Enerji üretilecek tesisin ihale şartları görüşüldü

Vali Sinan Güner başkanlığında toplanan Mahalli İdareler Birliği toplantısında mevcut katı atık depolama alanı ile yeni yapılacak olan tesis alanında metan gazından enerji üretilmesi ile ilgili ihale şartlarını görüşüldü.
Bu haber 2019-11-28 08:49:20 eklenmiş ve 221 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Mahalli İdareler Birliği’nin Kasım Ayı Toplantısı, Valilik Çeşm-i Cihan Toplantı Salonu’nda yapıldı.

 

Vali Güner’in başkanlığındaki toplantıya; Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, ilçe ve belde Belediye Başkanları, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ile ilgili idari personel katıldı.

 

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında gündeme geçildi.

Toplantıya ilişkin olarak Bartın Valiliği’nden yapılan açıklamada, şöyle denildi:
“Toplantı gündeminde yer alan; 2020 Mali Yılı Birlik  Bütçesi ve Bütçe Kararnamesinin görüşülmesi ve onaylanmasının ardından İlimizde eksikliği hissedilen 19 bin 130,08metrekare alan üzerinde yapılacak ve ihalesi 4 Aralık 2019 tarihinde gerçekleşecek olan ‘Geçici Hayvan Bakım Evi’ projesi ile mevcut katı atık depolama alanı ile yeni yapılacak tesis alanında enerji üretilmesi konusunda ihale şartlarının görüşülmesinin ardından  toplantı sona erdi.”

 

300 sokak hayvanını barındırabilecek

 

Bartın’ın çok önemli bir ihtiyacını karşılayacak olan “Geçici Hayvan Bakım Evi”nin aynı anda 300 baıboş sokak hayvanını barındırabilecek kapasitede olması planlanıyor.

 İlimiz Merkez İlçe Uğurlar Köyü sınırları içerisinde 19 bin 130,08 metrekare orman alanı üzerinde Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nden kesin izin oluru alınarak yer tahsisi oluşturulan arazi için “Hayvan Barınağı” amaçlı Uygulama İmar Planı hazırlatılarak İl Genel Meclisi tarafından 15 Nisan 2019’da onaylandı. Onaylı Uygulama İmar Planı’nda Hayvan Barınağı yapılaşma koşulları emsal: 1.00, yükseklik: 6.50 metre olacak şekilde planlandı. İl Özel İdaresi tarafından inşaat projeleri hazırlanan Geçici Hayvan Bakımevi, 6 Ağustos 2013 tarihli ve 8 sayılı Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı ile İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelge’nin yanı sıra 30 Aralık 2013 tarihli ve 16 sayılı 2013/8 Geçici Hayvan Bakımevi Yapımı ile İlgili Ödenek Tahsisi Hakkında Genelgede Değişiklik Yapılmasına Dair Genelge doğrultusunda Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’ne gönderilerek ‘olur’ alındı.

 

4 Aralık’ta ihalesi gerçekleştirilecek

 

Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi, Bartın İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü’nce açık usulde ihale edilecek. İhale, 4 Aralık 2019 Çarşamba günü saat 15:00’da Bartın İl Özel İdaresi İhale Salonu’nda yapılacak.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Mahalli İdareler Birliği İnkumu çöplük enerji tesisi
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›