Arıt ’ta ‘Ev Pansiyonculuğu Kursu’ açılıyor

Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, Küre Dağları Milli Parkı’nın giriş kapısı olan Arıt’ta, geleneksel ahşap mimariyle yapılan evlerde konaklamak, yöresel tatları denemek isteyen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak, hizmet kalitesini arttırarak turizm bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla ‘ev pansiyonculuğu eğitim’ kursu verileceğini söyledi.
Bu haber 2019-12-04 15:53:10 eklenmiş ve 333 kez görüntülenmiştir.

 

 

Aydın Geçgen

 

Geleneksel ahşap mimariyle yapılan evlerde konaklamak, yöresel tatları denemek isteyen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak, hizmet kalitesini arttırarak turizm bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla Küre Dağları Milli Parkı’nın giriş kapısı olan Arıt’ta yaşayan 22 kişi için ‘ev pansiyonculuğu eğitim’ kursu verilecek.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Küre Dağları Milli Parkı Söğütlü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenecek olan kurs 9 Aralık’ta başlayacak ve bir hafta boyunca devam edecek.

 

İsteyen vatandaşların da katılabileceği kurs Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim uzmanı tarafından verilecek.

 

Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun, kendine özgü doğal yapısı, vadileri, akarsuları ve derin ormanlarıyla ziyaretçilerine her mevsim eşsiz bir görsel şölen sunan Küre Dağları Milli Parkı’nın çevresinde bulunan köylerin de çok zengin ve çeşitli folklorik değerlere sahip olduğunu belirtti.

 

Bu nedenle turizm bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim uzmanı tarafından verilecek olan eğitimin önemli olduğunu ifade eden Dursun, şunlrı söyledi:

 “İlimiz, ormanları, habitat ve peyzaj zenginliği, dünyaca önemli kanyon ve mağaraları, şelaleleri, jeolojik, jeomorfolojik özellikleri, bitki çeşitliliği, yaban hayatı zenginliği, kültürel ve mimari özellikleri ile Türkiye’nin en önemli ekoturizm merkezlerinden biridir. Küre Dağları kendine özgü doğal yapısı, vadileri, akarsuları ve derin ormanlarıyla ziyaretçilerine her mevsim eşsiz bir görsel şölen sunar. Küre Dağları Milli Parkının çevresinde bulunan köyler çok zengin ve çeşitli folklorik değerlere sahiptir. Bölgeye özgü türküler, özellikle kadınların giydiği yerel kıyafetler ve özgün mutfak kültürü en önemli kültürel öğelerdendir. Ayrıca köylerdeki geleneksel evler genelde ahşap malzemeden yapılmıştır ve yöresel mimarinin özgün örneklerini yansıtır. Bölgenin karstik yapısıyla şekillenen coğrafyanın barındırdığı mağaralar, kanyonlar, şelaleler, bölgenin geleneksel kültürüyle birleşince ziyaretçilerine hiç unutamayacakları bir deneyim yaşamayı vaat eder. Tüm bunların yanında milli parkta ve çevresinde barınan yaban hayatı hem fotoğraf meraklılarına hem de doğa sevdalılarına gözlem için fırsatlar sunar. Yörede yapılacak ekoturizm yatırımlarında ve etkinliklerinde bu önceliklere göre hareket edilmesi yöre ekoturizminin gelişmesi açısından hayati önem taşımaktadır.

 

İsteyenler de katılabilecek

 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından gerek konaklama ve yeme-içme tesislerinde görev yapan personelin mesleki niteliklerinin geliştirilerek, hizmet kalitesinin arttırılması gerekse toplumda turizm bilincinin oluşturulması amacıyla ulusal ve uluslararası düzeyde çeşitli ücretsiz turizm eğitimi programları düzenlenmektedir. Bu kapsamda Küre Dağları Milli Parkı’nın giriş kapısı olan Arıt’ta, geleneksel ahşap mimariyle yapılan evlerde konaklamak, yöresel tatları denemek isteyen ziyaretçileri en iyi şekilde ağırlamak, hizmet kalitesini arttırarak turizm bilincinin oluşmasını sağlamak amacıyla Arıt’ta yaşayan 22 kişi için ‘ev pansiyonculuğu eğitim’ kursu verilecek. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Küre Dağları Milli Parkı Söğütlü Ziyaretçi Merkezi’nde düzenlenecek olan kurs 9 Aralık’ta başlayacak ve bir hafta boyunca devam edecek. İsteyen vatandaşların da katılabileceği kurs Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü Eğitim uzmanı tarafından verilecek.

 

Eğitim, ücretsiz olacak

 

Bu eğitimlere; katılımcı personel sayısı yeterli olan tesisler doğrudan, sayısı düşük olan tesisler ise İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri veya ilgili meslek örgütleri aracılığıyla başvurabilirler. Eğitimler ücretsizdir. İşletmelerden veya çalışanlardan hiçbir şekilde eğitim ya da sertifika bedeli talep edilemez.”

 

ETİKETLER : Bartın Küre Dağları Milli Parkı Bartın Kültür ve Turizm İl Müdürü Fuat Dursun Ev Pansiyonculuğu Kursu
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›