Asgari ücret için ilk toplantı 2 Aralık’ta

Yıl sonunun yaklaşmasıyla birlikte asgari ücret zammı Türkiye’nin ana gündem maddeleri arasındaki yerini aldı. Bartın’daki binlerce asgari ücretli dahil olmak üzere milyonlarca işçiyi ilgilendiren asgari ücret zammının görüşüleceği ilk toplantının tarihi belli oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, asgari ücret için ilk komisyon toplantısının 2 Aralık 2019 Pazartesi günü yapılacağını duyurdu.
Bu haber 2019-11-23 09:01:03 eklenmiş ve 190 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Bartın’daki binlerce asgari ücretli çalışan dahil olmak üzere milyonlarca asgari ücretli, 2020 yılında ne kadar ücret alacağını merak ediyor.

 

Geçtiğimiz sene asgari ücrete enflasyonun üzerinde zam yapılma kararı alınmıştı. Enflasyonun yüzde 24 seviyelerinde olduğu dönemde asgari ücrete yüzde 26 zam yapılarak 2019 yılı için asgari ücret 2 bin 20 TL olmuştu. Brüt asgari ücret ise 2 bin 558 TL olarak ortaya çıkmıştı.

 

Milyonlarca kişi 2019 yılında 2 bin 20 TL ücret alırken yeni yıla 1 ay kala asgari ücretlilerin merakı da arttı.

 

Bir yıllık zam oranı belli olacak

 

2020 yılında ödenecek asgari ücret komisyon görüşmelerinin ardından belli olacak. İlk toplantının tarihi Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, tarafından açıklandı. Bakan Selçuk, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun 2 Aralık Pazartesi günü ilk toplantısını gerçekleştireceğini duyurdu. 

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan asgari ücret tespit komisyonu, 2020 yılında geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere ilk toplantısını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nda gerçekleştirecek.

Taraflar, 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücretin yeniden tespiti için bir araya gelecek.

İlk toplantının ardından komisyon, işçi ve işverenin ev sahipliğinde de ayrı ayrı toplanacak.

Komisyon, son toplantısını yine Bakanlıkta yapacak.

 

 

ETİKETLER : Bartın 2020 asgari ücret
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›