Bartın’da kış öncesi hazırlık toplantısı yapıldı

Sıcaklığın halen mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Bartın’da kışa hazırlık toplantısı yapıldı. Bartın Valiliği’nin koordinasyonunda düzenlenen toplantıda olumsuz hava koşullarına karşı yapılacaklar karara bağlandı. Tüm paydaş kurum ve kuruluşların katıldığı toplantıda, yaşanabilecek sorunların ivedilikle çözüleceği belirtildi.
Bu haber 2019-11-22 09:47:41 eklenmiş ve 245 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Kış mevsiminin başlaması ile birlikte, trafik güvenliğini olumsuz yönde etkileyebilecek olaylar ile ulaşımda meydana gelebilecek aksamaların önlenmesi, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve gerekli tedbirlerin amacıyla Vali Sinan Güner başkanlığında Kış Hazırlıkları Toplantısı yapıldı.

Valilik Çeşmi-Cihan Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Abdullah Akdaş, İlçe Kaymakamları, İl ve Belde Belediye Başkanları, Kolluk Kuvvetleri, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı, İl Müdürleri, Karayolları yetkilileri, Enerjisa temsilcileri, Bartın Şoförler Odası ile Karayolları Yük Taşıma Kooperatifi yetkilileri katıldı.

Toplantıda ilk olarak Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kış hazırlıkları kapsamında slayt sunumları gerçekleştirildi.

Kış hazırlıkları toplantısında kurumlar arası koordine sağlanarak, dayanışma içinde bulunularak kendi görev alanına giren konularda gerekli ilave tedbirleri almaları, tüm kurumların araçlarını kış şartlarına hazırlayarak, gerekli donanımlarını araçlarında muhafaza etmeleri, araçlarını her an göreve hazır vaziyette bulundurmaları, kış şartlarının yoğun olabileceği göz önünde bulundurularak, iş makinalarının yetersiz gelebileceği düşüncesiyle, sivil toplum kuruluşları ile özel sektörde bulunan iş makinalarının önceden tespit edilmesi ve hizmet alımı yapılabilmesi için gerekli planlamaların yapılmasına karar verildi.

 

Tüm yol kullanıcıları bilgilendirilecek

 

Belediye Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü’nce araçların kış şartlarına hazırlanması, buzlanması muhtemel yollar, heyelan bölgeleri, trafikte karşılaşılabilecek riskler, hava, yol ve trafik durumuna ilişkin bilgiler ilk yardım, yol açma ve kurtarma kuruluşları ile ekiplerinin yerleri ve telefon numaraları gibi önemli bilgilerin bulunduğu broşürler hazırlanarak tüm yol kullanıcılarına dağıtılması kararlaştırıldı.

İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nce karayollarında kar ve buzlanma nedeniyle ağır tonajlı araçların yolun riskli bölgelerinde yolda kalarak, yolu trafiğe kapatmamak için önceden tespit edilen depolama alanlarında bekletilerek, yolun trafiğe açılması ve risk ortadan kalktıktan sonra yollarına devam etmelerinin sağlanacak.

Yine İl Jandarma Komutanlığı ile İl Emniyet Müdürlüğü’nce; araç sahiplerine, araçlarını kışa hazırlaması ve gerekli kış donanımını araçlarında bulundurmaları konusunda bilgilendirme ve denetim faaliyetleri yapılarak diğer görev, yetki ve sorumluluk alanlarına giren konularda da gerekli tedbirler alınacak.

 

İhtiyaç sahipleri tespit edilecek

 

Belediye Başkanlıklarınca; ilimizde evsiz ya da kış şartlarına uygun barınağı olmayan vatandaşlarımızın tespitinin yapılarak Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile koordine içinde barınma için gerekli tedbirler alınacak. Belediye Başkanlığı ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca; ihtiyaç sahiplerinin kömür, yiyecek, giyecek yardımı gibi müracaatları beklenmeden tespit yapılarak, yardımların yapılmasının sağlanacak ve kömür dağıtımları hızlandırılacak.

Belediye Başkanlığı ile İl Özel İdaresince; ilimizde bulunan diyaliz hastalarının sağlık merkezlerine ulaşımını sağlamak için kış mevsimi boyunca yedek iş makinesi bulundurulacak.

 

Kısa sürede bitirilecek

 

Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Karayolları 156. Şube Şefliği’nce; il merkezi, ilçe, belde ve köy yollarının denetimi yapılarak, bakım ve onarım gerektiren yollar bir an evvel yapılacak. Belediye Başkanlığı, İl Özel İdaresi ve Karayolları 156. Şube Şefliğince; buzlanma, sel ve heyelan olması muhtemel noktalarda meteoroloji tahminleri göz önünde bulundurularak gerekli hazırlıklar yapılacak.

Karayolları 156. Şube Şefliğince; ilimizin coğrafi, jeolojik yapısı göz önünde bulundurularak, muhtemel su taşkınlarının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacak. DSİ 233. Şube Müdürlüğünce; aşırı yağışlarda meydana gelen yaka seline karşı, kanal – menfez proje çalışmalarına hız verilerek, kısa sürede bitirilecek.

 

AFAD Kriz Merkezi’ne bildirilecek

 

Meteoroloji Müdürlüğü; hava tahmin raporlarının zamanında ilgili kurumlara iletilerek meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgili kamu kurumlarımızca tedbirlerin seri şekilde alınmasının sağlanması, İlimizde kış şartlarından dolayı gerçekleşecek olağanüstü hal durumlarında meydana gelecek meteorolojik olaylara ilişkin uyarıların Bartın 112 Acil Durum Merkezi Müdürlüğü faaliyete geçene kadar AFAD Kriz Merkezine bildirecek.

 

Kamuoyu basınla bilgilendirilecek

 

İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünce; yerel basın aracılığıyla kamuoyu bilgilendirme çalışmalarına ağırlık verilecek.

 

Okullardaki kış hazırlıkları tamamlanacak

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nce; okulların kış hazırlıkları bir an evvel tamamlanacak. Kalorifer sistemlerinin kontrolü yapılarak, boruların içinden geçen suyun donmasını önlemek için gerekli tedbirler alınacak.

BEDAŞ Bartın Operasyon Merkezince; olumsuz kış şartlarından dolayı devrilen elektrik direkleri bulunması halinde haberleşmenin aksamaması için gerekli çalışmalar yapılacak.

İl Özel İdaresi, Belediye Başkanlıkları ve Karayolları 156. Şube Şefliğince; taşımalı eğitim yapılan yol güzergahlarının muhtemel yağış öncesinden başlayarak ulaşıma açık halde bulundurulacak. İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Şoförler Odası Başkanlığınca; taşımalı eğitimde kullanılan araçların başta kış lastikleri olmak üzere, bulundurulması gereken araç gereç ve donanımlar yönünden bilgilendirilerek, gerekli denetimler titizlikle yapılacakç 

Kaymakamlıklar tarafından kış hazırlıklarına yönelik hazırlık ve tedbirlerin görüşülerek planlanması amacıyla, toplantı düzenlenerek, alınan kararlar uygulamaya konulacak.

Toplantı 2019-2020 kış döneminin herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmaksızın geçirilmesi temennisi ile sona erdi.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Valiliği Kışa Hazırlık Toplantısı
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›