Şehit Astsubay Karataş, toprağa verildi

Bartın’da eğitim dalışı sırasında şehit olan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı personeli Astsubay Hakan Karataş (34), memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde toprağa verildi.
Bu haber 2019-11-22 09:46:36 eklenmiş ve 201 kez görüntülenmiştir.

 

 

 

Bartın’da eğitim dalışı sırasında şehit olan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı personeli 34 yaşındaki Astsubay Hakan Karataş, memleketi Hatay’ın Erzin ilçesinde toprağa verildi.

 

Olay, geçtiğimiz Salı günü saat 15.00 sıralarında Amasra Tarlaağzı Limanı Mağaralar mevkiinde meydana geldi. DEGAK-03 Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş, 2 uzman erbaş ile birlikte eğitim dalışı için denize daldı. Uzman erbaşlar su yüzüne çıktı. Ancak 34 yaşındaki Tim Komutanı Astsubay Karataş suyun üstüne çıkmayı başaramadı. Bunun üzerine 36 kişilik dalgıç ekibi ile arama çalışması başlatıldı.

Karataş’ın geçtiğimiz gün sabah saatlerinde mağaralar bölgesinde bulundu. 

 

Toprağa verildi

 

Bartın’da görev yaptığı Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’nda düzenlenen askeri törenin ardından memleketine uğurlandı. Hatay’ın Erzin ilçesine getirilen evli ve 1 çocuk babası Astsubay Hakan Karataş’ın cenazesi, dün sabah saatlerinde Gökdere Mahallesi’ndeki baba evinde helallik alınmasının ardından köy mezarlığına getirildi. Burada da Karataş için cenaze töreni düzenlendi. Törene Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’ın yanı sıra askeri erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende şehit Karataş’ın öğretmen eşi Gülşah Karataş, güçlükle ayakta durabildi. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazı sonrası Şehit Karataş’ın cenazesi Gökdere Mahallesi Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verildi.

 

ETİKETLER : Bartın Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı Şehit Astsubay Hakan Karataş
Diğer YAŞAM haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›