Usta ve çıraklar Gazhene’de buluştu

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından projelendirilen ve Bartın Belediyesi’nin destek verdiği “Bartın’ın Yöresel Lezzetleri-Usta Çırak Buluşması” etkinlikleri Bartın Belediyesi Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleştirildi.
Bu haber 2019-12-03 09:09:48 eklenmiş ve 155 kez görüntülenmiştir.

 

 

Bartın mutfağının coğrafi işaret aday ürünlerinin tanıtımına katkı sunacak olan Usta-Çırak buluşması Gazhane Kültür Parkı’nda gerçekleşti.

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı, Bartın Belediyesi ve işbirliği sağlanan diğer kurumlar organizasyonunda gerçekleştirilen Usta-Çırak buluşmasında yöresel değerlerden Taş Sac, Amasra Salatası, İncir Dondurması, Ağda Tatlısı, Beyaz Baklava, Kabak Burması Tatlısı, Pirinçli Dolma ve Tatlı Böreği pişirilerek tanıtımı yapıldı.  

Etkinliğe katılan Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Derneği Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tahir Amiraslanow, TAŞPAKON İdari İşler Koordinatörü ve Bartın Profesyonel Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Hüdaverdi Akgün, Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı Rasim Çakıcı, TAŞPAKON Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı ve Nevşehir Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Yaşar Mete, Dünya İslam Ülkeleri Aşçılar Dernekleri Platformu Başkan Danışmanı Nigar Meyludova ve Doğu Anadolu Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu Başkanı ve yemek kitabı yazarı Ali Geyik, meslek lisesi öğrencileri ile yöresel coğrafi işaret adayı ürünleri hazırlayarak bilgi birikimlerini öğrencilere ve ilgililere aktardı.

Etkinliğe Bartın Belediye Başkan Yardımcısı Necmi Balık da katılarak yapılan yemekleri inceledi.

 

ETİKETLER : Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı Bartın Belediyesi Gazhane Kültür Parkı Bartın’ın Yöresel Lezzetleri-Usta Çırak Buluşması
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›