Tekstil sektörü masaya yatırıldı

Bartın Valisi Sinan Güner başkanlığında gerçekleştirilen “İl Ekonomik Toplantısı”nda ilimizde 3 bin kişinin istihdam edildiği tekstil sektörü masaya yatırıldı.
Bu haber 2019-12-14 16:04:18 eklenmiş ve 164 kez görüntülenmiştir.

 

 


 “İl Ekonomik Toplantısı”nda tekstil sektörü masaya yatırıldı.

Vali Sinan Güner başkanlığında yapılan tekstil sektörüne yönelik İl Ekonomik  Toplantısına şehrin ekonomi aktörleri, esnafları, işadamları ve onların oluşturduğu  mesleki kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile tekstil sektörünün temsilcilerinin katılımı ile İlimiz tekstil sorunlarının değerlendirildiği toplantıya; Belediye Başkanı Cemal Akın, Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, İl Genel Meclis Başkanı Kenan Dursun,  İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İbrahim Kayış, ilgili kurum müdürleri,  Bartın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil Balık, mesleki ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile tekstil sanayisi temsilcileri katıldı.

Vali Güner, İlimiz tekstil sektörünün sorunlarının çözümüne yönelik tekstil ve hazır giyim sektöründe karşılaşılan sorunlar ile sektörün Türkiye’deki yeri ve Bartın’daki payının yanı sıra, sektöre ilişkin kamu olarak neler yapılabileceğine ilişkin görüş ve önerilerin belirleneceğini ifade etti. 

Toplantıda tekstil sektörü firma temsilcileri tarafından devlet teşviklerinin sürelerinin uzatılması, sektöre ait nitelikli elemanların yetersiz oluşu ve  doğalgaz fiyatlarının yüksek oluşu nedeniyle imalatı etkilediği konuları dile getirildi.

Toplantıda tekstil sektörü ile ilgili bir sunum yapan Bartın Üniversitesi Ulus Meslek Yüksek Okulu Öğr. Görevlisi Kadri Akçalı tarafından Bartın’ın ve Türkiye’nin dış ülkelere yapılan ihracat ve ithalata ilişkin ekonomik göstergeleri ve genel sorunlara  ilişkin bilgiler verdi.

İlimizde  tekstil sektöründe firma sayısının 18 olup  3 bin 738 kişinin istihdam edildiği bilgisi de aktarılırken toplantıda ayrıca sektör temsilcileri tarafından görüş ve önerileri dile getirildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği İl Ekonomi Toplantısı
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›