Kariyeri başarılarla dolu akademisyen, son yolculuğuna uğurlandı

Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda görevli Dr. Güneş Günay Sezer, henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı 5 katlı Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nun en üst katından atlayarak intihar etti. Hayatını kaybeden Sezer, bugün Bartın Merkez’e bağlı Gençali Köyü’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında gözyaşlarıyla toprağa verildi.
Bu haber 2019-12-05 16:47:33 eklenmiş ve 204 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

Olay, dün Bartın Üniversite Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda meydana geldi.

İddiaya göre, Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbı Hizmetler ve Teknikleri Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı öğretim görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer, henüz bilinmeyeden bir nedenle göre yaptığı binanın 5’inci katından kendisini aşağıya bıraktı.

Öğrencilerin çığlıklarını duyan üniversitenin güvenlik görevlileri, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Güneş Günay Sezer’in öldüğünü tespit etti. Olayın ardından kampüste derslere ara verildi.

Güneş Günay Sezer’in cenazesi, olay yerinde yapılan incelemenin ardından Bartın Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Akademik yaşamında birçok ödül alan Güneş Günay Sezer’in ölümü üzüntü yarattı. 

Olayla ilgili olarak geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

 

Baş sağlığı mesajı yayınladılar

 

Üzücü haberin ardından Bartın Üniversitesi Rektörlüğü’nden bir başsağlığı mesajı yayınlandı. Sezer’in hayatını kaybettiğinin teessür ile öğrenildiği belirtilirken, “Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulunda görevli Öğretim Görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer’in hayatını kaybettiğini teessürle öğrenmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve yakınları ile Bartın Üniversitesi ailesinin tüm fertlerine baş sağlığı diliyoruz. Konuyla ilgili olarak Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldığını kamuoyuna arz ederiz.” denildi.

 

Bartın Valiliği’nden de bir baş sağlığı mesajı yayınlandı. Yayınlanan mesajda Bartın Üniversitesi ailesine baş sağlığı dilenerek “Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Görevlisi Dr.Güneş Günay Sezer'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, merhumeye Allah'tan rahmet, Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun başta olmak üzere ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.” ifadelerine yer verildi.

AK Parti Bartın Milletvekili Av. Yılmaz Tunç da, Sezer’in vefatı nedeniyle bir baş sağlığı mesajı yayınladı. Tunç mesajında, “Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Öğr. Görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer'i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşarken, merhumeye Allah'tan rahmet, Rektör Prof.Dr. Orhan Uzun başta olmak üzere ailesine ve sevenlerine başsağlığı dilerim.” dedi.

 

Evinin önünde helallik alındı

 

Emekli öğretmen Ali Sezer ve Fatma Sezer’in gelini, Bartın Üniversitesi Mühendislik Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Araştırma Görevlisi Serkan Sezer’in eşi olan 31 yaşındaki Güneş Günay Sezer’in cenazesi, bugün sabah, Karaköy Mahallesi’nde bulunan evinin önüne getirildi. Burada Kur’an-ı Kerim okunduktan sonra helallik alındı.

Evinin önündeki cenaze törenine Sezer’in ailesi ve yakınları, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun ve MHP Bartın İl Başkanı Ercüment Özçelik’in yanı sıra Bartın Üniversitesi’ndeki çalışma arkadaşları ve öğrenciler katıldı.

31 yaşındaki başarılı akademisyenin ailesi ayakta durmakta güçlük çekerken öğrencileri ve çalışma arkadaşları da göz yaşlarına hakim olamadı.

 

Gençali Köyü’nde defnedildi

 

Cenaze daha sonra defnedileceği Bartın Merkez’e bağlı Gençali Köyü’ne götürüldü. Cenaze törenine katılmak isteyenler için Bartın Üniversitesi Kutlubey Kampüsü ve Ağdacı Kampüsü’nden araçlar kaldırıldı.

 

Gençali Köyü camisinde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına, Dr. Sezer’in eşi ve aile yakınlarının yanı sıra arkadaşları, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, akademisyenler ve öğrencilerinden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Biz de EYBEY Medya ve Bartın Pusula Gazetesi olarak genç akademisyen Sezer’e Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

ETİKETLER : Bartın Bartın Üniversitesi Bartın Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbı Hizmetler ve Teknikleri Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama Programı öğretim görevlisi Dr. Güneş Günay Sezer
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›