Şiddete karşı tek dokunuş: KADES

Bartın Valiliği, şiddet mağduru kadınların ‘imdat’ butonu olan “Kadın Acil Destek” Uygulaması (KADES) ile ilgili bilgilendirme yaptı.
Bu haber 2019-11-23 09:04:28 eklenmiş ve 204 kez görüntülenmiştir.

 

 

Valiliğin resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan bilgilendirmede, şiddet mağduru kadınların acil durumlarda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla 155 Polis İmdat Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşmalarını sağlayan ve sonrasında olay yerine en yakın ekip ve devriyenin sevk edildiği KADES’in 24 Mart 2018 tarihinde hayata geçirildiği anımsatıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“2019 yılı için İçişleri Bakanlığımız öncülüğünde Emniyet Genel Müdürlüğümüz bünyesinde ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ kapsamında KADES uygulaması akıllı telefon kullanıcılarının IOS ve Android marketlerinden KADES’i indirdikten sonra Ad, Soyad, T.C Kimlik No, Doğum Yılı, Telefon Numarası bilgileri ile uygulamaya giriş yapılır. Kullanıcı sözleşmesi okunup kabul edildikten sonra sisteme kayıt olunur. Uygulamayı yükleyen kişinin MERNİS Veri Tabanındaki nüfus bilgileri teyit edildikten sonra telefona gelen SMS doğrulama kodu sisteme girilir ve uygulama aktif hale gelir. Acil bir durum ile karşı karşıya kalındığında konum bilgisi açılıp uygulama ekranında bulunan KADES (KADIN ACİL DESTEK) butonuna dokunulduğunda ihbar gerçekleşir. İhbar teyidi ekrana gönderilen ‘EVET’ve ‘HAYIR’ cevabı ile doğrulanması istenir. ‘HAYIR’ ise ihbar talebinin iptal edildiği telefona uyarı mesajı olarak gönderilir. ‘EVET’ ise ihbarın başarıyla alındığı bulunmuş olduğu konuma ekip gönderileceği ihbarcının telefonuna uyarı mesajı olarak gelir. Telefona gelen uyarı mesajı eş zamanlı olarak ‘112, 155, 156’ Acil Çağrı Merkezi’ndeki görevli personelin takip ettiği ekranında ihbar olarak görünür ve personel bu konuma en yakın ekibi sevk ederek mağduriyetin en kısa sürede giderilmesi sağlanır.”

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Kadın Acil Destek Uygulaması KADES
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›