Şehit astsubayın cenazesi memleketine uğurlandı

Amasra’da eğitim dalışı sırasında kaybolan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’nda görevli Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş’ın naaşı düzenlenen törenin ardından memleketi Hatay’a uğurlandı.
Bu haber 2019-11-20 16:18:09 eklenmiş ve 373 kez görüntülenmiştir.

 

 

Erkan Hızoğlu

 

Batı Karadeniz Amasra Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Dalış Emniyet Güvenlik ve Arama Kurtarma Timleri (DEGAK) botuyla Tarlaağzı Limanı Mağaralar bölgesine giden 2 uzman çavuş ve 1 astsubay, eğitim amacıyla dalış gerçekleştirdi. 

Uzman çavuşlar bir süre sonra su yüzeyine çıkarken, 34 yaşındaki Astsubay Hakan Karataş, gözden kayboldu. 

 

İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Arama Kurtarma ve AFAD ekipleri, astsubayı arama çalışması başlattı. 

 

36 kişilik dalgıç ekibi ile arama başlatıldı

 

Denizde arama faaliyetlerine Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı dalgıçları ve özel dalgıçlarla devam edildi. Gece boyu ilimiz dışından dalgıç ekipleri gelirken sabah saat 06:00 itibarıyla ekiplerle arama çalışmaları devam etti. Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Kurtarma ve Sualtı Komutanlığından 8 kişilik sualtı arama kurtarma timi Denizyıldızı adını verdikleri Minirov kameralı sualtı robotu ile, Sinop Emniyet Müdürü dalgıç ekibi 3 kişi ile, Samsun Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi 6 kişi ile, İstanbul Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi 10 kişi ile, İzmir Sahil Güvenlik Komutanlığı dalgıç ekibi 4 kişi ile, Samsun Emniyet Müdürlüğü dalgıç ekibi 5 kişi ile olmak üzere toplamda 36 kişilik dalgıç ekibi ile arama başlatıldı.

Dalgıçların arama faaliyetleri Sahil Güvenlik Bölge Komutanı Albay Ahmet Bahadır tarafından koordine edildi.

Ayrıca Ankara Jandarma Komutanlığı’nın JUAK dalış ekibi de 10 personeli ile çalışmalara katılmak üzere bu sabah dün sabah saat 07:00 itibarı ile yola çıktı.

Vali Güner, arama çalışmalarını yerinde inceledi

Vali Sinan Güner ve beraberinde Vali Yardımcısı Abdullah Aktaş, Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Fahri Semiz’in bulunduğu arama çalışmalarında; AFAD Müdürlüğü 1 il müdürü, 4 arama kurtarma teknisyeni, 2 araç ve 1 bot ile, 112 Ekibi 3 personel ve 1 araç ile, Amasra İlçe Emniyet Müdürlüğü 2 polis memuru ve 1 araç ile ​Batı Karadeniz Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı; tüm personeli, deniz ve kara araçları ile olay yerinde bekletildi.

Amasra Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol ve İl Jandarma  Komutanı Albay Haluk Selvi olay yerine giderek yetkililerden bilgiler alırken Vali Sinan Güner de sahil güvenlik botuyla arama çalışmalarını yerinde inceledi.

Ayrıca Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı’nın helikopteri ile de bugün saat 07.40 itibarı ile alan taraması yapılmaya başlandı.

 

Cansız bedenine ulaşıldı

 

Yapılan arama çalışmaları sonunda bugün sabah saat 09.30 DEGAK-03 Tim Komutanı Hakan Karataş’ın cansız bedenine ulaşıldı.

Mağaranın içinde arama çalışmalarını yürüten ekipler Astsubay Karataş’ın cenazesine ulaştı. Sudan çıkartılan Karataş’ın cenazesi hücum bota alınarak sahile getirildi.

 

Baş sağlığı mesajları yayınlandı

 

Bartın Valiliği, Astsubay Karataş’ın şehit olduğu bilgisinin kamuoyuyla paylaşılmasının ardından bir başsağlığı mesajı yayımladı. Mesajda, “Amasra İlçesi Tarlaağzı Limanı’nda dalış eğitimi sırasında şehit olan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı DEGAK-03 Tim komutanı Astsubay Hakan Karataş’a Allah'tan rahmet, ailesine ve silah arkadaşlarına sabırlar dileriz.” denildi.


AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da sosyal medya hesabından bir başsağlığı mesajı yayınlayarak “Bartın Amasra Tarlaağzı Limanında eğitim dalışı yaparken su yüzeyine çıkamayarak kaybolan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı'nda görevli astsubay Hakan Karataş’ın dünden buyana devam eden arama ve kurtarma çalışmaları neticesinde cansız bedenine ulaşılmıştır. Şehit Astsubayımız Hakan Karataş’a Allah’tan rahmet, ailesine, sevenlerine ve milletimize başsağlığı diliyorum.” dedi.

 

Askeri tören düzenlendi

 

Amasra’da eğitim dalışı sırasında kaybolan Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı’nda görevli Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş için görev yaptığıı Amasra Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı önünde askeri tören düzenlendi.

Törene Bartın Valisi Sinan Güner, Garnizon Komutanı Deniz Kıdemli Albay Mustafa Çalışkan, Belediye Başkanı Cemal Akın, İl Emniyet Müdürü Çetin Bozkuş, Jandarma Komutanı Albay Fahri Semiz, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanı Yarbay Safa Söylem, askeri erkan, Şehit Karataş’ın ailesi, şehit yakınları katıldı.

Okunan duaların ardından helallik alındıktan sonra Karataş’ın naaşı Zonguldak Havalimanı’ndan uçakla memleketi Hatay’a uğurlandı.

 

 

 

 

ETİKETLER : Bartın şehit astsubay Sahil Güvenlik Batı Karadeniz Grup Komutanlığı Tim Komutanı Astsubay Hakan Karataş
Diğer GÜNCEL haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›