Kadınlar “eşit ve özgür yaşam” için sokağa çıkıyor

Bartın’daki birçok sivil toplum kuruluşuna üye olan kadınların bir araya gelerek oluşturdukları Bartın Kadın Platformu, “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü” olan 25 Kasım’da, eski Belediye önünde “eşit ve özgür yaşam” taleplerini dile getirmek için basın açıklaması yapacak.
Bu haber 2019-11-25 09:12:13 eklenmiş ve 183 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

 

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla, ülke genelinde olduğu gibi Bartın’da da çeşitli farkındalık oluşturma etkinlikleri gerçekleştirilecek.

 

Bartın’daki birçok sivil toplum kuruluşuna üye olan kadınların bir araya gelerek oluşturduğu Bartın Kadın Platformu da bu gün dolayısıyla Hükümet Caddesi üzerindeki eski Belediye binası önünde bir basın açıklaması yapacak.

 

Bartın’daki tüm kadınları “Yaşamak İstiyoruz” sloganı ile basın açıklamasına katılmaya davet eden Bartın Kadın Platformu yetkilileri, “Şiddete karşı hep birlikte ses çıkarmak için haydi kadınlar sokağa! Yaşamak istiyoruz. Sadece Ekim ayında 36 kadın, erkek şiddeti ile aramızdan ayrıldı. Emine Bulut’un ‘Ölmek İstemiyorum’ çığlığı hiçbirimizin kulağından silinmedi. En temel hakkımız olan yaşam hakkımız için ‘Yaşamak İstiyoruz’ diyerek sokaklara davet ediyoruz. Sokaklarında özgürce dolaşabileceğimiz, erkek şiddeti ile katledilmediğimiz, şiddete ve tacize uğramadığımız bir ülkenin sokaklarında bir kadın olarak korkusuzca yaşamak istiyoruz. Gece eve dönerken ne giydiğimizi, eve varacağımız saati, şiddete uğradığımızda polisin, devletin kadını yargılayıp yargılamayacağını düşünmek istemiyoruz. Yalnız değiliz. Yaşadığımız her türlü şiddetin karşısında kadın dayanışmasıyla varoluyoruz. Bizi yaşatan, umut veren kadınların birbirine uzattığı ellerimiz… 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde Bartın’da sokağa çıkıyoruz.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Kadın Platformu 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›