Erzurumlular, Bartın’da Cemil Gedik’i başkan seçti

Bartın Erzurumlular Derneği, ilk kongresini gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 ay önce kurulan Bartın Erzurumlular Derneği Başkanlığına dernek üyelerinin tamamının oyunu alan Cemil Gedik seçildi.
Bu haber 2019-12-03 09:08:36 eklenmiş ve 141 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Geçtiğimiz hafta sonu ilk kongresini gerçekleştiren Bartın Erzurumlular Derneği, mevcut başkan Cemil Gedik’i yeniden seçti.

Yaklaşık iki ay önce kurulan Bartın Erzurumlular Derneği’nin 1. Olağan Genel Kurulu geçtiğimiz hafta sonu yapıldı.

Kurucu Başkan Cemil Gedik, 3 yıl süreyle aynı göreve üyelerin oyuyla yeniden seçilerek getirildi.

Bartın Yukarı Çarşı’da bulunan dernek binasında gerçekleştirilen Genel Kurula Bartın’da yaşayan Erzurumlular da yoğun ilgi gösterdi.

Kongrede açılış, yoklama saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Divan seçimi yapıldı.

Bartın Üniversitesi Genel Sekreteri Bülent Bayburtlu’nın Divan Başkanlığı’nı yaptığı  kongrede yardımcılıklarını da Yasin Kalem ve İbrahim Doğar üstlendi.

Tek liste ile gidilen Genel Kurulda aday olmak isteyebilecekler için divan tarafından süre tanındı.

Başka adayın ve listenin çıkmadığı Genel Kurulda Bartın Erzurumlular Derneği Kurucu Başkanı Cemil Gedik Başkanlığındaki liste oy birliği ile seçildi.

 

“Erzurum kültürünü tanıtmak istiyoruz”

 

Dadaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Cemil Gedik, kongre sonrasında kısa bir değerlendirmede bulunarak “Bartın’ımızda ikamet eden hemşehrilerimizle Erzurumlular derneğimizin eksikliğini birçok kez görüşerek değerlendirdik, yaptığımız istişareler sonucu derneğimizin 23.09.2019 tarihinde resmi kuruluşunu gerçekleştirdik. Amacımız Erzurum kültürünü Bartın'da tanıtmaktır. Derneğimizin 1. Olağan Genel Kurulu’nu yaptık. Bu günün hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum. Bu sürede bizlere verdiğiniz destek ve güven için tüm hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Soğuk memleketin sıcak insanları olarak Bartın'daki Erzurumluları bir araya getirip dostluğu pekiştirmek sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlamak kültürümüzü korumak,yaşatmak ve tanıtmak için en güzel çalışmalar içinde olacağız. Buradan bu süreçte maddi ve manevi desteklerini bizden esirgemeyen siz değerli üyelerimize gönülleri burada olup gelemeyen tüm üyelerimiz ve hemşehrilerimize ayrı ayrı teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.” dedi.

 

İşte Erzurumlular Derneği Yönetimi

 

Kongre sonucunda Bartın Erzurumlular Derneği Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Asil Üyeler Cemil Gedik, İbrahim Doğar, Yasin Kalem, Gökhan Bedir, Mücahit Duman, Bülent Bayburtlu, Nejdet Demir, Rıdvan Güçlü

Yedek Üyeler Kadir Çelik, Harun Gişi, Adem Erdal, Sedat Aydın, A.Zeki Arslan, Ömer Akyüz, Fatih Demir, Tayfur Koca Denetleme Kurulu Üyeleri S.Yılmaz Şahin, Hanifi Dülger, Hatem Karasu Disiplin Kurulu Üyeleri Said Ceyhan, O.Nuri Dursun, M.Raşit Durmuş.

ETİKETLER : Bartın Bartın Erzurumlular Derneği Cemil Gedik
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›