Dikkat tabela var!

Bartın’da her gün yüzlerce kişi çevre yolları ve karayolları güzergahlarında kaldırım üzerine konulan trafik uyarı tabelaları ile burun buruna geliyor. Vatandaşlar, yayaları düşünmeden kaldırıma konulan yol tabelasının bir an önce yükseltilmesini veya başka bir yere konulmasını isteyerek yetkilileri göreve davet etti.
Bu haber 2019-12-12 15:27:52 eklenmiş ve 133 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu 

 

 

Bartın’da çevre yolları ve karayolları güzergahlarında bulunan kaldırımlardaki uyarı tabelaları o yolu kullananlar vatandaşların başına bela oldu.

Yüksekliği 180 santimetrenin altında olan tabelalar kazalara davetiye çıkarıyor. Kaldırımı kullanan vatandaşlar bir anlık dalgınlıkla tabelalara çarparak yaralanıyor.

Her gün bu yolları kullanan vatandaşlar, yayaları düşünmeden kaldırıma konulan yol tabelasının bir an önce yükseltilmesini veya başka bir yere konulmasını isteyerek yetkilileri göreve davet ederken “Bu tabelaların kaldırım üzerine konulması hatalı. Ayrıca tabelaların alçak olması ise kazalara davetiye çıkarıyor. Bir anlık dalgınlıkla insanlar yaralanabilir. Burası okul yolu, yüzlerce öğrenci burayı kullanıyor ve bu tabelalar öğrenciler için de tehlike oluşturuyor. ‘Ben yaptım oldu’ mantığı doğru değil. Bu yanlışın bir an önce düzeltilmesi lazım. Ciddi yaralanmalar ve kazalar yaşanmadan  yaya kaldırımını işgal eden bu tabelalar yayalara zarar vermeyecek şekilde düzenlenmeli.” diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

ETİKETLER : Bartın karayolları kaldırım tabela
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›