabilmesini sağlamak için; başvuruda bulunmaları durumunda il müdürlüğü olarak yetkilerimiz dâhilinde elimizden gelen desteği vermeye hazırız.” dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, geçtiğimiz Temmuz ayında yaptığı açıklamada düve desteği projesinin 41 ilden 81 ile çıkarıldığını, bu kapsamda düve alan vatandaşlara düve bedelinin yüzde 40'ının hibe edileceğini duyurmuştu.

ETİKETLER : Bartın Bartın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü düve alım desteği
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›