“Gençlere Yönelik Girişimcilik” programı işbirliği protokolü imzalandı

Orta öğretim düzeyinde gençlerin girişimci zihin yapısına sahip bireyler olarak yetişmesini sağlayarak onların iş yaşamına hazırlanmaları, küresel bakış açısı kazanmalarının sağlayacak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Bartın, Karabük, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.
Bu haber 2019-12-04 09:00:27 eklenmiş ve 306 kez görüntülenmiştir.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından, Kalkınma Ajansları için 2019 yılı teması olarak belirlenen “Mesleki Eğitim” kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Bu kapsamda orta öğretim düzeyinde gençlerin girişimci zihin yapısına sahip bireyler olarak yetişmesini sağlayarak onların iş yaşamına hazırlanmaları, küresel bakış açısı kazanmalarının sağlayacak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) ile Bartın, Karabük, Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve Genç Başarı Eğitim Vakfı arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında BAKKA koordinasyonunda Genç Başarı Eğitim Vakfı tarafından ortaöğretim düzeyindeki gençlere yönelik uygulamalı eğitim programlarının gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.

Bu doğrultuda Genç Başarı Eğitim Vakfı’nın uygulamalı programlarından bir tanesi olan “GençBizz Lise Girişimcilik Programı” ile ortaöğretim düzeyindeki gençlere yönelik girişimcilik eğitimlerinin verilmesi, gençlerin girişimcilik becerilerinin geliştirilmesi ve ekonomik hayatta aktif rol almalarının sağlanması hedefleniyor.

Yine “Lise Girişimcilik” programının ilk adımı olan Öğretmen Eğitiminin 9-10 Aralık 2019 tarihleri arasında Karabük Safranbolu’da gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Öğretmenlere yönelik olarak gerçekleştirilecek eğitimine Zonguldak, Karabük ve Bartın illerinden 20’şer öğretmenin katılması, Öğretmen Eğitimini tamamlayan öğretmenlerin daha sonra görev yaptıkları okullarda sayısı 6 ila 24 arasında değişen öğrencilerden takımlar oluşturması, girişimcilik alanında eğitim ve etkinlik çalışmaları gerçekleştirmesi öngörülüyor.

GençBizz Lise Girişimcilik Programı sayesinde lise düzeyindeki öğrencilerimiz kendi okullarında mini şirketlerini kurarak öğretmenlerinin rehberliği ve iş dünyası gönüllü mentörlüğünde iş fikri oluşturmayı ve iş fikrini girişime dönüştürmeyi deneyimleme fırsatına sahip olacak.

 

ETİKETLER : Bartın Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı BAKKA Zonguldak Karabük Bartın İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Diğer EĞİTİM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›