“Kutlama olarak algılanacak bir gün değil!’”

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Bartın’da farkındalık yürüyüşü düzenlendi. Engelliler Günü’nün kutlama olarak algılanacak bir gün olmadığına vurgu yapan Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan, engellilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını isterken tüm topluma engellerin kaldırılması için duyarlı olmaları çağrısında bulundu.
Bu haber 2019-12-04 09:17:31 eklenmiş ve 216 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nce 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla toplumdaki farkındalığın arttırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

 

“Yetkililerden çözüm bulmalarını istiyoruz”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün kutlama olarak algılanacak bir gün olmadığını belirtirken engellilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulunmasını istedi.

Engelliler farkındalık gününde tüm topluma engellerin kaldırılması için duyarlı olmaları çağrısında bulunan Kurulan, “Engelliler bir yandan yeni haklar ya da olanaklar kazanırken diğer yandan da yeni sorunlarla veya uygulamada karşılaşılan sorunlarla yüz yüze bırakılıyor. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, engelli hakları farkındalığı açısından önemli bir gün olup kutlama olarak algılanacak bir gün değildir. Bir kentin ve bir ülkenin gelişmişliği sokaklarında,okullarında,sosyal alanlarında görülen ortopedik, görme, işitme engelliler ile farklı zihinsel gelişim gösteren bireyler ve yaşlı sayısı kadardır.Yönetenlerin insana dokunan hizmetler konusunda başarı ölçüsü de buradan test edilir. 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde engellilerin içinde bulunduğu sorunlarıda kamuoyu ile paylaşmak ve yetkililerden çözüm bulmalarını istiyoruz. Toplumun, hükümetin, yerel yönetimlerin bizleri eşit vatandaşlar olarak görmelerini ve herkes kadar haklarımızdan eşit biçimde yararlanmaktan başka talebimiz yoktur. Engellilik bir tercih değildir,engellilik bir sonuçtur, yaşam tarzıdır. Tüm topluma engellerin kaldırılması için duyarlı olmaları çağrısında bulunuyoruz.” diye konuştu.

 

 

ETİKETLER : Bartın Türkiye Sakatlar Derneği Bartın Şube Başkanı Ferit Kurulan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›