AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanlığı'nda 7. Olağan Delege Seçimi yapıldı

AK Parti Bartın İl Teşkilatı’nda Olağan Kongre süreci kapsamında delege seçimleri başladı. Bartın Merkez ilçeye bağlı 19 mahallenin delege seçimi bugün yapıldı. Olağan kongre süreci ve delege seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, seçimlerin hayırlı olmasını diledi. Kongre süreçlerinin AK Parti’de bayram havasında geçtiğini ifade eden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da 2023’te yapılacak olan seçimi de açık ara farkla Bartın’ın alacağını dile getirirken AK Parti’den koptuktan sonra yeni siyasi parti kuran Ahmet Davutoğlu ve yeni parti kurma aşamasında olan Ali Babacan’ı da eleştirdi.
Bu haber 2019-12-14 16:16:51 eklenmiş ve 226 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Olağan kongre süreci başlayan Adalet ve Kalkınma Partisi’nde (AK Parti) delege seçimleri süreci tüm hızıyla sürüyor.

AK Parti İl Teşkilatı, Bartın Merkez ilçeye bağlı 19 mahallenin delege seçimi bugün yapıldı. Delege seçiminde partililer oy kullanırken AK Parti İl Başkanı Turhan Kalaycı ve Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal da seçimleri yakından takip etti.

 

Aksakal: “Bartın ve ülkemiz için hayırlı olsun”

 

Olağan kongre süreci ve delege seçimlerine ilişkin değerlendirmede bulunan AK Parti Bartın Merkez İlçe Başkanı Ümit Aksakal, “Bartın’da ve tüm Türkiye’de 7. Olağan Kongre süreci başladı. 1 yıl sürecek sürece köylerimizdeki çalışmalarla başladık. Şimdi de inşallah mahalle delege seçimlerimiz ile devam edeceğiz. 7. Olağan Kongremizin Bartın ve tüm ülkemiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

 

Kalaycı: “Kongrelerimiz bayram havasında geçiyor”

 

Delege seçimlerinin AK Parti’de bayram havasında geçtiğini ifade eden AK Parti Bartın İl Başkanı Turhan Kalaycı da 2023’te yapılacak olan seçimi de açık ara farkla Bartın’ın alacağını dile getirerek “7. Olağan Kongre sürecimiz ülkemize, Bartın’ımıza tüm mazlumların umudu olan AK Partimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Tabi bu süreç elbette güzel bir süreç. Yenilenme eksiklerimizi tamamlama süreci. AK Parti’de kongreler bir bayram şenliği gibi geçer. Hiçbir zaman sıkıntılı bir kongre süreci yaşamıyoruz. Bu bir bayrak yarışıdır. Mutlaka bizden sonra gelecek olanlar vardır. Biz de onlara bayrağı en yüksek yerde teslim etmek isteriz. Rabbim bizlere bu görevleri en iyi şekilde ifa etmeyi nasip eylesin. Tabi Ümit başkanın ilk kongre süreci ona da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Delegelerimizi ve köy temsilcilerimizi belirledik. Bugün mahallelerimizin delegeleri seçilecek. Ondan sonra inşallah belde, ilçe ve il kongrelerimizi yaparak yolumuza devam edeceğiz. 2023’te inşallah en iyi şekilde 2023’ü karşılayarak o seçimi de açık ara farkla Bartın’ımız alacaktır.” diye konuştu.

 

“Ağaçtan yaprak düşmekle bir şey olmaz”

 

AK  Parti Bartın İl Başkanı Kalaycı, AK Parti’den koptuktan sonra yeni siyasi parti kuran Ahmet Davutoğlu ve yeni parti kurma aşamasında olan Ali Babacan’ı da eleştirerek “Son günlerdeki yeni parti kurulmasına bizler sadece bakıyoruz, seyrediyoruz. Ağaçtan yaprak düşmekle bir şey olmaz. AK Parti deniz gibidir. Deniz nasıl içindeki yaramazları kenara atıyorsa AK Parti de öyle yapıyor. Bizler içimizdeki makam mevki peşinde koşanları tanımış oluyoruz.” dedi.

Açıklamalarının ardından Kalaycı ve Aksakal, kendi mahallelerinin sandıklarında oylarını kullandı.

ETİKETLER : Bartın AK Parti AK Parti Bartın İlçe Başkanlığı delege seçimi
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›