Vatandaşlardan toplanan kıyafetler ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Bartın Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gökhan Çelik, mahallede bulunan bakkalın önünde vatandaşlardan topladığı kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Bu haber 2019-12-14 16:11:20 eklenmiş ve 215 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gökhan Çelik, vatandaşların giymediği, bol veya dar gelen ya da çeşitli sebeplerden ötürü giyemediği kıyafetleri toplayarak, bu kıyafetleri ihtiyaç sahiplerine dağıtıyor.

 

Mahalle sakinlerinin kullanmadığı fazla kıyafetlerin, ihtiyacı olanlarla paylaşılması için başlatılan kampanyaya ilişkin açıklamada bulunan Çelik, “Göreve geldiğimiz günden bu tarafa ne yapabilirim, insanlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşünürken, kendi oturduğum yerde insanların ‘muhtarım giymediğimiz ihtiyaç fazlası kıyafetlerimiz var, bunları ne yapabiliriz?’ diye sordu.  Ben de buradan esinlenerek hem ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek bir şey yapayım dedim. Şimdi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarlığı olarak kullanılabilir durumda olan ihtiyaç fazlası kıyafetleri, kurduğumuz dolapta ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Vatandaşlarımızın giymediği dolabında beklettiği büyük veya küçük gelen ya da modası geçmiş diyerek kullanmadığı kıyafetler, kurduğumuz dolapta toplanıyor. Kıyafet ve ayakkabı ihtiyacı olan vatandaşlar da dolabımızdan aldıklarıyla ihtiyacını karşılamanın mutluluğunu yaşıyor. Ayrıca bize gelen kıyafetleri buradan ben kendim ayırıyorum. Temiz olmasına, yırtığı söküğü olmamasına, bir de biz burada beğenmediğimiz değil aksine giyemediğimiz veya dar gelen, bol gelen kıyafetlerimizi burada değerlendiriyoruz. İnanın bazen çok güzel kıyafetler geliyor bizlere. Bunu kendi mahallemde başlatmış olmama rağmen diğer mahallelerden gelenlere de aynı yardımları yapıyoruz. Mahallemin dışında inanın bazen köylerimizde ihtiyaç sahibi tanıdığı olanlar bile geliyor ve onlara kıyafetler veriyoruz. Destek veren tüm mahalle halkımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

“Bizim hiçbir beklentimiz yok”

 

İhtiyaç sahibi vatandaşların kıyafet seçerken rencide olmaması için yanlarında durmadığını belirten Çelik, “Ben, vatandaşlarımızı rencide etmemek için inanın kıyafet seçerken yanlarına gelmiyorum, kendileri bakıp ihtiyaçları neyse kıyafet alıp gidiyorlar. Bu, karşılıklı bir saygı ve güven içerisinde böyle devam ediyor. İnşallah mahalle sakinlerimizle birlikte bu güzel projeyi daha da güçlendirerek daha çok ihtiyaç sahibine ulaşabiliriz. İnsanların buradan mutlu olarak gitmelerine gerçekten seviniyorum. Yalnız biz, burada bir aracıyız. Bu işi asıl halkımız yapıyor. İhtiyaç sahibi kardeşimizin üzerine, bir pantolon, altına bir ayakkabı, üzerine bir kazak verip, burada onu giyindirip gönderebiliyorsak en güzel mutluluk bence budur. Bundan bizim hiçbir beklentimiz yoktur. Asıl önemli olan insanların mutlu olmasıdır.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER : Bartın Bartın Cumhuriyet Mahallesi Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Gökhan Çelik
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›