Hasankadı’da kömür arayışları başladı

Hasankadı’daki kömür varlığı ilgili araştırma yapmak üzere Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) mühendis ve teknik arama ekibi çalışma yaptı.
Bu haber 2019-11-28 09:00:10 eklenmiş ve 171 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Erkan Hızoğlu

 

 

Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu’nun yerel seçimler öncesinde sıraladığı vaatler arasında yer alan, yaratacağı istihdamın yanı sıra belde ekonomisine sağlayacağı katma değer nedeniyle de takdir toplayan “eskiden Hasankadı’da var olan kömür ocağının yeniden açılması” yönünde ilk somut gelişme geçtiğimiz gün yaşandı.

Hasankadı’daki kömür varlığı ilgili araştırma yapmak üzere Ankara’dan gelen Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) mühendis ve teknik arama ekibi bölgede inceleme yaptı.

 

“Numune ve örnek alımı yapıldı”

 

Çalışmalara ilişkin açıklama yapan Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu, “Daha öncede yapılan çalışmalarla ilgili bilgisini verdiğimiz, beldemizdeki kömür varlığı ile alakalı araştırma ve incelemeleri yapmak üzere bugün Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA) mühendis ve teknik arama ekibi çalışmalarını yapmak üzere Şabankadı Mahallesi, Demirciler Kümeevleri Ziraat Mevkiinde bulunan yerde gerekli inceleme ve araştırmalarını yaptılar. Numune ve örnek alımları yapıldı. Sonuç raporunu da takip edeceğiz; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın Doğu Akdeniz’de yapılan doğalgaz arama çalışmaları için tabir ettiği gibi varsa muhakkak bulacağız ve bulduğumuzu da çıkaracağızİnşallah.” dedi.

 

ETİKETLER : Bartın Hasankadı Hasankadı Belediye Başkanı Şeref Emiroğlu Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü (MTA)
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›