Bartın’ın “kültür haritası” belirleniyor

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Kültürel Miras Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantı sonrasında bir değerlendirmede bulunan Başkan Akın, “Bartın Belediyesi olarak, insanlara güzel duygular yaşattığı, yaratıcılığı ve keşfetme güdüsünü beslediği, dünyaya ve hayata bakışımıza derinlik kattığı ve hepimizin geçmişimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğu bilinciyle kültürel mirasımıza sahip çıkarak, korunması ve geliştirilmesi yönünde de çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.
Bu haber 2019-12-14 16:08:58 eklenmiş ve 358 kez görüntülenmiştir.

 

 

Belediye Başkanı Akın, Kültürel Mirasımızın Çeşitliliğinin Korunması ve Geliştirilmesi amacıyla Bartın Belediyesi Ar-Ge Başkanı Aykut Oktay Ulu, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlü Yusuf Varnalı, İşletmeler ve İştirakler Müdürlüğü Personeli Burak Kirenci ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Personeli Şehir Plancısı Gül Berivan Ekiz ile birlikte tarihi ve kültürel zenginlikleri ele alıp, turizme kazandırılmasına yönelik kültür haritasının belirlenmesi amacıyla düzenlenen toplantıya katıldı.

Başkan Akın, gerçekleştirilen toplantı sonrası yaptığı değerlendirmesinde, kültürel mirasın önemine ve çeşitliliğine değindi.

Akın, “Bir toplumun geçmişi ile onu kimliklendiren, yaşamsal süreklilikle birlikte günümüze ulaşan yerel ve evrensel değer niteliği taşıyan her türlü somut ve somut olmayan varlıklar kültürel mirasımızı oluşturur ve insanlar ile mekanlar arasındaki zaman içindeki etkileşimden kaynaklanan çevrenin tüm özelliklerini içerir. Kültürel miras alanında yaşanan gelişmeleri göz önüne alırsak, kültürel mirasın taşıdığı sanatsal veya bilimsel değerin yanı sıra insanlığın ortak mirası olmasından ötürü korunması ve geliştirilmesi gerekmektedir. Bartın Belediyesi olarak, insanlara güzel duygular yaşattığı, yaratıcılığı ve keşfetme güdüsünü beslediği, dünyaya ve hayata bakışımıza derinlik kattığı ve hepimizin geçmişimizden öğrenecek çok şeyimiz olduğu bilinciyle kültürel mirasımıza sahip çıkarak, korunması ve geliştirilmesi yönünde de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Tarihi Kentler Birliği üyesi olan güzel Bartın’ımız, tarihi, mimari dokusu ve sahip olduğumuz kültürel zenginliklerimizi turizme kazandırılması yönünde de kültür haritasının belirlenme çalışmalarını sürdürüyoruz.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›