Rektör Uzun’dan Bakan Yardımcısı’na ziyaret

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i ziyaret etti.
Bu haber 2019-12-06 09:09:31 eklenmiş ve 122 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin’i ziyaret ederek, üniversite bünyesinde gerçekleştirdikleri çalışmalardan bahsetti.

Üniversite olarak bölgeden başlayarak ülkenin kalkınmasına değer katmak için durmadan çalıştıklarını kaydeden Rektör Uzun, “Zengin orman varlıklarıyla bilinen Batı Karadeniz Bölgesinde, Orman Fakültesi başta olmak üzere tüm birimlerimizle koordineli çalışmalar yürütme ve bölgemize değer katma gayretindeyiz.” dedi.

Yapılan çalışmalarda stratejik bir öneme sahip olan ‘Filyos Vadisi Projesi’ni öncelediklerini de vurgulayan Rektör Uzun, “Türkiye’nin ekonomik ve stratejik alandaki gücünü daha da arttıracağı ‘Filyos Vadisi Projesi’ kapsamında Bartın Üniversitesi de akademik insan gücüyle katkı sunmak için büyük gayret göstermektedir. Dünyadaki liman örnekleri de incelenerek; bu proje için liman, endüstri, serbest ticaret bölgesi ve lojistik kümelenme üzerinden çalışmalar yapılmasının rekabet gücümüzü daha da artıracağını öngörmekteyiz. Örnek bir üniversite-sanayi-kamu iş birliğinin sergilendiği bu proje kapsamında bölgesel kalkınma ekseninde yürüttüğümüz çalışmalarımızda yüksek katma değer, verimlilik artışları ve akıllı sistem konularına önem veriyoruz. İnanıyorum ki iş birliği içerisinde gerçekleştirilen bu çalışmalar neticesinde ülkemiz 100. yıl dönümünde daha güçlü bir konumda olacaktır.” diye konuştu.

Rektör Uzun, yakın ilgileri ve verdikleri destek dolayısıyla Bakan Yardımcısı Metin’e teşekkürlerini de iletti.

Bakan Yardımcısı Metin ise Bartın Üniversitesi’nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdirle karşıladıklarının altını çizerek, Rektör Uzun’un ziyaretinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcısı Fatih Metin
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›