Başkent Edaş’tan Bartın’a 5 bin 500 defne fidanı

Enerji nakil hatlarında enerji kayıplarını ve elektrik kesintilerini azaltmaya ve yangın riskini önlemeye yönelik hat altı ağaçlandırma stratejileri kapsamında Bartın’da belirlenen alana 5 bin 500 adet defne fidanı dikildi.
Bu haber 2019-11-27 09:50:02 eklenmiş ve 173 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından hazırlanan Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından fonlanan Bartın Üniversitesi ve Bartın Orman İşletme Müdürlüğü’nün desteklediği Defne Fidanı Projesi ile enerji nakil hatlarında enerji kayıplarını ve elektrik kesintilerini azaltmaya ve yangın riskini önlemeye yönelik hat altı ağaçlandırma stratejileri kapsamında ilimizde belirlenen alana 5 bin 500 adet defne fidanı dikildi.

 

Merkeze bağlı Uzunöz Köyü enerji nakil hattının geçtiği güzergahta gerçekleştirilen fidan dikim etkinliğine Vali Sinan Güner, İl Jandarma Komutanı V. J. Yrb. Yıldırım Özbaş, Orman Bölge Müdür V. Gültekin Aksan,  Bartın Orman İşletme Müdürü Selahattin Yanık, Başkent EDAŞ Dağıtım Direktörü Cuma Küçük, Bartın Enerjisa Operasyon Müdürü Ali Fuat Aslan, Başkent EDAŞ çalışanları ve proje ekipleri katıldı.

 

Proje ile enerji nakil hatları altında, uygun ağaçlandırma stratejilerinin geliştirilmesi yoluyla orman örtüsünün ve özellikle ağaçların meydana getirdiği teknik ve ekonomik kayıpların azaltılması ve olası yangın riskinin önlenmesi amaçlanıyor.

 

Bu kapsamda ondört ay sürmesi planlanan Defne Fidanı Dikimi Projesi ile fidan dikimleri tamamlandıktan sonra, ağaçların gelişim durumları izlenerek daha sonraki çalışmalarda kullanılmak üzere kaynak doküman oluşturulacak.

 

Bölgedeki ekolojik koşullar ve bu koşullara uygun ağaç türleri göz önünde bulundurularak gerçekleştirilen çalışmalarda defne; su tutma oranının yüksek olması, boylarının fazla uzamaması, yörenin klimatik ve edafik özelliklerine uygunluğu ve kırsal kalkınma için ekonomik getiri potansiyeli göz önünde bulundurularak bu projeye uygun bitki olarak seçildi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›