BUNA ARTIK KİM “DUR” DİYECEK!

Bartın’ın bazı noktalarında araçlarını park edecek uygun yer bulamayan sürücüler, kaldırıma park edince vatandaşlar yolda yürümek zorunda kalıyor. Kazalara davetiye çıkaran bu duruma ise nedense bir çözüm bulunamıyor. Vatandaşlar bu konuda denetimlerin yapılmadığını yapılan denetimlerin de yeterli olmadığını düşünüyor.
Bu haber 2019-11-25 09:19:09 eklenmiş ve 853 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

Bartın’da her geçen gün artan araç sayısı ile birlikte sorunların başında gelen park yeri sıkıntısı, bir türlü çözüme kavuşturulamıyor.

Her esnafın kendi iş yerinin önüne park yapılmaması için çeşitli şekillerde kapatması, sabah aracını koyarak akşama kadar durması nedeniyle kent merkezinde işi olan birçok sürücü park yeri bulmakta sıkıntı yaşıyor. Bu durum ise kent merkezinde düzensiz parkların artmasına neden olurken trafik çilesini bir kat daha arttırıyor.

 

Araçlar kaldırımı, vatandaşlar yolu kullanıyor

 

Yayaların yürümesi gereken kaldırımlarda araçları park etmiş vaziyette görenler ise gözlerine inanamazken “bu kadarı da olmaz” diyor. Yıllardır bir türlü söz konusu sorunun giderilmediğini belirten vatandaşlar, özellikle kent merkezinde trafik ekiplerinin de bu konuda duyarsız kaldığını iddia ederken “yaya yolu” olan kaldırımları kullanamamaktan şikayet ediyor.

 

Yaya yolu olan kaldırımlara park edilen araçlardan dolayı kaldırımları kullanamadıklarını belirten vatandaşlar, “Allah korusun yolda yürüyen birine bir araç çarpsa, kaldırımda yürümediği için yaya suçlu konumuna bile düşebilir. Oysa kaldırımlarda araç olduğundan dolayı, yayalar istemeden bile olsa yolu kullanmak zorunda kalıyor.” yorumunu yapıyor.

 

“Bıktık, usandık”

 

Kaldırım üzerine yapılan parklara hemen hemen her cadde ve sokakta rastlamanın mümkün olduğunu dile getiren vatandaşlar, kaldırımları işgal eden araçlardan şikayetçi olurken “Görüldüğü gibi yol boyunca kaldırıma araç park edilmiştir. Bebek arabası olan anne-baba,  tekerlekli sandalyeyle ulaşımını sağlayan engelli vatandaşlarımız buralardan nasıl geçecek? Bizler bu durumdan bıkmış, usanmış durumdayız. Gerek Emniyet gerek Zabıta ekiplerinden böylesi sorumsuz sürücülere cezai işlem uygulamasını istiyoruz.” diyerek bu durumun yetkililer tarafından acilen çözüme kavuşturulmasını istedi.

 

ETİKETLER : Bartın kaldırım araç parkları
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›