Halk Dansları festival tadında bir şölene hazırlanıyor

Kendi figürleriyle, renkli ve hareketli dans gösterilerini sahneye taşıyan Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, festival tadındaki yeni şöleniyle Bartınlıların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Bu haber 2019-11-18 16:20:54 eklenmiş ve 426 kez görüntülenmiştir.

 

 

Nilay Meryem ÇÖMLEK

 

 

Koreografilerindeki dans figürlerinin yanı sıra göz alıcı kostümleriyle de dikkat çeken Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu her geçen büyümeye devam ediyor.

 

Gerek artık festival havasına dönen şölenleriyle gerekse hem ilimizdeki hem de çevre illerdeki etkinliklerdeki büyüleyici performanslarıyla sanat camiasında önemli bir yer tutan Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nda bulunan yaklaşık 300’ü aşkın kişi Hotel Grand Astra’da düzenlenen kaynaşma yemeğinde bir araya geldi.

 

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın da Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu tarafından düzenlenen birlik berberlik gecesine katıldı.

Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun bu etkinliğine Belediye Başkanı Cemal Akın da katılırken çok sayıda kurs ve bu kurslarla bütünleşen etkinliklerle Bartın halkının kültürel ve sanatsal anlamda ihtiyaç duyduğu hizmetleri verdiklerini söyledi.

Gerçekleşen dayanışma yemeğinde topluluk üyelerini yalnız bırakmayan Belediye Başkanı Cemal Akın, burada yaptığı konuşmada Belediye olarak kültürel ve sanatsal kurs ve etkinliklere büyük önem verdiklerini belirterek belediye imkânları elverdiği sürece Bartın’ın ve halkın ihtiyaç duyduğu her konuda gerekli çalışmayı yaptıklarını söyledi.

 

Başkan Akın: “İlimiz de tanıtılıyor”

 

Birçok sahnede aldıkları gösteriyle ilimizin tanıtımına da büyük bir katkı sağlayan Bartın Halk Dansları Topluluğu’na destek olmaya devam edeceklerini belirten bu yılki şölen tarihinin de belli olduğunu açıkladı. Başkan Akın, 28-29 Şubat tarihlerinde Bartın Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan 6. Halk Dansları Şöleni’ne tüm Bartın halkını davet ederek şöyle konuştu:

“Göreve geldiğimiz tarihten itibaren gece gündüz yol, su kanalizasyon, çevre düzenleme, güzelleştirme çalışmalarımız devam ediyor. Vatandaşlarımız için hayatı kolaylaştırmak ve daha modern bir Bartın oluşturmak için hayata geçirdiğimiz projelerimiz kadar sosyal, kültürel,sportif,sanatsal, kurs faaliyetleri ve etkinliklerle de halkımıza en güzel şekilde hizmet veriyoruz. Bu kapsamda Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren halk dansları topluluğumuz içerisinde her kesim için de gruplar oluşturduk. Halk Dansları Topluluğu’muzda 8 ayrı kategoride 313 vatandaşımız eğitim alıyor. Belediyemiz bünyesinde çalışmalarını sürdüren Halk Dansları Topluluğu’muz gerek ilimizde gerekse çevre iller ve yurt dışında yöresel halk danslarımızı sergilemekte ve ilimizin bu anlamda tanıtımına büyük katkıda bulunmaktadır.

 

“Çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz”

 

Belediye olarak değerli halkımıza imkanlarımızın elverdiği sürece, üzerimize düşen her konuda ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vermeye devam edeceğiz. Bartın Belediyesi olarak Kültür ve Sanat Merkezi bünyesinde, Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği Koroları, Şehir Tiyatrosu, Halk Dansları Topluluğu, Belediye Bandosu ve Mehter Takımı, çocuklara yönelik ritim, müzik, enstrüman ve ebru kursları, genç ve yetişkinlere yönelik Step-Aerobik Kursu, Resim Kursu, İngilizce ve Almanca dilleri eğitim kursları gibi çok sayıda kurs ve bu kurslarla bütünleşen etkinliklerle halkımıza kültürel ve sanatsal anlamda da ihtiyaç duyduğu tüm hizmetleri vermeye çalışıyoruz. Düzenlemiş olduğumuz kurs ve sportif faaliyetlerimizden binlerce vatandaşımız yararlandı. Bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak istiyoruz. Kültürel ve sanatsal çalışmalarımızla da halkımızın ihtiyaçlarını karşılamanın mutluluğunu yaşıyor, çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve yetişkinlerin ilgi ve ihtiyaç duydukları alanlarda kendilerini geliştirmelerine imkân sağlamak için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gereken desteği vermeye devam edeceğiz. Ayrıca bu yıl 6.’sı gerçekleştirilecek olan Halk Dansları Şöleni’mizin de tarihi belli oldu. 28-29 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan şölenimize tüm halkımızı davet ediyoruz.”

 

Doğan: “Adımızdan daha çok söz ettireceğiz”

 

Şölen ve Halk Dansları Topluluğuyla ilgili bilgiler veren Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu Antrenörü Orhan Doğan, “Her geçen yıl giderek büyüyen Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu 300’ün üzerinde kişiden oluşuyor. Bu sene şölen programı 28-29 Şubat tarihlerinde Bartın Kültür Merkezi’nde olacak. 13 grup sahne alacak. Minikler, Yıldızlar, A grubu, Roman Grubu, Altın Kızlar Hobi Grubu, Gümüş Kızlar Hobi Grubu, 2019/ 2020 Sezonunda Yeni Başlayanlar Grubu olarak gösteriye çıkacaklar. Bartın Belediyesi Halk Dansları Grubu, yurt dışlarında da görev almaktadır. İspanya’da 16 ülke arasından 1’incilik kupası almıştır. Gürcistan’da da yine 12 ülke arasından Roman Grubu, 1’incilik almıştır. Bunların haricinde ilimizde, ilçelerimizde, beldelerimizde ve çevre illerde düzenlenen çeşitli etkinlikler ile festivallerde de Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’ğumuz gösteri yapmak üzere davet ediliyor. Gösterilerimiz ayakta alkışlanırken büyük beğeni topluyor. Bartın Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’muz her sene biraz daha büyüyor. Her yıl Eylül ayında yeni dönem katılımlarımız oluyor. İnşallah bu sene de çok güzel işlere imza atarak adımızdan daha çok söz ettireceğiz. Artık geleneksel hale gelen şölenimize şimdiden tüm halkımızı davet ediyoruz.” dedi.

Yemek programına Bartın’ın kaliteli seslerinden Tarık Yüksel de söylediği şarkılarla renk katarken gruplar da oyunlarını sergiledi.

Bartın Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nce bu yıl 6’ncı gerçekleştirilecek olan Bartın Belediyesi Halk Oyunları Şöleni yine renkli görüntüler oluşturacak.

 

ETİKETLER : Bartın Bartın Belediyesi Belediye Başkanı Cemal Akın Halk Dansları Topluluğu
Diğer KÜLTÜR - SANAT haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 ›